Lycklig!

Tidiga förhållanden har man för erfarenheternas skull. De är nödvändiga, annars vet man inte vad man eftersöker hos en framtida make/fru. Man måste lära sig älska så att man kan älska igen. Jag har älskat som en galning. "Waste of time" tyckte jag när det tog slut, men nej... jag är ack så tacksam. Det låter hemskt, som att jag utnyttjat någon men så är det inte. Det finns personer i mitt förflutna som jag alltid kommer tänka på och bli varm inombords, inte på grund av kärlek utan på grund av minnen, fina stunder och fina ord. Jag har lärt mig att älska väldigt tidigt. Jag har lärt mig vad som är okej och var mina gränser går. Allt dåligt har jag glömt. Jag är inte bitter och jag har inga tankar på hämnd.

Jag och min kära har alltid haft "en grej" för varandra. Varit vänner, varit kära, varit nära och långt bort. Så olika men ändå personkemi x 1000. Vi har bråkat, sagt "jag älskar dig" och sagt "jag hatar dig". Ibland har vi pratat 8 timmar varje dag, för att en period senare inte hört av varandra på flera månader. Det är fint... att inte behöva höras på så länge men ändå veta var man har varandra. Vi har varit med om alla våra bra och alla våra dåliga sidor. Det finns faktiskt inga ord för vad man kan känna för en människa. Det är fantastiskt men samtidigt läskigt. Jag har faktiskt fått en bild av vad en soulmate är.

När jag läser vad jag själv skrivit i detta inlägg så kan jag inte mer än skratta och gråta. För det som står ovan stämmer inte, inte ens i närheten. För det jag känner är det nog inte många som kan förstå. Det är så speciellt. Vad jag känner går inte att sätta ord på, jag kan bara försöka.

Vad jag vet är att det är tre personers förtjänst att du och jag äntligen blivit varandras. Det är du, jag och personen som lärde mig att älska. För det är jag evigt tacksam <3


Helgen som var

Hej!
Visiten i Helsingborg var trevlig förutom en del incidenter. Det ska gudarna veta... att jag har tagit så jävla mycket skit tidigare i mitt liv och jag VÄGRAR göra det fler gånger. Det finns sätt man blivit behandlad på... som jag själv aldrig i mitt liv skulle utsätta någon för. Det är så svårt när man verkligen litar på någon... och sen får en knäpp på näsan. Mår riktigt dåligt över det här.

Men livet går vidare, och jag är inte långsint. Jag förlåter mer än tidigare.

Sen blev det Söndag... vi åkte hem. Fick ligga i min pojkväns armar igen och mysa. Underbart. Har jag sagt att han är den bästa som finns?

Måndag idag. Efter många om och men kom jag upp och iväg till skolan. Tji fick jag. Lektion inställd och där fick man för att man försökte vara duktig. Det går bra nu? Gick hem till Y, sov en stund till och sen iväg till lektion nummer 2 som var fruktansvärt onödig. Gick efter en timme. Missade tiden till kvällens träning (Afrodance) så får bli något tråkigare istället... Indoor walking eller en joggingtur. Vi får la se.

Annars ikväll blir det bara plugg. Är väl dags att ta tag i det där. Hoppas jag får min böcker snart så man kan komma någon vart.

//Ippa


Lite halv-lack men ändå på g

Hej!
Ikväll bli det röj i Helsingborg. Ska bli superduper kul! :) Hittills idag har jag bara segat, varit en runda på vårt sommarställe och kollat läget. Inte somrigt för fem öre där ute nu ;P

Är dock lite lack för jag känner mig åtsidosatt. Men erfarenheterna säger att det ofta inte är något illa ment... men man ska inte ta mig för givet. Aldrig.

Hoppas ni har en trevlig dag/kväll.
//Ippa


Godkväll i stugan

Hej!
Första dagen på sista terminen och sista kursen på utbildningen. Hur sjukt är inte det då? Datumet för examen är bestämt. Den 10 Juni kl. 12.00 i Heliga Trefaldighetskyrkan. Boka det ;) Om det nu vill sig så väl... jag tar ingenting för givet. Det är SÅ mycket som ska avklaras innan dess. Sluttentor och slutexaminationer av tusentals olika slag. Hu :( Har riktigt mycket ångest inför detta men jag kommer givetvis göra mitt bästa!

