Musik är kärlek


Another day in K-town

Godmorgon!
Ligger fortfarande i sängen och slappar. Ska snart ta bussen hem till mamsen. Ska baka två kakor till imorgon (sista dagen på praktiken!) och plugga inför slutbedömning imorgon. Hoppas det går bra! Sen ikväll är det träning som gäller :)
Nu kör vi! Hoppas ni får en underbar dag!
//Ippa

Today's

 

 









Mjao på mig ;)


Mors dag

Grattis till min mami på mors dag. Du är bäst <3!

Dagen i ord; duscha, skriva klart arbetet, städa, påbörja en annan examination, åka till Hörby klockan 16. Fullt ös! :)

//Ippa

<3



"I know you gotta go cause you got things to do, now you to busy boy like I was to you".
Jag älskar dig, och du vet vem du är.


En liten livsrapport

Märkligt hur livet bara kan vända om på en sisådär två veckor. Det är från och till, precis som en jäkla on-offknapp. De senaste två veckorna har jag mått sämre. Klart det har sina anledningar, men guuud jag vill inte känna såhär. Ut och röra på mig är det enda som hjälper, och då är det bara tillfälligt. Jag orkar knappt träffa någon nu överhuvudtaget. Vill bara fokusera på mig själv och det som behövs göras i skolan och så. Det går bra så länge det är jag, arbetet och lite motion då och då. Idag har jag redan varit ute och gått 3 gånger. Den tredje gången insåg jag att jag nog borde sprungit en timme eller så istället, men det är lätt att vara efterklok.

Mår i alla fall väldigt väldigt bra när jag är med min älskade m2b. Han är mitt liv och mitt allt. Men nu är han i Göteborg. Det är sjukt hur beroende man kan vara av en människa. My drug, my cocaine!

Idag har dagen bara gått i pluggets tecken... och lite käk och trams med J. Nu; eurovision song contest. Heja Moldavien! :)

//Ippa

Kärlek på överdriven nivå

F + J = KEBAB (Kärlek)
Obs! Recept innefattar stark sås!

Just like that?

Right at the moment when I blocked my life from your sentences, I blocked my life from living.
I don't know what to say. I don't know how to live. I know I'm weak but sometimes it just feels like...

There's no one weaker than you.

Veckoplanering

Slänger in en "veckans" medan jag pausar från plugget. Snart färdig, puh!

Måndag: LEDIG, plugg, träning 18-19

Tisdag: Praktik 8-16, träning 18-19

Onsdag: Praktik 8-12, träning 18-19

Torsdag: Praktik 8-17, träning 18-19

Fredag: We're going to Gothenburg

Lördag: Gothenburg

Söndag: We're going home


Saturday

... night fever? Nej inte direkt. Idag blir en lugn dag. Ska göra färdigt min hemtenta nu i helgen så det blir väl mest fixa med det. Annars kanske det blir lite utomhusvistelse också om vädret håller i sig. 
Gårdagen var bra :) Var först på stan med Micca på morgonen och sen stack jag hem och pluggade för att sedan dra till stan igen och träffa Mim. Efter morsdagspresentinköp och fika på Fenix så drog vi hem till henne. Jag säger bara.... ni skulle bara veta vilka sexiga planer vi har inför sommaren, hoho. Vi kommer äga! Right?
Drog hem och blev bjuden på en subwaymacka av Dagge och vi kollade på SATC the movie. Grym är den! Vill se 2:an NU! :) Gick och la oss ganska tidigt... och nu har han stuckit till Göteborg. Funderade på att hänga med men kändes knappast lönt p.g.a vissa omständigheter. Blir nästa helg som kommer och det kommer bli AWESOME! F, M och J gon' rule that motherfucking city. Ska hur som helst bli hur gött som helst att komma härifrån :)
Nej... nu ska jag cykla hem till mami och äta god frukost. Sen plugga såklart. Åh vad jag längtar till den 9 Juni så jag slipper detta skitet!
//Ippa

Sometimes...

