Nyårslöften

Har ni några nyårslöften? Det har jag :)

1. Plugga mer än tidigare. Inte för att jag har pluggat för lite tidigare men jag har en tendens till att skjuta saker framför mig så jag har bestämt mig för att plugga lite varje dag, istället för att göra allt på en gång.
2. Träna minst 3 gånger i veckan och gå promenad på minst 30 minuter de andra dagarna. Ja... de tre gångerna kommer jag ju lätt upp i som det är nu, men de andra dagarna då jag inte tränar är det väl lite dåligt med motionen.

Får väl se om jag lyckas hålla dem ;) Nummer 2 blir nog inga problem, men ettan däremot... gud..

2009

2009

  

Januari

I Januari detta året händer faktiskt ingenting av betydelse.. inget stort i alla fall. Minns bara att jag var väldigt missnöjd med tillvaron. Jag trodde att 2009 skulle bli ett hemskt år. Kanske för att nyårsafton var katastrof... Men 2009 blev långt ifrån ett hemskt år - ack så fel jag hade!


Februari

Samma här som ovan, ingenting av särskilt stor betydelse hände. Jag tror att jag inledde året lugnt i år.


April

 Den 1 April skrev jag in mig på viktväktarna. Hormonpreparat i kombination av stress hade fått mig att se ut mer som en köttbulle än som en helt vanlig tjej som jag faktiskt är. Eller det kanske är det som är vanligt och mänskligt? Tidigare hade jag alltid trott att jag kunde äta vad jag ville och fortfarande vara smal. FEL! Jag tror att stigande åldern också gör sitt. Hade alltid tidigare varit smal... nu vägde jag waaaay tooo much. Under hela April gick jag ner nästan 5 kilo och det började synas :)

Den 14 April började jag min första praktik som sjuksköterskestuderande. Jag var så jävla nervös att jag höll på att kräkas. Visst var det jobbigt stundvis... men för det mesta var det bara så rätt och så kul. Att jag kände såhär var givetvis en oerhörd lättnad för mig. Jag hade valt rätt yrke och dessutom världens bästa yrke!


Maj

Här började det första året som sjuksköterskestuderande lida mot sitt slut. Jag var väldigt lycklig. Nu kunde ingenting stoppa mig.


Juni

Den 5 juni avslutade jag mitt första år på Sjuksköterskeprogrammet. Det kändes hur bra som helst!

Den 12-16 Juni var jag i Oslo hos Caroline. Det var spännande!

Den 22 Juni började jag jobba och jobbade sen nästan hela sommaren.


Juli

Den 6 Juli fyllde jag 20 år. Nu var jag inte tonåring längre. Det började kännas läskigt ungefär här... 20 år gammal herregud. Jag som alltid tidigare sagt att jag skulle skaffa barn vid 25. Nu är jag väl lite mer realistisk som inser att man inte kan sätta någon ålder på sånt i förväg. Det kommer när det kommer och när man känner sig redo helt enkelt :) Om det så blir nästa år eller om 10 år.

Augusti

Den 21-28 August åkte jag, Maria och Louise till Ayia Napa, Cypern. Det var en otroligt rolig resa som verkligen behövdes efter allt jobb under sommaren. Det förblir ett minne för livet! Så jäkla kul hade vi! Samtidigt var det ungefär här det osunda livet med lite för mycket alkohol började gissar jag...

Den 31 Augusti började skolan igen. Gissa om man var sleten och omotiverad till detta efter resan...


September

Den 1 September flyttade min kära pojkvän hemifrån till en tvåa på Östermalm. Detta innebar förändringar för vårt förhållande, mestadels positiva sådana!


Oktober

Den 22 Oktober firade jag och min pojkvän 4 år tillsammans! 4 år av både himmel och helvete såklart som i alla andra förhållanden. Trots att vi ibland vill strypa varandra så älskar vi varandra och det känns rätt.

Den 31 November åkte jag och Maria till Köpenhamn för att besöka "Sensation white - wicked wonderland". Det var sjukt kul och det är verkligen något jag kan rekommendera för alla! En väldigt positiv upplevelse och ett minne för livet. Här hände väl en del saker som inte var bra... men vi var tusen erfarenheter rikare när vi kom hem igen.


November
  

Den 7 November förlovade jag och min nuvarande fästman oss i Stockholm. Det var helt underbart och precis som jag ville ha det... bara jag och han tillsammans. Inga konstigheter, ingen pinsamhet. Detta blev en bekräftelse för oss och vårt förhållande. Nu är det han jag ska gifta mig med och det känns bara hur bra som helst! Detta kändes som ett moget och naturligt steg för oss.


December
  

Ja sen kom December... sista månaden på året. Det är väl här man börjar fundera på vad som hänt det gångna året, vad man gjort och vad som ska bli annorlunda nästa år. Jag tror att 2010 kommer bli bra även om det blir svårt att slå 2009.



Sen till sist. Om jag ska beskriva år 2009 med tre ord så blir det: Fest, Lycka, Galenskap.
Tolkning är fri men jag kan ju säga att jag aldrig haft så kul något år som detta året.


