det är väl så det blir...

Hade som sagt förfest igår och det var supertrevligt. Mycket härligt folk :) Dock blev det lite för mycket för mig. Drack inte särskilt mycket men hade bara ätit 1 macka och 1 protion havregröt den dagen... Smart... vad trodde jag liksom?

Idag har jag ägnat mig åt städning. Inte kul att städa 6 stycken rum + kök och toaletter måste jag säga... men nu är det fint iaf :) Vet inte riktigt vad dagen bjuder på än... ska nog plugga och ta igen mig lite ;)

PUSS
//Ippa

Jag är helt unik



Denna nallen fick jag av två patienter som jag haft mycket hand om. Med den fick jag även ett litet kort där det stod "Vi tycker du blir en underbar sköterska". Gud vad glad jag blev. Mitt slit och min vilja att verkligen finnas där för människor som har det svårt har lyst igenom. De berättade för mig hur väl det märktes att jag verkligen förstod dem. De tyckte det kändes som att jag hade upplevt precis det som de har upplevt. Att vara i en svår situation när allt känns åt helvete, stunder då man bara vill gå och lägga sig och aldrig mer vakna.

Jag är så glad. Mitt engagemang och min starka vilja har gett resultat. Det kunde faktiskt inte kännas bättre.

De 3 sista dagarna...

Kakorna blev bra måste jag säga. Snygga : ) Synd att man inte själv kan äta av dem... Hoppas de på jobbet blir glada och tycker de är goda :)

Mina 3 sista dagar på praktiken nu fredag, lördag och söndag. Ska bli tråkigt att sluta men samtidigt väääldigt skönt :)
Har varit jobbigt och påfrestande samtidigt som det varit grymt roligt. Märkligt det där.

Hoppas jag blir godkänd nu då!

Skulle köra hem från mamma in till stan eftersom jag ska sova hos pappa inatt. Tror ni bilen startade? Vi försökte i 1,5 timme att få igång den men det gick inget vidare. Pappa får fixa det på måndag när han kommit hem... KUKBIL!

Nej nu blir det slappa och mysa med D.
//Ippa

Ny telefon

Så hädanefter kommer jag svara på sms iaf : )

Sony Ericsson F305




Inte världens bästa men... heter man Filippa och tar i sönder alla sina telefoner... så går det liksom inte att ha den bästa heller ;P


Min stressiga dag...

Jahapp då var man ledig för första gången nu på 7 dagar... härligt... men grymt stressigt. Ska hinna baka tre tårtor tills imorgon som jag ska bjuda på på sjukhuset. Sista dagen för mig på söndag. På söndagar är vi inte så många så jag får bjuda dem imorgon istället.

Ska hinna köpa en ny mobiltelefon också eftersom min inte går att skicka sms ifrån... jävla telefonhelvete. Jag orkar ju aldrig svara på sms eftersom ett sms tar minst 5 min att skriva... och man får några om dagen.

Sen ska jag väl förhoppningsvis hinna plugga lite också... tenta om en vecka och jag har knappt läst. Lycka till Filippa :)

BYE
//Ippa

Under ytan

Ippa som ständigt orkar träna, orkar plugga, orkar gå upp tidigt till praktiken varje dag och som orkar jobba samtidigt.
Sanningen är att jag inte orkar med mitt riktiga liv.

The botten is nådd.

Fan vad jobbigt...

Godkväll!
Nu har jag avverkat min 6e dag i rad... imorgon är den 7e och sista sen är jag ledig en dag... på torsdag alltså...
Är så sjukt sleten... grymt jobbigt! :(

Men men... snart är det över. Endast 4 dagar kvar på praktiken. Sinnesjukt hur snabbt tiden går!

Imorgon efter praktiken ska jag och Dagge kolla på en lägenhet på söder :) Hoppas han får den. Bra läge, verkligen.
Sen ska vi köra direkt till Ystad till hans farbror för att kolla på Champions leaguefinalen. Spännande.

//Ippa

Så jävla dumt...

Du förtrollar mig så som du en gång redan gjort. Du gör mig knäsvag samtidigt som du äcklar mig. Du får mig att vilja spy men ändå vill jag kyssa dig...

Försvinn ur mitt liv.