Ibland är det väldigt skönt att komma till insikt, om vilka som är ens vänner och vilka som inte ens i nääärheten är värda det. Jag har en princip när det gäller mina vänner... jag umgås bara med folk som ger mig något. Människor som ger mig lycka och förtroende. Vänner som ger mig så mycket lycka att jag verkligen VILL vara där för dem i alla de svåra situationer som vi människor har en tendens att hamna i. Den vänskapen är ovärderlig. De vänner som ständigt gör mig ledsen och besviken... och som dessutom inte ens försöker... de vännerna kan jag lika gärna vara utan. När vänner kostar mer energi än vad jag får av dem... jag då är det inte ens värt det.
Jag har alltid varit den som satt mina vänner i första rummet. Som värderar de nästan onödigt högt. Partners har ALDRIG kommit först, aldrig. 
Så mina vänner... jag älskar er till månen och tillbaka... glöm aldrig det.
Bros over hoes, alltid alltid ALLTID!
Ps! Jag hatar verkligen tvättäkta tofflar. Sådana människor har inte i mitt liv att göra.

Today's





I got ice in my veins, blood in my eyes, hate in my heart, love in my mind...


En bra fredag :)

Uppe nu! Ska snart bege mig ner på stan och träffa Micca :) Sen blir det hem till Gaston och en liten promenad där... och plugga... sen ikväll ska jag träffa Mim :)

Så det kommer bli en bra dag. Solen skiner och jag ska träffa massa snygga brudar. Life is great!
//Ippa


Jag vill också vara på Siesta!

...med dig <3

Biffilicious!

NU går jag och äger gymmet igen. Se upp alla biffar! Bänkpressbattle? No problem.

Cause you got all the right moves... in all the wrong faces.

What goes around...

... comes around.


There's a difference!

Hej alla!
En seg dag idag faktiskt men nu är jag äntligen hemma. Nu ska jag göra lite arbete sen titta på Dagge när han spelar match. Hoppas det går bättre än när jag kollade sist ;)

Och jo, det är skillnad på att skriva om sitt arbete på bloggen än på facebook. Det anser jag iaf, eftersom bloggen är för min egen skull. Jag har den för att skriva av mig helt enkelt. Man behöver inte gå in på någons profil på facebook för att se deras statusuppdatering vilket innebär att man läser vad den andra sysslar med vare sig man vill eller inte. Här går folk in för att de vill läsa vad jag har skrivit. Där är skillnaden. Sen uppskattar jag att folk vågar stå för vad de säger (dvs skriva VEM de är som kommenterar mina inlägg). Feghet är det värsta jag vet.

Till något annat... har från och med nu bokat upp varenda dag i sommar. Har massor att göra - massa skojjigheter. Riktigt roligt! :) Kommer bli en kanonsommar. Det slår jag vad om :)

//Ippa

Ny vecka :)

Hej!
Nu är det ny vecka åter igen. Känns som jag skriver det varje dag. Går så sjukt snabbt! Varit på praktiken idag hela dagen. Ska vara där 3 dagar till nu fram till torsdag. Sen blir det tentaplugg fredag, lördag, söndag och måndag då jag är ledig. Brukar alltid känna mig superstressad men det gör ja inte denna gången. Skumt.... men jag resonerar som så... att jag har klarat allting hittills... så varför inte denna gången? Gäller att inte vara så dramatisk helt enkelt. Jag är la ingen nörd heller... känns däremot störigt att typ 90 % av människorna i min klass skriver om sin tenta i sin facebookstatus hela tiden... that's damn overkill... herregud, chilla ner människor... det är bara skrattretande :) Folk verkar tro jag är slarvig som alltid är ute i sista sekunden och att jag inte får lika bra betyg som dem. Sanningen är att jag alltid har minst lika bra som "pluggisarna" om man får kalla dem så... trots att jag inte stressar sönder :) Känns faktiskt riktigt bra. HA! In your face!  Ni i klassen som läser detta och känner igen er... lev livet och sluta lev för skolan. Om ett år börjar det riktiga allvaret... och då kan man inte leva livet iaf... då ska man jobba jobba jobba och typ aldrig vara ledig. C H I L L A  M E D A N S  N I  K A N ! Okok... det ÄR stressigt.. men man behöver inte göra det ännu stressigare än vad det redan är :)
Nu har jag iaf nyss varit på träning. Sjukt nice var det, nu är jag som en ny människa igen :) Ska snart in i duschen sen blir det ta det lugnt ikväll. Har inte skrivit något på tentan än. Ska göra det lite imorgon och någon timme varje kväll fram över... sen har jag ju som sagt 4 hela dagar på mig. Soft! Ska plugga inför slutbedömningen också som även den är nästa tisdag men det fixar sig i helgen :)
Ha det gott!
//Ippa