Näst sista dagen på ett underbart år :)

Hej!
Lite sorgligt att underbara 2009 håller på att lida mot sitt slut. Men istället blickar vi framåt mot ännu ett (förhoppningsvis) bra år! 2010 here we come!

Ställde klockan på 7 för jag tänkte jag skulle få mycket gjort idag. Glömde snooza och vaknade vid 10 istället. Dryg jag är! Ah, fan! Jaja, inget att göra åt. Ska snart väga mig på VV (ajajaj...) och enligt vågen här hemma har jag gått ner ca 1 kg trots julen. Vi får väl se om VV:s våg håller med! :) HOPPAS! HAHA.

Sen efter det ska jag till högskolan och lämna böcker samt hitta en artikel till en metodövning på måndag. Efter högskolan ska jag hem, käka, göra vid mig sen plugga hela dagen ända till vi ska åka iväg och kolla på bio i Bromölla. Blir Avatar (3D) tillsammans med Dagge, mamma och Patrik (mammas man).

Puss på er och ha en underbar dag (skitfint väder ute ju...!!)
//Ippa

2009 - en liten lista

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?  Förlovade mig!
2. Höll du några av dina nyårslöften? Hade inga
3. Blev någon/några av dina vänner/släktingar föräldrar i år? Jadå, min kusin och min bror :)
4. Dog någon som stod dig nära? Nej
5. Vilka länder besökte du? Cypern, Danmark
6. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010? Nej
 7. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 7 November
8. Vad var din största framgång 2009? Jag har gjort hälften av min utbildning :)
9. Största misstaget? När jag sårade min pojkvän.
10. Har du varit sjuk eller skadat dig? Ja, jag har varit massa sjuk som vanligt.
11. Bästa köpet? Vet faktiskt inte ;P
12. Vad spenderade du mest pengar på? Nöjen
13. Gjorde någonting dig riktigt glad? Ja förlovningen och allt kul jag haft tillsammans med pojkvän och vänner
14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? "Sexy bitch" och "I gotta feeling"
15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? Gladare
16. Vad önskar du att du gjort mer? Pluggat? haha
17. Vad önskar du att du gjort mindre? Inget!
18. Hur tillbringar du julen? Den tillbringades på lillejulafton hos mamma och på julafton med pappa
19. Blev du kär i år? Nej, jag blev kär redan 2005 :)
20. Favoritprogram på TV? Mammas pojkar, Bonde söker fru, Paradise hotel
21. Bästa boken du läste i år? Har inte läst någon bok förutom kurslitteratur
22. Största musikaliska upptäckten? Öhm? Att jag gillar House mer än vad jag trodde?
24. Något du önskade dig och fick när du fyllde år? Jadå, säkert en massa till hemmet
25. Något du önskade dig men inte fick? Nej det tror jag inte
26. Vad gjorde du på din födelsedag 2009? Absolut ingenting, satt hemma själv.
27. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre? Nej det kunde inte blivit bättre
28. Hur skulle du beskriva din stil år 2009? Min stil? Haha den är nog som vanligt ;)
29. Vad fick dig att må bra? Alla festtillfällen. Då mår jag som bäst
31. Vem saknade du? Min pojkvän stundvis...
30. Vilken kändis var du mest sugen på? Då får jag väl säga Paradisehotel-Jackie. Min idol, haha.
32. De bästa nya människorna du träffade? Träffade väl inga särskilt nya, men jag kom vissa närmare och det känns sjukt bra!

Sista veckan på året nu...

Ja, eller de sista dagarna för att vara exakt! Idag har jag jobbat hela dagen från klockan 06 till 16. Det gick bra! Sen efter det stack jag direkt till träningen och körde ett hårt Indoor walking-pass. Sjukt kul! Nu har jag nyss ätit och ska in i duschen. Sen ska jag till Dagge tänkte jag :) Umgås lite :)

Imorgon; morgonpromenix, frukost sen plugg fram tills klockan 14 för då ska jag till Vårdcentralen och plocka bort stygnen. Sen efter det köpa present till pappa och inom apoteket måste jag också. Sen blir det väl plugg resten av dagen om man bortser från middagen hos pappa klockan 18 :)

Nej nu var det duschen!
//Ippa

Friis Company <3

Vann nyss en väska från mitt favoritmärke Friis Company. Så jäkla snygg! Den landade på 397 kronor inklusive frakt. Ordinarie pris 819 kronor!

Stilren och skitsnygg och billig! :) ÄLSKA tradera!


Epilator

Ja, jag har en ny familjemedlem i fåfänga familjen. En epilator från Philips. Sjukt nice alltså :) Det gör inte alls så ont som alla säger. Men eftersom jag är van vid att vaxa så är jag antagligen ganska van vid att få mina hårstrån bortryckta. Har precis gjort ena benet men nu blev badrummet ockupperat så ska börja på andra snart. Epilatorn tar bort hårstrån som är minst 0,5 mm långa men jag kan säga att det gör ondare ju längre hårstrået är... så mitt tips är att inte vänta tills håren är jääättelånga (värsta pälsen då alltså). Jag vaxar var 3-4 vecka vanligtvis så jag hoppas och tror att detta håller lika länge. Rakat har jag inte gjort på flera år - tycker det är väldigt väldigt onödigt. Stubben kommer ju dagen efter och man skär sig bara hela tiden, skadar huden osv. Det enda jag rakar är under armarna, resten vax och nu mera då epilering :) Intimare delar kommer jag nog fortsätta att vaxa dock :)

Nu; leg number two! :)

//Ippa

GOD JUL!

