Overkligt!

Fick nyss reda på att jag är GODKÄND på sluttentan. Helt sjukt overkligt...
Det är inte mycket som kan slå det man känner just nu. Jag är godkänd, det är fredag, det är sol, det är valborg imorgon och dags att inta Lund och allt vad det innebär.

Låt denna känsla stanna för evigt.


9 månader

Idag har jag och min fina varit tillsammans i 9 månader :) Underbart fina månader fulla av kärlek :)

Påskhelgen

Ja mina vänner, nu har påskhelgen varit den också!

På skärtorsdagen var jag på praktiken hela dagen sen träffade jag fina Caroline som kom hem från Oslo och hälsade på i några dagar. Vi fikade på uteserveringen på ett café i stan. Det var första gången i år man kunnat sitta ute och fika. Underbar sommarfeeling! Sen gick vi en promenad i tivoliparken och tjötade :)

På långfredagen var jag på praktiken igen sen blev det en filmkväll tillsammans med vänner. Hur skönt som helst att bara ta det lugnt efter fem tidiga morgnar i rad :) Det är man inte van vid precis.

På påskdagen blev det att fira systeryster på Landön, vårt sommarställe. Åt god mat och träffade släkt och sådär. Härligt! Sen på kvällen blev det fest med finfina flickor och pojkar. Bäst är ni. Det är ni som gör mitt liv underbart!

Söndag... bakis, illamående. Solade i någon timme sen drog vi till Landön igen för påskmiddag. Tycker om att umgås med min släkt. De betyder så mycket för mig :)

Idag har jag varit på praktiken... fick dock sluta tidigare och åka inom akuten... haft sprängande huvudvärk, ont i nacke och haft feber... så de tog prover som var utan anmärkning förutom ett lite högt CRP. Så jag har väl någon infektion i kroppen. Blir en sväng inom provtagningen imorgon och ett återbesök på mottagning. Blir nog praktik också om jag mår bättre.

Nu är storasyster och magen här hihi =) Har grillat och snackat skit. Snart blir det rabarberpaj med nyplockade rabarber från egen trädgård. Vardagslyx som jag älskar.

Nu i veckan blir det bara praktik för hela slanten... och valborg på lördag WIIIIIEEEEE! :D:D:D

Puss&Kram
//Ippa

Helgen över!

Hej! Då var helgen över... tragiskt. Lördagens fest var också skoj :) Blev förfest hemma hos Louise med dricka och allsång. Fina grejer. Sen bar det av först till Depå där det inte var något folk, sen till T-baren. Dit var det betydligt fler som hade hittat.

Igår umgicks jag med min pojkvän hela dagen. Åt massa onyttigt, kollade på grannyran här i Kristianstad sen hem och äta middag, kolla film och mysa. Perfekt.

Upp med tuppen idag och iväg till första praktikdagen. Rörigt, mycket att hålla reda på. Men det blir nog bra tillslut hoppas jag.

4 dagar till sen är det påsk. Stå ut, stå ut, stå ut.

//Ippa

Partaj nummer 1 - done!

Igår var det partajdags hemma hos mig med Maria, Therese, Louise och Malin. Var supertrevligt och vi hade jätteskoj med en massa dans, deeptalk, sexsnack och megafonprat. Überskoj brudar, tack för att ni finns, ni gör mig så glad :)

Ikväll är det dags för party igen. Ska förfesta hos Louise med både kända och okända människor. Ska bli superkul :)

Så nu har jag nyss plockat av gammalt smink och tvättat mitt snuskiga hår. Så nu är det bara på med nytt smink och i med nya hårprodukter igen. Haha. Att man orkar. Men SÅ värt det!

Ska börja göra vid mig nu och sen bär det av till den andra Louise för kinakäk och det viktigaste - DRICKA!
Älskar livet just nu.

Mat för en vinnare; Wednesday

Frukost

Havregrynsgröt gjord på fiberhavregryn

1 banan

Lättmjölk

Vatten

+ Mediciner




Lunch

Baconinlindad kycklingfilé
Vitlökssås

Tomater

Gurka

Vatten




Middag

2 st skivor hemmabakat surdegsbröd

Smör

2 ägg

1 glas blåbärsyoghurt 0,5 %




Kanske inge vidare med mackor till middag... men har man ätit havregrynsgröt till frukost så tycker jag i alla fall att det känns liiite mer okej. Jag är egentligen ingen brödmänniska och har aldrig varit den som ätit mackor till frukost. Det är något jag börjat med nu när jag tröttnade på fil och flingor och gröt ;P Men i alla fall... denna menyn tillsammans med frukt till mellanmål så håller jag mig mätt hela dagen. Var inte hungrig en enda gång. Det gäller att hålla blodsockret på en jämn nivå och inte bli vrålhungrig någon gång under dagen. Det är då man skiter i vad man stoppar i sig utan håvar i sig en massa onyttigheter. Eftersom äta är ett primärt behov så tar hungern över ens principer. När man är riktigt hungrig så spelar det liksom ingen roll vad man stoppar i sig, det tar över samvetet. Samvetet kommer däremot i efterhand ;P Har jag märkt ett flertal gånger.


Jag minns särskilt en gång... jag var så jävla hungrig att jag inte visste om jag skulle överleva. Vad var det första jag såg när jag kom innanför dörren? Ett snickers. Jag tryckte i mig det, och FAN vad gott det var. Jag struntade fullständigt i VEMS det var eller på kcalinnehållet. För det var så värt det.


Med andra ord: bli aldrig hungrig!


Känner det positiva flöööda.... haha.