Söndag

God middag underbara söndag!
17.18 är klockan just nu och jag sitter och skriver arbete. Det går sakta framåt. Min hjärnkapacitet är inte särskilt god just nu. Är riktigt trött men glad ändå trots denna urtråkiga sysselsättning. Igår firade vi Dagges syster Liv som fyllde 18 igår. Grattis än en gång! Åt jätte(mycket)god mat som var italiensk buffé och sen jordgubbstårta på det. Sen åkte vi direkt till Ystad till Dagges morbror och käkade gott där med. Så gårdagen stavades; mat (i alla dess färger, former och mängder) och jag gillar det. Idag får jag inte ner särskilt mycket med andra ord.

Åkte hem och var hemma cirka 01 på natten tack vare riktigt tjock dimma. Men jag hade turen som fick dricka några glas vin så jag slapp i alla fall körningen och kunde sova istället. Loves it!

Idag har jag inga särskilda planer. Ska nog bara sitta här och skriva arbete och slappa. Sen blir det nog en tur till Åhus ikväll och strandpromenad där med Dagge. Mys! Men till dess som sagt.... arbete. Och sen en tidig date med sängen tror jag.

//Ippa


Veckoplanering

Måndag: Praktik 8-16, träning 18-19

Tisdag: Praktik 8-16, träning 18-19

Onsdag: Praktik 8-16, träning 18-19

Torsdag: Praktik 8-16, träning 18-19

Fredag: LEDIG, plugga

Lördag: LEDIG, plugga

Söndag: LEDIG, plugga


Varierande vecka, inte sant? ;P Nu är det dags för sluttampen! Bara 2,5 veckor kvar! Och jag gillar det! Ser riktigt mycket fram emot sommaren och allt vad det innebär.


...

FY FAN VAD LIVET ÄR SJUKT OCH OVERKLIGT...

R.I.P

Thank god it's friday

Äntligen helg, så skönt. Var i skolan idag till 11... sen stack jag och Maria hem till mig, käkade glass och satt i solen :) Nu sitter jag här... ska försöka skriva lite på mitt arbete. Sen ska jag snart börja göra vid mig. Utgång ikväll of course :)<3

//Ippa

Thursday...

En torsdag minsann... lång dag på praktiken, men det gick bra som vanligt. Missade dock det fina vädret. Kom hem till min stackars älskade vovve som fått bären bortopererade. Nu hoppas vi på lite mindre strider i huset!

Strax träning - wohoo!!! Jag är taggad :) Imorgon blir det skola till klockan 12 sen vara hemma och passa Gaston som får vara hemma nu i några veckor. Får (förhoppningsvis) bli lite chill i trädgården, plugg och fika med vännerna :)

Puss
//Ippa


I fucking dead

Sovit nu i 3 timmar... stabilt. Göra lite arbete... sen sova igen, haha. Vilket liv...

Beautiful....