I'm perfect

Jag är stolt över mig själv :) Hela tiden berömmer både personal och patienter mig för mina insatser :) Avslutade dagen med en lyckad PVK också (för er som inte vet - en perifer venkateter ... ni vet en sådan som droppet går in i). Perfekt. Börjar bli en hajjare minsann.

Nu är det sista veckan.... sorgligt! Men skönt ändå...
Sen blir det massa tentaplugg och sen på semester i Norge :) I like.

//Ippa

Söndaag

Gud vad flitig jag har varit idag :) Prakitserade 6.45-16 sen efter det stack jag hem till mamma och packade en stor väska fullt med kläder och grejer. Min pappa är i Frankrike så jag och Karin ska vara ensamma hemma i en vecka :) Härligt! Efter det stack jag direkt till gymet och styrketränade Sjukt skönt! :)

Lagade middag sen jag och Karin. Blev kycklingfilé med klyftpotatis och en god sallad :) Gott det!
Nu har jag pluggat i 1 timme och tar lite paus... men ska snart på det igen. Ska dock lägga mig vid 22 hade jag tänkt mig. Upp tidigt imorgon... igen. Jag håller ut.

Praktik - träning - matlagning - plugg. Det är vad jag kallar effektiva dagar.

//Ippa

Allt börjar bli knäppt...

Jaha... ännu en jobbedag är över. Mycket skönt (att den är över alltså). Ska praktisera 6.45-16 nu i 4 dagar vilket även innebär 4 tidiga morgnar... jag vill inte. Gå upp klockan 5 är inte kul... :( Fast kul när man väl är där :)

Ska försöka plugga en liten stund nu sen blir det mys med D + mat + robinson! I LIKE!!! :)

Pusshej
//Ippa

Sisådär

Hej!

Senaste dagarna har varit turbulenta. Jag har inte alls mått bra. Jag har haft ångest och kännt mig allmänt kass. Praktiken har gått superduperbra vilket ja är väldigt stolt över. Alla på avdelningen säger hela tiden hur duktig jag är :) Har verkligen börjat känna mig säker och duktig... och nu ska jag snart sluta :(

Nu är det bara 5 dagar kvar... suck...

Älska Darin, älska runaway

Är han inte typ... helskön?



Just one look at you and I can tell that we... click so perfectly.

Nu drar helvetet igång...

Nu är det dags för 7 hårda dagar med jobb och praktik. Kul men jobbigt... längtar redan till torsdag då jag är ledig, haha :)
Idag har jag ätit frukost med D hemma hos mig och sen stack han och då pluggade jag diabetes i en timme. Förstår inte hur jag ska klara tentan. Det är så krångligt! Men jaja... någon gång ;P Efter diabetesplugget så var jag ute och gick i en halvtimme fast jag egentligen inte har tid. Men det har jag ju lovat mig själv... om ingen träning - så åtminstone en halvtimmes powerwalk!

Har praktik ikväll 14-22 så jag ska sticka dit om en halvtimme eller någonting :)
Wish me luck! Har endast 9 dagar kvar på praktiken från och med idag. Denna veckan: torsdag, fredag, söndag.
Nästa vecka: måndag, tisdag, onsdag, fredag, lördag, söndag.

Så det så!
BYEBYE

Caseplugg

Idag är det caseplugg som gäller... inte det roligaste... särskilt inte när det handlar om stroke. Neurologi är tråkigt och komplicerat. Stackars Heléne och Sandra... hur står ni ut?

Nej tacka vet jag mag- och tarmsjukdomar. Lite gastroskopi och koloskopi och sen cellgifter på det så blir allt SKITBRA. Not.

Segt nu...

GUD vad det går segt med viktnedgången nu! Imorgon är det en vecka sen jag vägde mig och har bara gått ner cirka 0,3 kg. Sjukt jävla segt. Men det är väl så det är... hade varit soft om man hade gått ner som i början ;P Jaja... denna veckan har jag i alla fall lagt upp ett killerschema vad gäller träningen. Så gå ner något kilo till nästa vecka ska jag nog klara :) Vad gäller maten.. där kan jag inte göra så mycket mer. Jag äter som jag ska, och det är jag stolt över :)

Tisdag 19/5
Frukost:
Havregrynsgröt med 1 rivet äpple + 1 dl mjölk = 2,5 p
Lunch:
Biffar med kokt potatis och morötter = 6 p
Middag:
Korvgratäng =  6 p
Mellanmål:
1 bulle med smör och ost = 5 p

Ni ser... mackor är inget man äter särskilt ofta... vad blir man mättast på? 1 macka eller 1 måltid?