Ja, firade jul igår också. Jag fick;

. en kapsylöppnare och kylskåpsmagnet - playboy
. en kofta med knappat av pärlor - benetton
. två stycken Tomas Sabo berlocker - conversesko och ett "F"
. Schampoo och balsam - Matrix
. 3 stycken kockknivar
. Pengar
. en massageapparat - OBH Nordica

Och ikväll väntar det en tomte och massa god julmat med pappas släkt :)

//Ippa

Lillejulafton

Hello!
Sådär ja, nu var det jul minsann och jag börjar den med en jobbedag (lyckat...) men ja, pengarna är inte många nu efter jul så de behövs verkligen! Så det är bara för mig att ta mitt arsle till Biltema klockan 10 och sedan därifrån klockan kvart över 19. Så är det och det ska bli lite kul ändå... att få träffa alla där som man tycker om (men desto fler man inte tycker om iofs). Antar att det blir kaos idag... och kunderna kommer bara att vara män, eftersom de alltid är sent ute.

Sen när jag kommer hem ikväll blir det julfirande med mammas sida :) Ska bli myysigt och gott med massa skinka (jag tjuvsmakade igår, gudomligt!). Jag tänkte... stackars muslimer, haha.

Nej, iväg var det!
TJOHO!
//Ippa

Julplanering

Lillejulafton 23 December: Jobba 10-19, fira jul med mamma
Julafton 24 December: Fira jul med pappa
Juldagen 25 December: Utgång
Annandagen 26 December: Bakis... ta det lugnt!


I don't wanna be friends

but it seems the only way out.

En halv sjuksköterska och en ny hårfärg

Hej gott folk!
Ska meddela er alla att Ippa numera är svarthårig/väldigt mörkbrunhårig. Sheeet tänker vissa eftersom jag nu på vinterhalvåret har ljus hy. Många är vana vid att se mig i blondt hår faktiskt men jag tror aldrig det blir mer... trivs mycket bättre i detta! :) Inte många som sagt att de tycker det är snyggt dock som alla brukar säga så fort man färgat håret. Vet faktiskt inte riktigt hur jag ska tolka detta ;) Men jag tycker det är tufft, coolt och sexigt och det är huvudsaken. Jag och min M2B har numera samma hårfärg så vi matchar :)

Sen ska jag även meddela er att jag är är en halv sjuksköterska! Känns helt sjukt och ofattb art att vi gjort hälften nu. Så sjukt kul och jag ser fram emot arbetslivet samtidigt som det känns väldigt väldigt skrämmande. Tänk ansvaret och allt man ska kunna. Ja herregud. Men jag har ju intalat mig själv att "nothing's big enough to hide me" och det är SANT! Jag är stark och ingenting kan stoppa mig i detta. Ingenting. Det är oerhört tufft detta men det kommer att gå. Jag har klarat allting hittills. Många motgångar och många utmaningar men man blir desto starkare efter att ha klarat sig igenom dem. Sjukt trött på skolan kan jag inte förneka att jag är... är det någon som vill anställa en halv sjuksköterska, tro? Nja, tror inte det va ;)

Nu ska jag strax bege mig till bowlinghallen tillsammans med Louise och Carro. Ska bli kul :)! Fast jag är skitdålig, haha. Oh well... sen efter det ska jag väl mest hålla jullov (som innebär plugg när man går på högskolan iofs men att inte behöva ta sig till skolan är ju en frihet bara det).

Puss på er!
//Ippa


En måndag..

Hej.
Måndag igen. Börjar skolan om en halvtimme så ska dra strax. Sen efter det blir det direkt upp till stan för klippning och färgning av håret. Ska göra det mörkare men behålla det mesta på längden. Ska testa att ha riktigt långt hår fast jag redan håller på att bli tokig på det. Sen när jag är färdig så ska jag kolla på Idol-Calle och Idol-Erik uppe i stan. Sen hem till älsk och gosa :)
Ha en trevlig måndag!
//Ippa

Helgen + kommande veckan

Hej!

Det blev utgång igår i alla fall. Visste väl att jag inte skulle klara av en vit helg ;P Lite ovanligt för oss att gå ut på lördagar. Det var kul, men inte lika kul som fredagar. Musiken är sämre och det är tråkigare människor. Sånt är livet! :)

Idag har jag bara slappat... har inte ens orkar ta mig till duschen än. Ska göra det snart sen ska jag hem till Carro som kommer hem idag :) Och efter det blir det att ta mig hem till älsklingen.

Veckoplanering

Måndag: Skola 10.30-16, Klippning + färgning kl.17

Tisdag: Skola 9-16

Onsdag: Jobba 10-19, fira jul med mamma

Torsdag: Julafton, fira jul med pappa

Fredag: Juldagen, utgång på kvällen @ martin och martin

Lördag: -

Söndag: -


AHHHH!!!