Det finns en människa på denna jord som verkligen förtrollar mig. När jag ser dig blir jag varm i hela kroppen. Du är en fantastisk människa, både till det inre och det yttre. Det är nog din personlighet som gjort mig beroende. Du är vacker hela du. Du är så förbjuden, vilket gör allt oemotståndligt.
Jag har nog mest förnekat det - att jag gillar dig. Men våra liv går inte riktigt ihop, så är det. Du har ditt och jag har mitt. 
Din sjuka humor är precis som min, ditt leende får vem som helst på denna jord att smälta. Gud vad patetiskt detta låter men det låter sjukt när man försöker beskriva något som egentligen inte går att beskriva i ord.
Du är en väldigt "störd" människa och det gillar jag starkt. Jag har alltid gillat människor som struntar i vad alla andra tycker och kör sitt eget race. Älskar människor som kan stå för sin åsikt i vått och torrt och ALDRIG backa för någonting.
För min omgivning har du länge varit en hemlighet. Det är vissa omständigheter som gör det, trots att vi bara är vänner. Töntigt egentligen, vad har jag att dölja? Nej, absolut ingenting. Du säger att du tror att folk ändå vet och säkert är det så.
Jag kan inte säga att jag är kär, jag är bara helt förbluffad.... 

TAGG!

Det har varit en grymt lång dag detta. Var på praktiken till klockan 16, satt i bilkö och var hemma klockan 17. Klockan 17.10 hade jag träningskläderna på mig och hoppade ut i bilen igen. Tränade 18-19, kom hem och lagade mat och NU sitter jag ner. Ska strax orka duscha med bara. Blir en kort kväll detta. Sjukt trött. Men shit vad träningen var grym! LOVE!!! <3
Ja... 4 more days... puh!
//Ippa

Hello you...

Nu var denna veckan slut. Festade igår med min flickor. Det var trevligt. Dåligt musik dock. Är alldeles för ung för att dansa till Michael Jackson och "Summer of 69". Gillar det inte alls. Makes me sober....

Idag mår jag bra, inte bakis. Skönt. Ska sätta igång med mitt plugg sen ska jag hem till Dagge. Praktik denna veckan... lite småjobbigt men kul ändå. Sen skola på fredag.

Veckoplanering
Måndag:
Praktik 7-16, Träning (Indoor walking) kl.18-19
Tisdag: Praktik 7-16, Träning (Gym) kl.18-19

Onsdag: Praktik 7-16, Träning (Gym) kl.18-19

Torsdag: Praktik 7-16, Träning (Indoor walking) kl.19-19.45

Fredag: Skola 9-12 (Case), Passa hunden (ska kastreras), Plugga

Lördag: Plugga

Söndag: Plugga

Jobbig vecka, längtar tills den är över. Längtar tills skolan är över... 24 dagar kvar tills någon veckas ledighet. Skönt!


Varför är livet så jävla orättvist?

.

Nu är det helg

Synd att man inte kan njuta av den riktigt än ;) ska iaf njuta av denna lediga fredagskväll! Har varit på praktiken idag och det gick bra. Slutade lite tidigare så det var skönt! :) Nu ska jag som sagt fira fredag och lite fredagsmys ikväll. Jag och älsklingen ska nog se på film. Sen blir det jobb 7-16 imorgon och sen FEST på kvällen med mina absoluta favoritflickor <3 Girls, you make me stronger and my life worth living!

Ska alltså jobba på nya jobbet för första gången imorgon. Lite nervöst men det ska säkert gå bra! Kommer kännas konstigt att jobba som undersköterska eftersom jag inte gjort det tidigare. Har ju "sjuksköterskeögon" nu. Det blir allt en omställning där! Men tror det är en grymt bra erfarenhet eftersom vi som sjuksköterskor är arbetsledare över undersköterskorna. Man är alltid en bättre "boss" om man förstår och känner med den arbetsgrupp man "bossar" över. Teamkänsla, det gillar vi. Och det görs allra bäst med förståelse för varandra och varandras arbetsuppgifter. Kommer hur som helst bli en utmaning att lägga ifrån sig allt vad medicin och medicintekniskt heter, men det kommer man väl in i det med. Japp!