Blev skola 9-16 idag sen efter det stack jag hem, käkade och skrev ut papper inför kursen. Sen stack jag och tränade, sprang 30 minuter på löpband. Jobbigare än vanligt idag p.g.a. en stor blåsa på stortån från dansen igår. Gör vansinnigt ont! Sen efter det stack jag hem och käkade übergod lasagne sen skrev jag ett CV som ska skickas till diverse arbetsplatser inom kort :) Så nu är det färdigt, en sak att bocka av på listan.

Imorgon är det skola igen hela dagen. Jag har ju sovit till 12 varje dag i flera veckor nu känns det som och kommit ifrån allt var rutiner heter. Ska vara helt ärlig och säga att det är skönt att komma in i rutiner igen :) Trots att jag gick upp klockan 7 idag så har ja varit pigg hela dagen och är fortfarande :) Så nu ska jag ta och lägga mig i sängen och läsa lite innan jag stänger mina gröna och sussar ända till 07.00 imorgonbitti.

Hoppas ni haft en trevlig tisdag!
//Ippa

Då är det dags...

Imorgon påbörjar jag den sista terminen och sista kursen på sjuksköterskeprogrammet. Hur känns det? Blandade känslor verkligen. Jag vill som in i helvete... men samtidigt vill jag inte alls. Kan man sätta livet på "hold" en stund? Allt är så himla bra nu. Jag vill inte ut på praktik. Erfarenheterna säger "ajaj". Jag vill inte till Norge. Jag vill vara hemma med min underbara pojkvän, familj och vänner... Usch. Men jag känner att det är något jag måste göra. Jag måste avsluta det jag påbörjat. Hur det går... det får vi se.

Så... nu börjar skolan igen alltså och jag sitter här och bölar som en liten flicka. 50 % hormoner, 50 % äkta ångest.

Till något roligare... har nyss haft skypedate med Carro :) Känns bra att ha en Norge-expert som pratar Svenska. Huuu... hur ska jag förstå någonting där borta? :S Har även varit på Thaiboxning med Louise ikväll, de va fräckt! Hade jag haft tid hade ja börjat ;) Ultimata sysselsättningen för mig som älskar astuff träning och behöver ta ut mina aggressioner ibland ;)

Nej... nu ska ja lägga fram en outfit tills imorgon sen blir det nanna :)

Puss&Kram
//Ippa

Torsdag

Hej!
Ny maginfluensa på gång? Har inte kunnat sova inatt... mått så jävla illa :( Fick ta en Postafen sen kunde jag äntligen sova lite. Upp tidigt och iväg till ungdomsmottagningen. Drygt. Tur det finns bra barnmorskor :) Fick nya piller äntligen... hoppas de är bra! Har ju haft mycket problem med mitt humör, hetsig och nedstämd. Tydligen en jättevanlig biverkan av de pillerna jag har nu. Tack som fan för att ni sa det tidigare ;P Ska börja med dem om 3 veckor och ska testa i 3 månader innan jag bestämmer mig för att fortsätta eller påbörja en annan sort.

Nu kommer snart Maria då vi ska göra lite småjusteringar i arbetet. Ikväll blir det handboll i Kristianstad Arena. Underbart!

Puss&Kram
//Ippa

Examensarbetet

Hej!
Haft examination av examensarbetet idag. Det gick finemang. Lite småjusteringar att göra men ingenting stort så det känns otroligt skönt. Ska träffa Maria imorgon och ev. fredag för att fixa till dem sen skickar vi in det för en sista granskning. Nu vill vi ha slut på eländet innan det nya börjar ;P

Kom hem för en stund sen... käkade och nu vet jag faktiskt inte riktigt vad jag ska ta itu med härnäst. Unnar nog mig en liten vilostund. Ska ut och promenera lite senare. Skönt med frisk luft och motion i ett!

Ha det bra!
//Ippa

I'm alive!