Jävla bajs allt är! Först idag: jobbet vilket gick bra... tänkte det ska bli skönt att gå ut ikväll. Men nu verkar det inte som att det blir så heller. Jag har grymt mycket festabstinens (ja jag kallar det så, alkoholabstinens låter så fult) och då är det väldigt jobbigt att stanna hemma.

Får se vad som händer men det ser inte särskilt ljust ut nu :(

//Ippa

Jävla tutte

Blöööö =/ Känns som den ska ramla aav jag loovar.

Btw fan vad lurad jag blev av Sandra. Morr. Men nu är det spännande igen iofs :O

It's like I checked into rehab

Hej!
Idag var det bara upp tidigt som fasen för att gå till läkaren (tur det inte tog mer än 1 minut att gå dit, bo i stan är hallelujah alla dagar förutom fredag och lördag) och ta bort ett födelsemärke. Hade ett på tutten som hade konstig form och det var inget snack om saken att det skulle bort. Han bedövade, skar bort den och sydde tre stygn. Gjorde inte ett dugg ont om ni undrar :) dock gör det hemskt ont nu när bedövningen släppt. Men det går väl över antar jag :) Så... ikväll ska jag inte träna. Med mina huge titties så guppar det en del när man tränar liksom ;P Hade även två på ryggen men de såg ofarliga ut så tog inte bort dem eftersom ärren på ryggen brukar bli stora.

Jaja sen åt jag gulaschsoppa med mamma i stan iallafall :) GOTT! Tack maami <3

Kom nyss hem. Ska plugga lite innan det är dags för jobbmingel. Vin, ost och grejer. Kan bli trevligt.

CIAO
//Ippa

baby you're my disease...

Hej igen! :)

Hej igen alla!
Har haft några hektiska dagar med lite mer skola än vad jag är van vid. Har nämligen gått i skolan varje dag nu vilket inte brukar hända annars... är väl van vid sisådär 2 dagar i veckan. Men ny kurs, nytt liv så att säga. Dock är det intressant vilket är en jäkla tur för annars hade jag aldrig orkat.

Slutade tidigare idag än väntat vilket var skönt :) Nu ska jag plugga lite innan det är dags att bege sig till Micca som fyller 24 år idag! GRATTIS HJÄRTAT <3 I LOVE YOU!

Bye bye bye
//Ippa

Sjuk =/

Igår började jag må illa och se konstigt. Inga hallucinationer haha ;P Dock känns det som att ena ögat inte riktigt hänger mig. Har tappat lite av synfältet precis som det brukar bli när jag får migrän. Dock var det längesen jag hade det men... har ju inte ont i huvudet så känns inte som det skulle vara det. Har märkt att jag börjat se dåligt på vänster öga och tycker det blir svårare att läsa ju längre tid det går. Ska nog ta och kolla synen :) Vet inte vadf detta plötsliga anfall beror på men jag har haft virusinfektioner innan som satt sig på ögonen så jag kanske har en tendens till det. Hoppas på att bli frisk så att jag kan gå till skolan imorgon!

Puss
//Ippa

En helsjuk utekväll

Hej!
Igår var verkligen en sjuk kväll. Jag har inte bara några minnesluckor utan nästan hela kvällen kommer jag inte ihåg. Katastrof. Total förvirrad och aspackad. Men då finns det inte heller några bekymmer ;)

Kissa offentligt anfalla styvsyster ligga på en gräsmatta och göra gymnastikövningar bli utslängd från class terrorisera personalen på hessle tro att min jacka är på class när det i själva verket var hemma ta isönder en ljuslykta

Spännande liv vi har ;)


Let's go party! :)

Hello!

Nu är det äntligen helg igen. Det är läskigt hur fort veckorna går. Helt sjukt. Det var ju nyss helg. Denna helgen ser bra ut. Idag: göra klart arbetet, promenad med Anna, festa hos Dagge sen utgång med min bästa dans- och suppartner Maria. Sjukt att vi båda har lika roligt VARJE gång på samma jävla ställe. Visserligen tror jag inte det är stället som gör det, utan det är sällskapet, spriten, musiken. Extas. Imorgon: BAKIS... sen middag hos svärföräldrarna på kulltorp och sen en lugn kväll med pojkvännen. Söndag: Jobba 10-17.

Nu: göra klart arbetet sen ut på promenix.
CIAO!
//Ippa



You spin my head... förresten... hur fan kunde jag ha vita byxor? Det är så jävla fult! Nej, vita byxor endast tillåtet en gång om året på Sensation! :)

 


Propoints istället för points?

Som ni läste så var jag på viktväktarmöte igår för att ta tag i mina sista kilon som jag vill gå ner. Det är lite jobbigt nu bara... för nu har viktväktarna ett nytt kostprogram. Nu räknar man propoints istället för points, som man gjort tidigare. Tidigare med pointssystemet tog de bara hänsyn till kcal istället för vad livsmedlet verkligen innehöll. Jämförelse: En banan innehöll tidigare 1,5 points och en viss sorts kaka 1,5 points. Ibland är man sötsugen och då tar man ju givetvis en kaka istället för bananen. I själva verket är ju bananen mycket bättre så det nya kostprogrammet hjälper en att välja rätt. Nu följer Viktväktarna SNR = Svenska näringsrekommendationer. Det känns seriöst och bra! Dock är det lite jobbigt eftersom man nu får tänka helt annorlunda. Men i slutändan är detta nog det bästa. I jämförelsen med bananen innan: Med de nya propoints är bananen värd 0 propoints och kakor som innehåller mycket socker och fett "kostar" mer än vad de gjorde tidigare. Bra va? Än så länge räknar jag både points och propoints för att vänja mig lite.