Sen fest på kvällen.... hihi vad jag längtar! Känns underbart eftersom jag vet att jag kommer må som en pärla imorgonkväll. Lovely!
//Ippa

Hemma från Nova Lund

Nu är jag hemma :) Fick finfina grejer inhandlade. En rosa hoodie, 2 par jeansshorts, 1 par beiga chinos, 1 marinblå/vitrandig tröja, 2 par trosor (sloggi - bäst!) och en ljus jeansskjorta.

I love spending money!!! :)
Nu blir det duschen sen förbereda inför morgondagens praktikpass.
//Ippa

Spending money

Imorgon ska det slösas pengar! Det bästa jag vet! Och jag är expert... jag lovar. Ni vet programmet på tv6 där deltagarna får 30.000 att spendera på 30 minuter. Har ännu inte sett någon som lyckas... jag fattar inte! Jag hade LÄTT fixat det, utan problem. Skulle förmodligen kunna göra av med 100.000 också på en timme. Iofs hade blivit tufft på h&m.... men i en lite dyrare affär. Japp, jag skulle definitivt greja det! :)

Nu ska jag lägga mig. Upp tidigt imorgon till Lund.
//Ippa

Yes....

Haft en bra dag idag. Var skoj på praktiken :) Fick sluta tidigt... stack hem och slappade lite. En läskig sak hände idag... grannens hus började brinna... totalt nerbränt blev det. Ingen kom till skada som tur är. Polisen misstänker dock mordbrand. Illa =/ I vårt lugna kvarter??? Man blir rädd faktiskt... ska låsa dörren om mig i fortsättningen. Är dålig på det. Flera av grannarna som haft inbrott på sistonde också.

Ledig imorgon. Ska åka till Nova i Lund med Dagge. Ska bli härligt :) Handla massa snygga kläder - check!
Nu blir det snart sängen. Lovely!
//Ippa

Läs om branden här; http://www.kristianstadsbladet.se/kristianstad/article872413/Villabrand-i-Kristianstad.html


I FEEL LIKE SHIT!!!

Is this what life's supposed to be?!

Ja?

Jäkla påhitt det där med rubriker.
Oh well... blev en timmes promenad med mamma istället. Skönare än ett indoor walking pass när man har sprängande huvudvärk. Känns som huvudet väger cirka 50 kilo, minst. Nu ser jag fram emot en lång härlig dusch :) Och sen kanske glo på något bra tvprogram.

Jag och en arbetskamrat snackade tidigare idag om ytlighet. Hon påstod själv att hon är väldigt ytlig, och det kan jag väl hålla med om. Sen började vi prata om huruvida jag var ytlig eller ej men jag kom inte fram till något vettigt svar. Jag är väääldigt ytlig fast på ett annat plan verkligen INTE. Jag köper svindyra produkter - check. Jag vaxar HELA kroppen var 6:e vecka - check (det enda jag INTE vaxar är... ansiktet och ryggen). Däremot köper jag inte märkeskläder direkt... jag köper det jag tycker är snyggt... om det är h&m eller gucci spelar ingen roll (men helst h&m då va...). Ibland kan jag lika gärna gå och handla i mina superurtvättade intersport-joggingbyxor från 1996... för att en annan dag gå dit i kavaj.

Ytlig eller ej... snygg är jag i alla fall, både i joggingbyxor och i klänning.
//Ippa

Ps! EGOBOOST! Jag är faktiskt jävligt attraktiv... även om jag själv tycker jag väger sisådär 10 kg för mkt. Men ska jag bli av med det får jag nog sluta träna och leva på sallad (Maria; läs RUCCOLASALLAD!;))

Gosh....