Hej!
Jag lever, tro det eller ej! Helgen var nice, måndag och tisdag likaså. Känns dock som jag inte gjort någonting idag. Det blev en sovmorgon (trots att ja lovar mig själv att vända på dygnet....), städning och rensning av garderober och byråer, löpning i 30 minuter på gymmet, en fet vurpa utanför gymmet sen dusch, mat och handboll. Ingen kul handboll ikväll... inte alls. Dåligt Sverige!

Imorgon är det dags för examination av vårt examensarbete som vi hållt på med nu i en evighet. Efter det är det ledigt resten av veckan... och nästa vecka drar det igång på riktigt och jag påbörjar den sista terminen på sjuksköterskeprogrammet. Hur sjukt är inte det då? Är förvånad att jag kommit såhär långt. Måste tyvärr säga att jag inte är ett dugg motiverad. Jag vill bara bli färdig, orkar inte skolan mer nu. Tänk så mycket tid man lägger på att ha tråkigt och må dåligt. Nej, nu vill jag ut i verkligheten!

Så denna veckan blir det väl mest fixa inför nya kursen... beställt böcker... skriva cv och söka jobb. Hoppas på ett jobb i Norge i sommar. Alldeles för dåligt betalt här hemma. Behöver pengar till vår långresa som vi ska göra :)

Nej nu blir det att läsa in det sista inför imorgon. Wish me luck!
Puss&Kram
Ippa

Fredagsmys

Hej!

Fanzonen på Yllan igår var trevlig :) Dock lite besviken över Sveriges insats. Vinst med 10 bollar mot... CHILE?! Oh well. Maten var också god i alla fall :)

Sov länge idag, superskönt! Nyss kommit hem till min mamma. Dagens planer är; smälta frukosten som nyss kommit ner i magen... sen kanske träning senare. Ikväll kommer min kära boyfriend hit på middag. Blir thailändskt. Sjuukt nice!

Puss&Kram

//Ippa

 

 


Torsdag och VM-premiär

Hej gott folk!
Idag är det torsdagen den 13/1 vilket innebär VM-premiär för min del. Blir fanzone på Yllan här i Kristianstad vilket innebär match på storbildstv och god mat och dryck. Ska bli roligt! Kommer ni se Sverige-Chile ikväll? Så spännande! :)

Här i Kristianstad kommer vi också ha en del matchen i Kristianstad Arena. Det är något som vi småstadsbor kan vara väldigt stolta över. Det tycker jag alla arenamotståndare borde tänka på, och jag hoppas att inte en enda av er kommer på någon av matcherna, inte heller IFK Kristianstads. Så, lite gnäll blev det också.

Nej... nu kommer snart Maria för lite plugg... och efter det blir det till att göra vid sig och bege sig in i handbollens underbara värld.

Puss&Kram
//Ippa

Gammal cambild bjuder vi på idag. Är inte ens i närheten så brun idag... snarare i klass med tröjan. Hejhopp härliga vinter!


Drömkillen?

Jag fick frågan för ett tag sen vad det är för egenskaper jag söker hos min framtida man.

Han ska vara en livsnjutare. En man som älskar mat, resor och nya äventyr. Det ska vara en person som älskar att hitta på nya saker. Han ska kunna vara spontan men ändå ha förmåga att planera. Han ska vara ordentlig med saker och mån om att göra rätt för sig. Han ska vara mån som sitt utseende, vara intresserad av kläder och vara modemedveten. Sen ska han såklart vara fantastiskt snygg och gärna mörk. Min framtida man ska ha humor och han ska komma bra överens med mina vänner och familj. Att ge mig komplimanger är viktigt, förmågan att få mig att känna mig älskad likaså. Att han älskar att träna är viktigt. Jag gillar inte latmaskar.

Behöver jag säga att jag hittat honom redan?


Shopping <3

Var och shoppade igår på Nova Lund med Maria :) Fick mycket fint inhandlat!