Jag överlevde dagen!

Den klinska examinationen gick SÅ bra. Fick VG till och med :) Jag är fantastisk! Nu längtar jag efter ledighet imorgon... sen ska jag på det igen i många dagar... suck. Men snart är det över :)

Dagens planer är träning och plugg!
//Ippa


Mår kasst...

Och visst känns det underbart när man har ett killerschema framför sig nu i 2 veckor? Gah, kill me! :(
Jättekul att spendera hela eftermiddagen/kvällen på praktiken idag när jag har så jävla ont i halsen. Skit också, skit skit skit! Har klinisk examination imorgon och det kunde knappast funnits något sämre tillfälle... som grädde på moset så måste jag sitta och plugga en massa... har pluggat en timme nu i alla fall... ska snart ut och gå och förbränna lite. Det är ett måste för mig även om jag är sjuk. Vägrar komma till vägningen utan att ha gått ner någonting. Neh... minst 1 kg till tills nästa onsdag!

Nu ber vi alla till högre makter att jag kommer klara av dessa sista veckorna. Men egentligen... vad har jag för val?
GAH!!!! Det är bara stress, stress, stress. Min kära styvsyster kommer ner på torsdag eftersom hon ska flytta hit permanent. Det är jättekul men bara det är stress stress stress eftersom jag knappt kommer hinna umgås med henne. Skit också. FUCK THIS SHIT!

och jag lovade ju en hälsning här i bloggen till en viss person. Nu får du den :) Hejhej! :D

Sjuk...

Ja, gått och blivit sjuk har jag också. Jag hoppas innerligt att det inte är Micca som smittat mig med halsfluss. Jag är livrädd för att få det då jag inte kan äta antibiotika eftersom jag är hyperallergisk. Blir det värre och jag misstänker halsfluss så måste jag in på sjukhuset och läggas in för utredning. De kommer då provocera min kropp genom att testa olika sorters antibiotika för att se om det är någon som jag möjligtvis tål. Skit också... Micca... kom inte nära mig ;)

Nu ska jag hem till D och smitta honom lite! :)
//Ippa

Söndag + Veckoplanering

Jaha, då var denna helgen över... nu väntar ett helvetesschema under de 2 kommande veckorna. Längtar inte, åhnej...
Ska plugga lite idag annars blir det bara en promenad för min del :) Och käk någon gång ikväll...

Veckoplanering
Måndag:
Praktik 14-22, Tentaplugg + träning
Tisdag: Praktik 6.45-16, Tentaplugg + träning
Onsdag: Ledig, lämna blod 10.45, Tentaplugg + träning
Torsdag: Praktik 14-22, Tentaplugg + träning
Fredag: Praktik 6.45-16, Tentaplugg + träning
Lördag: Jobba 12-17, Tentaplugg + träning
Söndag: Praktik 6.45-16, Tentaplugg + träning

Tycker ni det ser kul ut? Hejdå mitt härliga liv.


Cause I'm (not) in love with a fairytale

Då ska vi till Oslo 2010 alltså. Kul för er, kära grannar. Men låten... ärligt talat. Den låter som en barnvisa. Jag har lyssnat på bidraget tusentals gånger innan detta för att försöka förstå varför den var en förhandstippad favorit... och jag kan fortfarande inte låten. Den går inte att greppa. Men Alexander är ju söt i alla fall? Alltid något :)

Och Malena då som kom en av de sista. Inte helt oväntat. Låten är ju bara pinsam. Vad handlar den om? ;P

//Ippa


Ledig idag :)

Blev en kväll med monopol igår med grabbarna samt Mikaela :) Det var trevligt!
Idag är jag ledig... ska göra vid här i lägenheten sen blir det stan med Mim :)

//Ippa

En jobbig dag...

Denna dagen har varit skit rent ut sagt... längtade bara hem när jag va på praktiken vilket aldrig hänt förr. Anledningen är att jag hamnade i bråk med en läkare då jag tyckte han betedde sig fruktansvärt gentemot en patient. Sånt tolererar jag bara inte. Fy på dig, hemska människa!