Idag mår jag riktigt SKIT! :( Har otroligt ont i huvudet och känner mig jättetrött och nere. Ska gå och lägga mig en stund för att se om det hjälper. Skippar träningen idag också... får bli en promenad ikväll istället... om jag orkar =/ annars blir det en lugn kväll... vågar inte göra något ansträngande, har verkligen inte tid att bli sjuk nu! :(

En oror har dessutom spridit sig i min kropp. This is bad timing...!!! Hell yeah it is....:(

Söndag

Gud vad helgerna går fort... alldeles för fort tycket jag :( Ser dock fram emot en ny vecka i Osby. Ska börja ha lite "egna" patienter nu denna veckan så det blir spännande! :) Har den första imorgon.

Annars idag har jag mest sovit/vilat och varit ute på jysk och apoteket med mamma. Köpte lite smått och gott, behövliga saker. Nu ska jag snart äta och sen blir det hem till Dagge och förebereda inför morgondagen. Blir 3 dagar nu i Osby, sen ledig på torsdag (kristi himmelfärd) och sen praktiserar jag på fredagen med. Sen på lördagen blir det bredvidgång på mitt blivande sommarjobb. Exciting! :)

Veckoplanering
Måndag:
Praktik 8-16, träning 18-19
Tisdag: Praktik 8-16, träning 18-19

Onsdag: Praktik 8-16, träning 18-19

Torsdag: LEDIG, åka till Nova i Lund med Dagge

Fredag: Praktik 8-16

Lördag: Jobba (bredvidgång) 7-16

Söndag: -


Mmm....

DAGENS VILL HA: En fet fest hade inte varit helt fel...
DAGENS KLÄDSEL: Sitter i handduken just nu..
DAGENS SMINK: Inget alls, har inte sminkat mig idag (natural beauty!)
DAGENS FRISYR: Uppsatt i klämma
DAGENS HÄNDELSE: Har inte hänt sådär jäkla mycket kan jag påstå ;P
DAGENS LÅT: "Det snurrar i min skalle"
DAGENS PLANER: Dagge kommer hit, äter kyckling, kollar film och somnar
DAGENS SAKNAD: En av mina bästa vänner, love you love you love YOU!
DAGENS DUMMASTE: Att jag påbörjade mitt arbete men inte fick ett skit gjort
DAGENS SJUKA: att jag vaxade benen och glömde det ena....
DAGENS DROG: Har inte drogat något idag alls.
DAGENS ROLIGASTE: Sandra som är en MILF!
DAGENS FAVORIT: Jag själv
DAGENS KÖP: Det enda jag köpt är frallor imorse till mig och Maria och bensin till bilen. Kul!
DAGENS GODIS: Inte än...
DAGENS HUMÖR: Lite småledsen, av olika anledningar
DAGENS ORD: F I T T A !


I got a big fat problem...

... that I just can't handle...

One more...

1. Ta närmaste bok och slå upp sidan 18, rad 4 - vad står där?

Det står om huvudlöss och vad man gör åt det (Egenvårdsguiden) 

 2. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?

 Luften

 3. Vad var det senaste du såg på tv?

Postkodmiljonären

 4. Utan att se efter, gissa vad klockan är:

20.04 (hon var 20.03.... shit!)

 5. Bortsett från datorn, vad hör du just nu?

Jag hör teven som visar Talang...

 6. När var du senast utomhus och vad gjorde du då?

Senast idag när jag skulle gå från bilen in till huset, haha

 7. Vad tittade du på innan du började svara på den här undersökningen?

 Tittade på? Facebook typ...

 8. Vad har du på dig?

 Ljusa jeans, vitt linne och gammelrosa kofta, och morgonskor ;)

 9. Drömde du något inatt? I så fall - vad?

 Kommer jag inte ihåg

 10. När skrattade du senast?

 Innan, åt mina hundar som är dumma i huvudet

 11. Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?

 Tavlor, hyllor, en bild på en hunk ;)

12. Har du sett något konstigt på sistone?

 Ja, senast idag såg jag ett jättekonstigt födelsemärke som läkaren skar bort

 13. Vad tycker du om den här utmaningen?

 Utmaning?