Propoints är bättre än points eftersom man kan leva lite spontant numera. Om en vän bjöd över mig på fika en kväll så fick jag snällt tacka nej om jag ätit av mina 20 points redan under dagen. Nu med nya propoints kan man ta av sin veckobonus som man får fördela hur man vill över veckan. Jag har 35 propoints som jag får äta som jag vill för. Givetvis behöver jag inte äta upp dem... Imorgon är det fest vilket innebär alkohol (många pp...) och då kommer ja ta till min veckobonus där. Riktigt bra :)

Jag har märkt att jag blir mättare med propoints eftersom jag äter bra saker som är värda lite. Tidigare kunde jag äta dåligt om jag ville vilket man också gjorde eftersom det ofta var värt lika mycket som de nyttiga alternativen, vilket gjorde att man inte blev lika mätt. Igår åt jag 21 propoints av mina 29 som jag har att äta för. Detta är inte särskilt bra eftersom man måste äta sina 29 om dagen för att det ska vara bra för kroppen. För 21 propoints åt jag under gårdagen detta:

o Frukost: 2 dl yoghurt, 1 dl flingor, 1 banan = 4 propoints
o Middag: 2 dl pasta, 2 dl köttfärssås + grönsaker = 11 propoints
o Kvällsmat: 2 dl mellanmjölk, 2 dl flingor = 6 propoints

Ska nog börja öka portionerna lite så att jag kommer upp i mina dagliga. Man kan ju ta 3 dl yoghurt istället tillexemepel. Det är bara att prova sig fram till vad som känns bra :)

Sen tjänar man ju aktivitetspoints när man tränar. igår gick jag en promenad (lågintensiv träning) i 45 minuter vilket gav mig 2 pp. Idag ska jag träna Indoor walking (högintensiv träning) i 60 minuter vilket ger mig 11 pp.

Så fungerar det, och det är skitbra! :)


Kul kul...

Kul Sandra, kul... nu ska jag aldrig mer kolla på paradise hotel.

Torsdag

Heej!
Inatt har varit en helvetes natt. Jag kan inte sova när det är varmt. Dagge gillar att sova i värme. Jag går och skruvar ner elementet medan han skruvar upp. Till råga på allt vaknar vi vid 3-tiden inatt av att fulla grannar kom hem och skulle ha efterfest. Det spelades "Sexy bitch" på högsta volym. Irriterande. Om jag skulle gått upp jättetidigt imorse hade jag gått och slagit ner de allihopa. Okej på helgen, men vardagar ... big NO-NO! Cyklade hem imorse och nu sitter jag här och har fortfarande inte gjort vid mig. Ska vara i skolan klockan 13. Ska ha IVP-seminarium. Drygt... speciellt eftersom vi knappt hittade några fel i den vi skulle granska. Sånt är livet. Slutar klockan 16 och sen är det träning klockan 17. Efter det blir det mest slapp och sen tv ikväll of course. Mammas pojkar och paradise hotel :)

FEST IMORGON! Boom.
//Ippa

Wednesday

Hej!
Idag har varit en ganska bra dag. Har inte gjort sådär jättemycket fast en del ändå... Fick sovmorgon till klockan 10 och sen var jag ju på VV-möte som gick bra. 7,8 kg att gå ner. Kommer bli jobbigt men det ska gå. VV har ju ett nytt program också. Ska bli kul att testa. Hoppas man går ner med det lika bra som med det förra :) Sen efter mötet satte jag mig ner och skrev klart nästan hela arbetet. Har lite kvar men inte särskilt mycket. Känns riktigt skönt :) Sen gick jag ut och gick en powerwalk i 45 minuter. 30 minuter om dagen minst ingår i programmet så då får man väl hålla sig till det :) Sen blev det spaghetti och köttfärssås till middag och en dusch på det. Som en ny människa nu :) Är otroligt taggad till viktnedgång nu. Känns som det kommer bli riktigt svårt och jobbigt men jag vet att det går :) 12 veckor har jag på mig att gå ner de kilona vilket faktiskt innebär 0,65 kg/vecka. Hoppas hoppas hoppas att det går vägen nu!

Var en kvinna på mötet idag som gått ner 41 kg. Herregud... vilken kämpe! :) Om ni vill kolla någon som jag har som inspiration så kolla denna bloggen; http://www.partypinglan.se/. Kolla bilderna, vilken skillnad. Även om det inte kommer bli så stor skillnad på mig utseendemässigt så inspirerar hon mig. Alla kan, bara om de vill! :)

Puss&Kram
//TjockisIppa hehe

Nu ska de fan ta mig BORT

Ja, idag blir mitt första besök hos Viktväktarna sedan i Augusti månad. Har ändå hållt vikten +- 1 kg hela tiden :) Men nu ska de 6 sista kilona bort. Jag vet att jag skjuter mig lite själv i foten som går med igen precis innan jul. Julen är väl inte direkt den smalaste högtiden som finns... men jag får hålla mig i skinnet helt enkelt. Jag gillar ju inte julbord... men julgodiset... mmm. Jaja, clementiner det är gott det också haha.