Skopunkten 399 :-





Gina Tricot 499 :-



Gina Tricot 149 :-



och en i denna färgen med :)

 


<3

Du var gammal
Jag var äldre
Och nu sågs vi igen
Gått så lång tid så länge sen
Decennier tillbaks
Men jag minns det såväl
Varför kärleken brunnit
Utav olika skäl
Varför jag aldrig släppt det och aldrig gett upp
Trotts min väg vart lång kantats med gupp
Jag stått utan för din port så många gånger
Så många brev många sånger
Minns varje ord varje rad jag skrivit
En längtan så stor
Minns varje dag jag lidit
Har gått genom livet med en övertygelse
Att jag satt något spår
Som har haft betydelse
Aldrig besvarad aldrig tillmötes
En kärlek så varm utan den vilket öde
Från vinter till vår
Sen sommar till höst
Trots att tiden vart svår så gav kärleken tröst
Hjärtan som slår
Vi står där vi stod
Minns det som igår
Första gången du log
Som om jag snubblade pladask
På marken och bara dog

Saturday!

Hej!

Fredagen var nice. Den spenderades mestadels hemma men sen på kvällen drog jag och Maria till "Steakhouse" och avnjöt en god middag :) Efter det såg vi "Änglagård 3" på bio. Den var bra :)

Idag är planerna... jag vet i fan. Kanske träffa Louise eller åka till HBG. Vi får se :)

Puss&Kram
//Ippa


Från världsbäst till meningslöst

Igår kände jag som nedan, idag känns allt meningslöst. Jag förstår mig inte på människor, verkligen inte. Just nu känner jag bara för att ligga här i sängen hela dagen. Har fortfarande inte gått upp än. Så förblir det nog.

Hej, jag älskar livet

Hej, livet jag älskar dig. Jag gör faktiskt det, verkligen. Allt är nästan för bra för att vara sant. Trivs som fisken i vattnet.


Tuuuuesday!

Ja, då var det tisdag och då var det slut på sovmorgnarna... de som var så sköna :( Uppe med tuppen idag... drog till skolan vid 9 och hade handledning. Snart är vi i hamn med vårt arbete! Riktigt gött ska det bli... som vi kämpat. Ett tag trodde jag aldrig att det skulle gå vägen. Vi är bäst! Så nästa hållpunkt är den 19 Januari då vi ska gå upp med vårt arbete. Usch och fy =/ Men det kommer säkert gå bra! Sen är det bara praktik kvar... och om det går som det ska så är det de sista jag gör i denna utbildningen. Check på den!

Är fruktansvärt trött idag. Tror det beror på att jag inte fick sova hur länge jag ville :( Resten av dagen stavas SLAPPA och packa upp väskan efter helgens visit i Göteborg. Sen träffa Micca ikväll. Annars... ja, inte ett skit. Ledig resten av veckan men arbetet ska ju bli helt klart också.

Ha det bra allesammans!




Jag och hjärtat på nyårsafton. Hur kan man älska någon så mycket?

Till höger syns även Maria haha, vem gör hon tummen upp till tror ni? ;)


Vecka 1 (!)

Ja herrejisses, första veckan på året! Första måndagen inleddes med en sovmorgon... sen göra vid mig mig som hastigast för att sedan bege mig till stan tillsammans med Louise. Trevligt! Hittade ingenting förutom schampo och en ny mascara. Alltid något? :) Efter stan var jag och tränade för första gången på en månad. Shit vad jobbigt. Afrodance och det kändes som att springa 2 mil i blötsnö. Skämtar inte!

Kvällen blir lugn... ska kolla igenom ett arbete... sen kanske lite tv och softa lite. Först blir det duschen! Skola imorgon klockan 9... så blir ingen sovmorgon då inte :(

Puss&Kram
//Ippa

2010

Januari
Januari gick mest åt att faktiskt vänja sig vid att det nu var 2010. Skulle detta året bli ännu bättre? Svar: både ja och nej. I Januari var det en massa tentor som gällde och jag påbörjade min 4:e termin av 6 totalt på Sjuksköterskeprogrammet. I Januari började jag praktisera på ett särskilt boende för psykiskt sjuka. Här vantrivdes jag verkligen – mycket p.g.a. handledaren. Hade riktigt mycket ångest varje dag jag skulle gå dit…

Februari
Hände väl inte särskilt mycket mer än att praktiken fortsatte och jag trycktes bara mer och mer ner i botten för varje dag jag var där. Mådde så jäkla dåligt. Här började jag tvivla på mig själv och yrket riktigt riktigt mycket.