14. Vilken var den senaste film du såg?

 Sommaren med Göran

 15. Om du blev multimiljonär, vad skulle du köpa?

 Ett hus, en fet bil, en resa

 16. Berätta något om dig själv som folk inte känner till.

 Ja... var ska jag börja, haha..

17. Om du kunde förändra EN sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle det vara?

 En person som jag hatar mest i hela världen och som förstört halva mitt liv

 18. Tycker du om att dansa?

 ÄLSKAR

 19. George Bush?

 Fuckface?

 20-21. Vad skulle dina barn heta, pojke resp. flicka?

Tristan och Alinne :) Det är redan spikat! 

22. Skulle du någonsin överväga att bo utomlands?

Ja, absolut, med rätt sällskap så

 23. Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?

"I'm fake"

 24. Vilka två personer vill du ska svara på de här frågorna?

Micca (http://miccii.blogg.se/micca), Carro (http://carronorge.blogg.se),


Mmmm...

Matvanor:

Bästa maträtt? Thailändsk... kyckling med röd curry och citrongräs, osså ris till det! MMMM!

Bästa dryck? Beror på när... vatten, eller coke

Hat dryck och maträtt? Hatmaträtt är nog omelett.. så grymt äckligt! Hatdryck är vanilla coke ;P

Bästa alkoholdryck? Imagine... en riktigt god mojito på sommaren! ÅH!

Använder du smör på smörgåsen? Ja, hallå...?
Smågodis eller färdiga påsar Smågodis please

Favoritglass? En fet magnum :D
 

Shoppingvanor:

Hur mycket shoppar du för varje månad? Jag säger pass på denna

Har du mer skor än kläder? Neh

Favoritplagg? En riktigt snygg tunika till leggings

Hatplagg? Ogillar byxor riktigt mycket men har börjat använda det mer och mer...

 

Arbete, utbildning:

Jobbar eller pluggar du? Pluggar, till sjuksköterska

Vad vill du bli? Barnmorska, mitt drömjobb

Trivs du med ditt jobb/din utbildning? Jadå, mer och mer för varje dag som går

Är lönen viktigast? Skiter la i lönen...

 

Boende:

Lägenhet eller hus? Båda?

Framtidsplaner med boende? Köpelägenhet tillsammans med min pojkvän

Litet eller jättestort? Drömboende? Lagom är bäst? Ett lite lagom hus, modernt... inte mitt i skiten men ändå nära till stan, och stor trädgård (som inte jag sköter...)

Landet eller mitt i stan? Varken eller, men skulle jag varit tvungen att välja... mitt i stan

Mysigt eller sterilt? Mysigt?

 

Lite allt möjligt:

Har du barn? Är otrohet okej? Nej jag har inga barn..... nej, absolut inte. Otrohet är till för ointelligenta stolpskott

Älskar du någon? Älskar min familj och mina vänner mest av allt på hela jorden <3

Betyder familjen mycket för dig? Är du lojal? Dum fråga. Ja, det skulle jag vilja säga att jag är. 

Tycker du om att dricka dig full? Ytterligare en dum fråga. Klart jag gör, då mår jag som bäst

Hemmafest eller krogen? Krogen, hemmafester är till för orutinerade


Friday

Hej!
Nu har man avklarat den första veckan av fem på praktiken. Känns jävligt bra! :) Nu ska jag pusta ut i helgen... kanske påbörja mitt arbete om jag orkar. Har problem att sätta igång bara.
Ikväll blir det inget jobbigt iaf, ska bara äta gott och kolla på film med Maria :)

//Ippa

Wednesday

Hej!
Onsdag alltså, tredje dagen på praktiken. Har gått bra idag också, dagarna bara springer iväg. Fattade nada innan när min handledare sa till mig att det var dags att gå hem.... trodde klockan var 14 när hon i själva verket var 16. Skumt!

