Ny vecka, ny KURS

Hej : )

Idag började vi en ny kurs. Medicinsk baskurs heter den och är på 15 högskolepoäng. I den ingår framförallt Anatomi (hur kroppen ser ut) och Fysiologi (hur allting i vår kropp fungerar). Kursen fokuserar på den friska människan.
Jag har tidigare blivit varnad för denna kurs... allt mitt liv kommer vara ett helvete nu i 15 veckor. Jag kan tänka mig, och jag känner redan av det. Lära sig hela kroppen på 15 veckor? Gosh. Men men, det SKA gå.

Idag hade vi en föreläsning om Cellen. Jag är inte så jätteintresserad av just det... jag gillar saker som man kan referera till verkligheten liksom... cellen känns lite väl smått för mig. Jag vill veta hur hjärta, lungor och lever fungerar liksom... inte hur små celler fungerar... även om jag måste =/

Paralellt med denna kurs ska vi läsa "Preklinisk kurs 1" som helt enkelt innebär lite mer praktiska saker såsom att sätta kateter, sticka, ta prover, sätta sonder m.m. DET ser jag grymt mycket fram emot. Riktigt skoj ska det bli... men även lite nervöst. Tänk om man gör fel?

Men jaja... den kursen startar på torsdag. Missar inget jätteviktigt i någon av de två kurserna som vi kommer läsa... så det är ju perfekt! : )

Vad ska Ippa göra idag då?

. Plugga.. cellen + mikrobiologi (bakteriologi)
. Träffa D

Det är väl typ det... jag kan ju säga att jag nästan lagt träningen helt på hyllan. Hur ska man hinna? Skolan kommer ju givetvis först... sen pojkvän och vänner. Träningen kommer väl bli något jag gör när jag känner att jag har tid (aa.. typ i Februari när dessa kurserna är slut)


Nej nu blir det plugg.
Pusshej
//Ippa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0