Sen fick jag parkeringsböter också såklart... 350 kronor. YEY!

Nu ska jag njuta av ledighet i 2 dagar innan jag ska på det igen. Nästa vecka blir en jobbig vecka. Jag längtar inte. Verkligen inte.

Ikväll blir det pokerkväll med vänner :)
//Ippa


En bra ledig dag :)

Sov till 10-tiden sen var jag i stan med Micca :) Alltid trevligt! Är grymt shoppingsugen då jag inte kan ha några av mina kläder längre (för stora... ser ut som en hösäck i dem)... men de jag köper nu kommer också blir för stora så det är bättre jag väntar känner jag :)

Vid 18 ska jag och D åka och titta på lägenhet :) Ska bli spännande!

//Ippa

Jag är bara så grymt bra :)

Var på Viktväktarna nyss och vägde mig. Hade endast gått ner 0,9 kg dessa två veckorna. Dock gick jag ner 2,7 de förra två veckorna. Det går segt nu vilket innebär att de värsta kilona har försvunnit. Men det är bara att kämpa på :)

Total viktnedgång; 5,6 kg
(har gått ner 1 storlek i kläder vilket känns greeeat)

Fään...

3 timmar per natt nu i 4 nätter och det börjar ta ut sin rätt. 2,2 i glukos hade jag nyss. Inte konstigt att jag nickade till idag när vi hade case. Jag är sjukt jävla trött helt enkelt. Jag ska snart gå och duscha och så för sen ska jag försöka ut och gå lite. Hoppas jag inte somnar på vägen.

//Ippa

Såja...

Ja nu har det gått några nätter utan vidare sömn. Natten mellan fredag-lördag sov jag endast 3 timmar. Natten mellan lördag-söndag sov jag cirka 5 timmar. Och nu inatt sov jag 3 då också. Shit... det börjar ta på krafterna. Är dödstrött men kan inte sova.

Praktiken idag gick bra. Har tagit en massa prover, satt PVK och varit på med på en koloskopi (undersökning av tjocktarmen via ändtarmen). Intressant!

Idag blir det plugg inför case imorgon och sen antagligen inte så mycket mer.
//Ippa

Bläää =/

Nu har Carro åkt och det är tråkigt. Men jag ska hälsa på henne om en månad när jag slutat skolan :) Tänk... om 1 månad har jag gjort en tredjedel. Jag är en tredjedels sjuksköterska. Helt sjukt. Overkligt.

Vad som mer är overkligt är att jag känner absolut ingenting.

Känslomässigt störd, egoistisk och kall?

Nej, jag tror inte det. Jag är bara så sjukt trött på att inte bli sedd. Till och med han som säger att han älskar mig ser inte mig. Det är som att jag är luft. Det var nog därför allting blev som det blev. Jag behövde på bekräftelse, bli sedd. Även fast det inte betydde något så behövde jag bara se att någon ville umgås med mig. Jag behövde få veta att någon av det andra könet uppskattar mig som människa.

Idag skrattar jag mest åt det för det är bara sjukt patetiskt om detta kan förstöra ett helt förhållande. Otrohet förstör förhållanden, visst. Men när den ena partnern ständigt bli ignorerad och svartmålad... det förstör det också vill jag lova er. Om det skulle ta slut på grund av detta så vet jag att 3,5 år med mig inte betydde något för honom. Jag vet inte ens om jag kommer bli ledsen. Jag vill ju ändå inte vara tillsammans med någon som verkligen inte älskar mig.

Jag är så JÄVLA trött på denna jävla machostil. Är det manligt, eller vad är det frågan om? "Vi kan ses när det passar mig".

Jag bara undrar... Vem fan tror du att du är?


This is a fucking stupid life

Under en perios i mitt liv hade jag en relation med en man som älskade tjejer. Ja, tjejer ni vet... det kvittade vilken tjej det var. Bara hon hade bröst så var han där. Det kvittade om hon var lång, kort, tjock, smal, snygg, ful... för honom var det ett måste, att ständigt hitta nya tjejer. Att jag var hans "officiella" spelade mindre roll. Även fast han såg mig gråta mer än vad någon annan människa på jorden fått se så verkade han aldrig bry sig. Att han ständigt kom hem och luktade tjejparfym och hade snuskiga meddelanden i sin telefon från andra tjejer var något utav det jävligaste att gå igenom.