Ska faktiskt bli kul, har saknat det också. Bara så ni vet... nu kan ni inte bjuda mig på fika fler gånger ;) Och det blir lightläsk i groggen igen... suck.

Det stämmer så jäkla bra.. "vill man vara fin får man lida pin".

//Ippa

Ippa och skönhet?

Ja, jag ser mig inte själv som en skönhet direkt, men jag försöker. Såhär gör jag för att uppnå lite beauty hos mig själv.


o Tvättar ansiktet med speciell ansiktstvål från Lóreal varje morgon
o Smörjer in ansiktet med dagcreme och låter torka medan jag äter frukost. Har ännu inte hittat den perfekta men använder just nu Yvonne Rydings som är helt okej
o Smörjer naglarna med nagelolja och smörjer in händerna med handcreme varje morgon för nagelbanden och mina torra händers skull
o Lotion varje kväll, oavsett om jag duschat eller ej
o Är (oftast, inte när jag har festat kanske... men synden straffar sig själv) noga med att tvätta av sminket innan läggdags. Använder Niveas sminkborttagning (den rosa) och ansiktsvatten, Niveas även här, för att få bort det sista smutset.
o Hårinpackning en gång i veckan (har inte hittat den perfekta än så jag testar lite olika)
o Peeling en gång i veckan - både ansikte och kropp
o Vaxar istället för att raka (rakning skadar huden!). Jo det händer att jag rakar (shame on me) men jag gillar det inte. Ibland orkar jag bara inte med kladdet från vaxet.
o Har fotvård en gång i veckan. Filar och smörjer samt klipper naglar och så.
o Noppar ögonbrynen en gång i veckan. Vid detta laget har de växt en del men man ska inte göra det för ofta för då blir man röd och får fula "pluppar" vid ögonbrynet. När jag går på ansiktsbehandling brukar jag vaxa de istället.
o Går på ansiktsbehandling lite då och då och tömmer porerna
o Lägger ansiktsmask en gång i veckan


Så nu är jag bara på jakt efter de perfekta produkterna. Man ska ju vara konsekvent med produkter eftersom det inte är bra att blanda. Men en testare som jag är så är jag ännu inte helt nöjd. Men det kommer väl med åren :) Finns ju en hel djungel där ute! :)


45 minutes and beautiful

45 minuter blev det. Ingen aning om hur långt jag sprang men säkert några kilometer iaf. Två killar tyckte jag hade "sexy ass". Hade de sagt det till mig en dag där jag mådde bra, tyckte jag var snygg och hade ett bra självförtroende så hade jag blivit förbannad. Idag blev jag glad. Kul att någon tycker jag har snygg röv iaf :)

//Ippa

Jävla heffaklump

Fan vad jag hatar mig själv och min kropp. I look like shit. Jag tränar som ett as och blir ändå aldrig smal. Skinnbyxorna idag ska jag inte behålla. Min röv ser ut som en elefants och mina höfter ser ut att tillhöra någon som fött 10 ungar.

Finns folk som aldrig tränat i hela sitt liv och knappt bryr sig om vad de äter. Jag äter i snitt 500 kcal mindre än vad jag ska om dagen och går ändå inte ner. Tränar i princip varje dag men inte fan hjälper det.

Jävla horliv.
Lycka till med -6 kg till den 3 Mars Filippa, lycka till.

Hallelujah

Hej!
Idag har varit en segdag än så länge. Vaknade klockan 8 när Dagge gick upp, tänkte "aa men bra då går jag upp snart" och somnade sedan om igen... vaknade klockan 10, somnade om och vaknade till slut klockan 12. Jaja, anar att jag behövde det där. Men fick lite ångest eftersom jag har arbete att skriva. Suck... aldrig ska man få någonting gjort :/ Stack i alla fall hem och började skriva. Har snart skrivit klart bakgrund, syfte och metod och ska börja på den jobbiga delen sen... Fast ja, bakgrunden är inte heller rolig att skriva... SVÅRT... och min blir alldeles för lång. Jaja, bara att hoppas på det bästa! :) Kanske ska träna idag... men har sån satans träningsvärk och känner massa stress inför arbetet... så jag vet inte. Får se var jag hamnar idag.