Har i alla fall varit lite på labbet, gett massa injektioner och lagt om sår och grejer. Varit med arbetsterapeuten en del också :)

Ikväll ska jag och Dagge hem till hans bror eftersom han fyller år idag. Gratulerar! Sen blir det slappa bara.
Nu blir det hundpromenix!
//Ippa

I'm learning!

Hej!
Haft en strålande dag på praktiken trots att jag sovit noll minuter inatt. Har varit ganska mycket på lab och tagit både venösa prover och kapillära prover. Tagit massa snabbsänkor, HB och glukos. Har även tagit svalgodling och nasopharynxodling (för er som inte vet... det obehagliga provet man tar i näsan). Sen var jag med och assisterade läkaren vid en knäpunktion. Gick superbra och jag klarade att hålla allting sterilt :) Har även tagit bort stygn och agraffer (för er som inte vet åter igen... små "häftklamrar" som läkaren sätter istället för stygn efter en operation). Någr EKG har jag också tagit. Känns som jag blir en hajjare på detta nu. Har redan lärt mig otroligt mycket - på bara 2 dagar. Slår vad om att detta kommer bli en kanonpraktik. Jag känner verkligen hur jag växt nu under BB-praktiken och när denna praktiken är över kommer jag känna mig SÅ säker inför mitt sommarjobb i hemtjänsten i sommar. Jag har verkligen valt världens bästa yrke, det vet jag :) Trodde aldrig det skulle passa mig så bra som det faktiskt gör. This is so me.

ska snart ut och äta med Dagge på Bar-B-Ko. Jag har verkligen en underbart romantisk blivande man (ibland ska tilläggas ;P). Älskar dig mer än allt annat! Vet att jag är dålig på att både säga och visa det, men jag kan inte leva utan dig. Du är som syre för mina lungor <3

Nej... dinnertime!
//Ippa

I feel like shit

Praktik imorgon... jobbigt... och kul på samma gång. Hoppas allt går bra, och hoppas att jag hittar framförallt. Min handledare sa att jag kunde börja en timme senare (klockan 9) imorgon eftersom det var första dagen. Schysst! Han verkar trevligt, hoppas han är det i verkligheten också och inte bara på andra sidan luren :) Handledaren är ALLT under en praktikperiod. På min psykiatripraktik mådde jag skit, och det var för att handledaren utstrålade att jag var en liten jävla skit också. På BB längtade jag tills nästa dag, det är så det ska vara. Trodde hela tiden innan jag började min psykiatripraktik att det var inom psykiatrin jag skulle jobba när jag var färdig. Men nu - aldrig i livet, fy fan. Bad memories. Jag trivdes bra med patientgruppen men när jag tänker psykiatri tänker jag bara på hur fruktansvärt illa jag blev behandlad. USCH! Hoppas vårdcentral blir en bra praktikperiod nu! Tror det är ett väldigt varierat arbete - det gillar jag. Jag gillar rutiner, men även när det händer väldigt mycket. Men som sagt, handledaren är allt så det är det de hänger på!

Imorgon klockan 08 ska jag köra hemifrån i alla fall. Spännande! :) Känns dock som att jag inte kan någonting, men det kan man ju faktiskt när man tänker efter.

//Ippa

Grattis till mig!

För idag är det "Filippa" : ) Så grattis till mig själv! 
Tog det bara lugnt igår, grillade... mådde inte så bra, förståeligt efter fredagen. Sov länge (alldels för länge) idag. Snart ska vi baka äpplepaj. Pappa och Eva kommer hit och fikar : ) Sen efter det blir det hem och packa ihop sakerna. Imorgon börjar allvaret, sista rycket innan sommaren. Ska bli skönt att ha det gjort sen! Ska praktisera på vårdcentral i 5 veckor, ha 2 case, göra 1 arbete och opponera på ett annat. SEN är jag klar och har bara 1 år kvar! SJUUUUUUKT! Är snart 2/3 sjuksköterska. Awesome, men läskigt samtidigt.
Neh.... baka äpplepaj!
//Ippa

RSS 2.0