Det jävligaste var en gång när jag kom på min egen tjejkompis med honom. Detta kom jag på då han inte hade radderat skickade meddelanden i mobilen.

Allt detta jävla helvete rent ut sagt har lett till att jag inte litar på någon vilken skapar ett helvete på jorden för alla som finns i mitt umgänge.

I mitt nuvarande förhållande finns det inget som heter tillit. Även fast jag älskar honom och vet att han innerst inne älskar mig så tror jag aldrig att vi kommer lita på varandra till 100 %. Det känns så jävla fel att behöva utsätta någon annan för en massa trubbel för att jag en gång i mitt liv valde fel kille.

Detta har tagit fruktansvärt hårt på mig och det har sänkt min livskvalité med en sisådär 99 %. Denna killen sa att han älskade mig och just i de stunderna så trodde jag faktiskt på honom. De stunderna verkade sudda över alla de stunderna då tårar fullkomligt sprutade ut ur mina ögon. Att gråta mer än vad man ler är inget jag ens önskar min värsta fiende. De dagar då jag faktiskt funderade på att ta mitt liv blev tätare och tätare, tills jag en dag bestämde mig för att gå min egen väg. Den dagen bestämde jag mig för att ALDRIG såra någon jag älskar, för jag vet hur fruktansvärt det är att bli det.

Nu har jag gjort det ändå. Och jag lovar... det kunde inte känts värre.
Det kan aldrig kännas värre än såhär.


Tomhet

Jag hatar mig själv mer än vad jag hatar pedofiler, mördare och djurmisshandlare.

För plötsligt är jag för alltid stämplad för ett av de värsta misstagen jag gjort i hela mitt liv.

Och det värsta är att jag bara har mig själv att skylla...

Mår dåligt...

Hej.

Det har varit en grymt jobbig dag idag. Sånna dagar som man inte vill vara med om typ... Jobbade från 6.45-9.00 sen hade jag case nummer 2 klockan 9-11 som handlade om KOL (kronisk obstruktiv lungsjukdom). Sen åt jag en lunch på sisådär en kvart. Efter det var jag igång till klockan 15. Då var det dags för mittbedömning tillsammans med mina 3 handledare, huvudhandledare och klinska adjunkt. Så det var 5 stycken + jag. Lite småjobbigt, men va fan.

Mötet var positivt faktiskt. Skulle fylla i om jag hade uppfyllt vissa mål såhär på mitten som det faktiskt är. Jag hade uppnått alla förutom ett och det hade jag inte ens haft chansen att visa. Jag har ju faktiskt bara varit där i 12 dagar. Sjukt lite! Det känns däremot som om jag varit där hela mitt liv ;P

Vad som irriterar mig är att en av mina handledare är väldigt negativ. De andra två är så himla positiva och peppar mig hela tiden. "Du kommer bli en så duktig sjuksköterska", "du är så bra med patienterna", "du är så himla duktig" osv osv säger de hela tiden. Den andra dock... när hon säger något så är det bara negativt. Blir det inte en ändring så ska jag ta upp det med henne. Jag har nog med skit att tänka på och mitt självförtroende är dåligt som det är så jag låter inte henne trycka ner mig. Inte hon också.

Idag skulle jag pluggat men har sprängande huvudvärk som jag alltid har när jag kommer hem från praktiken. Så det blir matlagning strax och sen fotboll på Banken Pub&Restaurang med D.

//Ippa

Hemmaaaaa :)

Hej!

Var i skolan från klockan 10-14. Sen kom Mim och hämtade mig och vi körde hem till henne :) Snackade skit och sånt bara. Trevligt :)

Nu är jag hemma. Kvällens planer är plugg och promenad. Och mat... den får vi inte glömma ;) Kassler och potatisgratäng. Gött! :)

//Ippa

Gud vad jag mår kasst...

Har ont i huvudet och känner mig helt uttorkad trots att jag druckit närmare 3 liter idag. Ja, jag är en riktig "drinkare" som pappa brukar säga.

Sen är det oro inför en massa grejer just nu också. På onsdag är det både case och mittbedömning som gäller. På torsdag är det dags för mig att fatta ett viktigt beslut om min framtid. På måndag förändras hela min vardag till det gamla vanliga då jag ständigt måste vara på min vakt.