Köpte ett par skinnbyxor idag. Snygga men jääävligt tighta. På Angeli Lucca för 599 :-

Puss
//Ippa

En riktigt död dag

Hej!
Måndagar är... speciella, jobbiga, hemska. Ja, jag längtar redan till helgen. Tur att veckorna brukar gå fort! :) Idga har jag varit hos sjukgymnasten. Tränat nacke och rygg med olika maskiner. Sen tänjde han ut muskulaturen i nacken och jag fick även ström i musklerna samt lite TENS. Aj... men skönt nu! :) Så nu är jag hemma och väntar på att Maria ska komma. Vi ska granska en IVP - individuell vårdplan. Sen blir det skriva paper resten av tiden. Vid 17 väntar träningen igen tillsammans med Karin. Blir gym idag. Kände att jag inte orkar muskelpass... har ju redan kört mycket styrka idag. Blir däremot mag- och benträning. Det har jag ju inte kört idag iaf :)

Back to business...
//Ippa

Kände att jag behöver förklara en del och ta itu med saker och ting

Det har framkommit att några personer i min umgängeskrets (eller ja, framförallt i min pojkväns umgängeskrets) tycker att jag är otrevlig, ofta irriterad, sur, förbannad och barnslig. De säger, enligt min pojkvän, att jag nästan alltid verkar pissed off och att jag behandlar min pojkvän orättvist. För det första förstår jag inte riktigt exakt hur de menar med sur och förbannad. När jag träffar dessa människor så hälsar jag på de, frågar hur läget är osv. som man alltid gör när man träffar någon man känner. Däremot kanske vi inte alltid har värsta ingående konversationerna. Eftersom att jag inte vill vara en flickvän som ständigt tränger mig på så kanske jag ibland håller mig lite i bakgrunden och låter min pojkvän och hans vänner umgås i fred. Är det det ni menar med sur? Eller, jag fattar inte? Och visst, ibland bråkar jag och Dagge, precis som alla andra par gör. Jag försöker ofta att inte konfrontera honom med vissa saker när hans vänner är närvarande. Det är väldigt sällan jag inte lyckas undvika det. Det har endast hänt ett fåtal gånger.

En del av dessa människor har uppfattningen att jag och Dagge bråkar väldigt mycket och att JAG är den som ständigt startar bråk vilket då är anledningen till att vi bråkar. För det första så bråkar jag och Dagge inte mer än vad några andra par gör, inte enligt mina erfarenheter i alla fall. För det andra så är det klart att ni killar anser att det är JAG som är grundanledningen till bråken och att JAG är den som borde ta och coola ner några grader. Detta eftersom... ja, tycker ni inte att ni är aningen partiska i detta? Ni får ju bara höra hans version. Jag kanske ser det på ett helt annat sätt. Eftersom ni ägnar er åt att gå bakom ryggen på mig genom att endast snacka om mig som den dåliga och hemska människa jag är när jag inte är närvarande. SAY IT TO MY FACE!

En annan sak är att jag skulle vara grymt svartsjuk. Ja, jag är svartsjuk. Kanske lite mer svartsjuk än vad många andra är. Jag förnekar inte det, för så är det. Anledningen däremot har ni aldrig förbarmat er över. Det kanske ni skulle ta och göra innan ni sitter där med armarna i kors? Jo, det är sant att jag blev tillsammans med Dagge när jag var 16. Vissa tror att han är den enda jag har haft. FEL. Jag har haft många andra "pojkvänner" om man nu kan kalla de så. Jag har haft 3 "riktiga" pojkvänner innan Dagge. Eller inte riktiga om man jämför med mitt nuvarande... men några som är mer riktiga än vissa andra. Samtliga var otrogna, två av de var våldsamma.

Jag försöker inte få er att tycka synd om mig, jag behöver inget medlidande. Jag tycker inte synd om mig men anledningarna till att jag inte litar på någon... väldigt få iallafall... allra minst killar finns faktiskt där. Inget medlidande som sagt, men kanske en gnutta förståelse.

Jag har perioder där jag mår riktigt riktigt dåligt och det av flera olika anledningar, ovanstående berättelser är några av dem. Jag har lärt mig att hata mig själv och inte lite på någon. Mitt mål här i livet är att övervinna mina hjärnspöken som säger att jag är värdelös, feg och dum i huvudet. Jag hoppas innerligt att jag uppnår detta, någon gång. Dock behöver jag lite hjälp på vägen. Uppriktighet och ärlighet hjälper mig. Därför har jag valt att skriva detta.

Tack på förhand.
Filippa


En lugn helg

Hej!
Denna helgen har varit minst sagt lugn (dvs. ingen fest...). I fredags var jag och Maria och tittade på "luftslottet som sprängdes" - den 3e i Stieg Larsson trilogi. Måste säga att den var sämst av de tre... fast inte dålig för det! :) Sen igår då... umgicks med pojkvännen min och kollade på film, käkade mat och myste. Idag har jag jobbat från 10-16. Skönt att komma hemifrån och göra något vettigt :) Nu har jag precis käkat... ska slänga mig i duschen och sen bara slappa resten av kvällen och ladda för den kommande veckan. Upp tidigt imorgon som fasen till sjukgymnasten. Så jäkla tråååkigt.

Slänger in en "veckans".
Måndag: LEDIG, sjukgymnast 9.00, göra grupparbete med Maria, träna (Indoor walking eller Muskelpass... har inte bestämt mig än..)

Tisdag: LEDIG, göra arbete, träna (Step eller Gym)

Onsdag: LEDIG, göra arbete, träna (Core + Aerobic)

Torsdag: Skola 9-16, göra arbete, träna (Indoor walking eller Boxercise)

Fredag: LEDIG, göra arbete, träna (Gym), utgång?