Mars
I Mars åkte jag till Thailand med mamma, styvpappa, syster + sambo och min dåvarande pojkvän. Var en riktigt rolig resa som jag föralltid kommer ha fina minnen av. När jag kommit hem från Thailand så gjorde jag min första tatuering – ”You only live once” i nacken. Den påminner mig om att ha kul och ta de chanser som livet faktiskt ger. För man lever bara en gång, och då ska jag fan ta mig se till att ha ROLIGT! 

April
Här började jag min praktik på BB/förlossning vilket verkligen var ett par fantastiska veckor. Underbart!

Maj
Jag började min praktik på en vårdcentral i Osby. Lärorikt får jag verkligen säga! Jag kom även på anställningsintervju och fick jobb i Hemtjänsten.

Juni
Jag avslutade mitt andra år på sjuksköterskeprogrammet. One to go! Jag började även jobba i hemtjänsten. Fantastiskt yrke om jag får säga det själv! Resten av juni gick mest åt att jobba. Tur det var kul! Jag firade midsommar i Göteborg med fina människor. När jag kom hem avslutade jag ett 5 år långt förhållande. Mådde väldigt dåligt vid denna tiden, samtidigt som jag var glad att jag faktiskt lyckats ta steget att avsluta något som inte var bra för mig.

Juli
Jag fyllde 21 och Kristianstadsdagarna var i full gång. Trevligt med lite liv i staden! Denna månad blev jag tillsammans med min nuvarande pojkvän. Juli är en bra månad.

Augusti
I augusti åkte jag till min älskade och bodde där i en vecka. Den veckan var helt avgörande för mig. Känslorna spirade och jag var väldigt väldigt lycklig. Denna månaden åkte jag och Maria till Alanya, Turkiet. Skönt med sol och bad och trevligt sällskap.

Den sista augusti flyttade min pojkvän till Kristianstad. Det var bara för bra för att vara sant. Behöver jag säga att jag var lyckligast i världen? 

September
September var fullt med plugg och förälskelse J

Oktober
Tatuering nummer 2 gjordes med inspiration från världens bästa artist och världens bästa låt. Självklart från Eminems ”lose yourself”. Älskar den!

November
November fortsatte i vanlig anda.

December
Min pojkvän flyttade in i egen lägenhet – hittills hade han bott hos mig. Så vid denna tiden var det fullt med separationsångest från min sida… och vi fick verkligen lägga alla kort på borden för att det skulle fungera. Nyår firades i Göteborg tillsammans med finfina pojkvännen och finfina vännen Maria.

2011?
Jag hoppas att 2011 blir ett sjukt bra år, såklart! Om allt går som planerat så blir jag leg. sjuksköterska. Inte fy skam? Sen hoppas jag på jobb i Norge och massa resor och sådär :) Sen hoppas jag som vanligt att jag och mina nära och kära får vara friska och glada. Jag hoppas att allt kommer fungera bra och att jag får fortsätta vara lyckligast i världen. Jag är så lycklig att jag är livrädd. Det känns som att... såhär kan det bara inte vara.

Älskar er allihopa mina finaste!


Välkommen 2011!

Hej!
Nyss hemkommen från en liten weekend i Göteborg. Jag och Maria drog dit för att fira nyår. Vi bodde hos min pojkvän. Resan gick bra (men seeegt!). Väl framme softade vi och kollade film och sådär. Dagen efter var det ju nyårsafton så hela den dagen gick mest åt till att göra vid oss. Drog till en polare till Y och drack lite champagne innan. Efter det drog vi till festen som blev mycket lyckad :) Trevligt folk och massa dans, precis så som jag vill ha det :) Perfekt fylla blev det också, mådde inte dåligt men var verkligen inte nykter. Perfecto, precis i min smak! Drog hem med taxi och svängde innan mc'donalds som sedan åts upp hemma i Y's säng. Haha :) Gött som fasiken!

Är verkligen så himla glad :) Nu väntar vi med spänning på vad 2011 har att erbjuda :)

Älskar dig Y mer än allt på jorden, och jag menar det verkligen.
//Ippa

RSS 2.0