Vad gäller caset så är det de lilla just nu. I just don't give a shit. Jag gjorde ju bra ifrån mig på förra... kommer inte gå lika bra på detta med tanke på allt jag har i mitt huvud.

Mittbedömningen... ja då kommer det väl fram hur bra jag har gjort ifrån mig under den första halvan på praktiken. Lite nervös inför det... jag har ju ingen aning :S

Denna helgen... denna helgen ska vara den roligaste i hela mitt liv har jag bestämt mig för. Jag ska njuta som bara den. För sen är det dags att vara på helspänn 24/7. Ah, orkar inte!

Nej... till något viktigare - sömn. Imovane is the shit i sånna här tider.
//Ippa

Fy fan vad jag vill festa

Hade jag haft en vinflaska här och nu och inte skulle ha praktik så...


Ny vecka

Hej!

Nu är jag uppe och har ätit frukost och påbörjat plugget. Idag är det praktik som gäller kl.14-22. Jag hatar att jobba kvällar. Det händer nästan ingenting och sen går hela dagen åt jobbet. Innan 14 sitter man bara och väntar på att börja jobba i princip. Sen är man hemma och ska sova vid 22. Hoppas att jag får sluta lite tidigare ikväll... vid 21 eller någonting.

Imorgon börjar jag kl.10 så det är bara hem och vända ungefär ;P Haha.

Nej... back to business!
//Ippa

Veckoplanering

Måndag: Praktik 14-22
Tisdag: Skola 10-14.30
Onsdag: Praktik 6.45-16, Case 9-12, Mittbedömning kl. 15
Torsdag: LEDIG
Fredag: LEDIG, utgång :)
Lördag: Jobba 12-17
Söndag: LEDIG

Söndag...

YEY, dags för veckans tråkigaste dag! ;P Ja men seriöst... söndagar = ångest för då vet man att det är jobb på måndagen som gäller. Imorgon jobbar jag kväll iallafall mellan 14-22 så det är ju schysst på ett sätt... behöver inte gå upp klockan 5 :)

Idag har jag inga planer alls... ska plugga inför case nummer 2 som är på onsdag. Handlar om KOL (kronisk obstruktiv lungsjukdom) så det känns som mitt område då jag delvis praktiserar på en lungavdelning :)

Men pluggar på det gör jag nog bara på förmiddagen för vill ju inte slösa bort hela min lediga dag på det. Så sen ska jag nog ut och gå i den fina vädret. Eller ja, det är ju inte lika fint som igår men ändå :)

Ha det bra!
//Ippa

Nackdelen med att "minska isoleringen"

Jag fryser så in i helvete!!! Har gjort det de 2 senaste veckorna och jag vet ju varför. Men det är SÅ värt det! :)

En dag på Österlen

... bland stockholmare och danskar! Guud alltså vad de har förpestat vårt vackra Skåne. Haha :) Vi åt på Brösarps gästis och sen fikade vi på Café Annorlunda. Det var trevligt och mysigt :)

Nu är jag helt slut. Ska duscha och sen titta på Robinson. Jag är laddad!

//Ippa


Äntligen helg

Hej kära ni.
Äntligen hemma från en hemsk dag på praktiken. Idag var verkligen en jobbig dag, ingenting fungerade som det skulle. Efter att först på morgonen tagit på både trosor och tröja på fel håll, åkt upp på fel våning på sjukhuset, gjort bort mig för en snygg läkare genom att tappa ett glas vatten mitt framför ögonen på honom, tagit prover som aldrig blev några prover för det kom inget blod, misslyckats med att sätta en PVK och lite annat så ville jag bara dö kan jag säga.

Jag har ju varit så kaxig nu och sagt att "shit vad jag börjar bli grym på provtagning alltså...". Haha, tji fick jag för idag funkade det inte alls. Stackars patienter, helt sönderstuckna haha. Fast några lyckade hade jag också :) Som tur är... annars hade jag gått och dött.

Som tur var fick jag sluta redan halv två... sen dess har jag suttit i trädgården och sovit där också i stolen :) SKÖNT! Ikväll är det grillning som gäller hos D's kompis M. Ska bli trevligt tror jag :)

Nej nu ska jag göra vid mig... gud så jag ser ut.
//Ippa

RSS 2.0