Lördag: Plugga

Söndag: Plugga



Vill ha sommar igen! Trött på att frysa. Längtar just nu bara dit... till sommaren 2010 och förmodligen min sista sommar med ett sommarjobb.


Ibland tvekar man...

Hej!
Igår var en märklig dag... jag tror det var lite PMS som spökade faktiskt. PMS:en är närvarande även idag. Störtbölade till biggest looooser hahaha :) Ippa goes känslosam, japp!

Idag blir en slapp dag. Sov till 10 vilket inte händer jätteofta nu för tiden. Sen åkte jag bussen hem till Österäng och har suttit och slappat vid datorn. Ska börja ta tag i mitt individuella arbete som ska lämnas in om drygt en vecka. Jobbigt, men det måste göras...

Ikväll blir det bio med Maria. "Luftslottet som sprängdes". Hoppas den är lika bra som de andra två! Det är bullshit att svensk film är dålig! Så det så.

Ha en trevlig dag!
//Ippa

Svar till Gabbe

Min kommentarfunktion verkar inte helt som den ska. Kommentarer visas tydligen inte i inlägget och jag kan inte själv skriva i kommentarsfältet på min egen dator?
Men Gabbe, här kommer ditt svar:

Visst är det! Det ser inte alls bra ut eftersom jag hört rykten om nr. 120. Första gången utanför sen 2004! Ja, vi får väl se om det blir någon. Min inte än på 2 år :) Grattis till nr. 36! :) Du är en produkt som jag är mycket mycket stolt över! Masterpiece!


Pallar inte vara fröken duktig

Jag satt och tänkte på det här nyss... varför ska vi vara så himla duktiga hela tiden? Vi ska vara smarta, snygga, snälla och omtänksamma. Vi ska dessutom vara vuxna, mogna... helst ha ett fast förhållande sedan 10 år och haft mindre än 5 sexuella partners. Vi ska inte klä oss som "horor" vilket innebär korta kjolar/klänningar som gör att vi ibland visar rumpan och linnen som visar lite mycket av det goda. Men sen ska vi ju inte heller klä oss som mormor... för då är man helt plötsligt en mesig tant.

Gör man något som chockar samhället, något som sticker ut och som verkar provocerande. Ja då helt plötsligt är man destruktiv, har psykiska problem. Då är man svag som människa och folk ser ner på en.

Kanske det är så att människor som gör saker utanför moralens ramar mår sämre än idealet? Nej, jag tror faktiskt inte det. Jag tror folk mår mycket sämnre av att alltid göra saker för att andra tycker det är rätt. Jag orkar inte vara fröken duktig. Jag orkar inte ha MVG i alla ämnen eller ha polotröjor när jag går ut. När jag har en urringad tröja ute så nästan mina bröst hoppar ut så är det inte för att jag vill hävda mig eller visa upp mig. Jag har det för att jag tycker det är snyggt och för att jag trivs i det. Jag gör det för att jag struntar i vad andra människor tycker om mig. Jag vet hur jag är, jag vet sanningen, mina vänner känner mig. Finns ingen anledning att spela med i det sjuka spel som förekommer i vårt samhälle.

Fattar ni hur svårt det är att leva upp till detta? Nej, fler borde vara som Jackie Ferm. Kör på ert eget, våga satsa, tro på er själva och framförallt - SKIT I VAD ANDRA TYCKER! 


En kort dag

Hej!
Idag har jag haft en kort halvdag i skolan och det var skönt att sluta redan vid 11 :) Det gick bra där i alla fall. Nu sitter jag mest och slöar och ska snart börja plugga lite psykiatri och även förbereda mig inför examinationen imorgon. Ska läsa på vårt arbete och läsa igenom alla andras också. Senare ikväll blir det aerobic som är veckans roligaste pass. Sen efter det; onsdagsmys. Ja, jag har mys alla dagar... måndagsmys, tisdagsmys osv... Men tur att inte chips ingår alla dagar för då hade jag rullat fram.

Plugga var det ja!
//Ippa


Ja...

Tankar stör mig. De stör mig själv. Tankar om mig själv och tankar om andra. De om mig själv tar över och förintar mig sakta. Sakta säger de till mig att jag är värdelös. Jag är en i mängden, en syndare. De säger att jag är en dålig människa, ett svin rent ut sagt. Jag är en människa som bara gör andra människor ledsna. Det är som om någon ständigt frågar mig varför jag är här. Vad gör jag här? Tänker att... ja, någon gång finner jag meningen. Meningen med min egen existens. Jag vet inte vad jag gör här eller varför jag ens skriver detta. Jag tänker inte ens när jag skriver, det är som om det var självklart, som om det redan stod nedskrivet i min hjärna.

Inte en dag går det. Inte en endaste dag utan tårar.

En ledig dag :)

Hej!
Idag har det varit en skön dag eftersom det var en ledig dag :) Aldrig fel med sånna! :) Har varit och inhandlat de flesta julklapparna. Bara några stycken återstår. Det är tufft för plånboken men.... vad gör man? :)

Nu väntar bara plugg och chill! Ska plugga lite psykiatri och sen ska jag förbereda min Individuella vårdplan som jag ska "redovisa" imorgon.

Sen är det tv också, inte att förglömma ;)

//Ippa

RSS 2.0