Nej, nu har jag bestämt mig för att vara mer positiv. Jag kastar det negativa åt helvete långt bort. Nu får jag endast gråta av glädje fram till examen. Och på examen, då kommer jag fan i mig gråta i alla fall ;P Haha.

Har en ledig dag idag så jag kan plugga inför tentan på fredag. Är även ledig imorgon, sköööönt :) Enda avbrottet idag blir ikväll när jag ska träna. Blir Core och Step 2 :) Roligt!

Helgen blir nog öööövernice. Ska fira den sista ledigheten innan den sista praktiken drar igång på Måndag. Upp halv 6 varje dag, hej och hå! Nu känner man att orken börjar tryta på riktigt. Usch. Men jag ska göra mitt bästa. Då brukar det bli bra. Iallafall... tentafirande på fredag med vindrickande, på lördag blir det utgång med flickorna :) På Söndag ska jag träffa min kära pojkvän haha, blir inte mycket mer än 1 gång i veckan nu. Stackars oss. Men är det kärlek så är det, och då fixar vi det också :)

Näh... igång med plugget nån timme innan hundpromenad. Sen ska kroppen få jobba!
//Ippa

Tusen blandade känslor

Varit på introduktionen idag och det gick bra, över förväntan. Nu vill jag bara att allt ska gå fort, helst fortare än en blinkning. Detta kommer bli ett tufft år... med oändligt många prövningar. Ena stunden är jag överlycklig för allt roligt jag har framför mig. Andra stunder, som nu, sitter jag och gråter för vad jag gett mig in på.

Det som känns mest vemodigt är att jag sätter människan jag älskar mest i världen i en jäkla situation. Dessa sista nio veckorna kommer vi inte att ses mycket då jag börjar tidigt på morgnarna, nästan varenda eviga dag. Efter min examen drar han på sitt håll, och jag på mitt. Han åker hem, jag börjar jobba. Lagom tills han kommer hem till Kristianstad igen så åker jag till Norge, och stannar där tills mitten av Oktober. Efter det är jag hemma endast ett par veckor för att spendera 2-3 månader i Asien. När jag kommer hem nästa gång är i Januari 2012.

Jag vet att jag kommer ha skitkul under resans gång. Men hur mycket kommer saknaden att ta över? Familj och vänner är något som alltid finns där, men förhållanden måste vårdas på ett annat sätt.

Men jag måste säga att jag tror på det här. Detta är, när jag ser det ur detta perspektivet, något jag inte vill göra men bara måste. Jag måste göra detta för min egen skull, för mitt eget bästa. Jag kan inte sätta fingret på vad det är som skapat detta måste. Men jag måste verkligen se något annat. Jag vill inte sitta där om 10 år med mina ungar i knät och tänka på alla resor jag kunde gjort, alla erfarenheter jag kunde haft.

Jag älskar livet trots att jag gråter inombords.


Tisdag

Hej!

Det är tisdag och dags för introduktion inför den sista praktiken ever. Coolt va? Ska strax bege mig ditåt. Annars händer det väl inte supermycket idag, blir träning senare. Yey. Körde Indoor walking igår och FAN vad jobbigt det var. Herrejisses. Jobbigaste passet ever typ. Men nu är jag fit for fight igen!

Nej, en tandborstning skulle nog vara på sin plats.

//Ippa


Mat för en vinnare; Saturday

Frukost
2 st bullhalvor

2 skivor skinka

Smör

4 skivor gurka
1 kiwi
1 glas c-vitamindryck med smak av tranbär/hallon
+ mediciner



Lunch
2 st knäckebröd

Smör

2 ägg

Salladsblad

Tomater

Vatten





Mellanmål
Färsk ananas



Middag
Pasta med gorgonzolasås och bacon

Sallad (tomater, gurka, isbergssallad, bladspenat, ruccolasallad, fetaost)

Vatten



Bluäh =/

Varit utan internet sen igårkväll, dött när man behöver det! :( Men nu är det igång igen som tur är! Har spenderat dagen mestadels ute i det fna vädret. Har fått hjälp att byta däck och lampor och sen har jag varit ute med vovvarna och gått promenix :)
Ska plugga lite nu sen blir det käk och lördagsmys med Maria. Me like! :)
Pusspuss
//Ippa

Mat för en vinnare; Friday

Frukost

1 macka

1 skiva skinka

Smör

2 gurkskivor

1 kiwi
1 banan

C-vitamindryck med citronsmak

+ morgonmediciner



Lunch

1 stekt hamburgare

2 ägg

Sallad

Gurka

Cocktailtomater

Vatten

 



Middag

Thaigryta med grön curry

Ris

Vatten



Friday - finally!

Äntligen fredag, härligt! :) Är ledig idag och plugg står på schemat. Sen blir det thaimat ikväll, gott! Men nu: frukost. Hann inte lägga upp någon matdagbok igår, blir en idag istället.

Handbollen igår gick finemang. Det var träningsmatch så jag tänkte bara "hjälp" när jag kom dit. Men det gick bra, spelade väl en 15 min totalt, både anfall och försvar. Och tjejerna var inte alls särskilt köttiga som jag hade föreställt mig, och inte särskilt långa heller ;P Men trevliga var dem i alla fall och väldigt tekniskt duktiga. Undan gick det, hann knappt med, haha =)

FRUKOST!
//Ippa

Thursday

Hej alla!
Torsdag idag, och träningsvärk som tusan. Körde core och step 2 igår. Det var skoj :) Magen och vaderna säger däremot "ajaj" idag.
Varit i skolan hela dagen och haft det tråkigt ;P Strax blir det handbollsträning och efter det hem till Louise och snacka skit :) Behövs lite glädje mitt i den gråa vardagen också. Laddar inför en dag fullt med plugg imorgon. Sen blir det mest träning och plugg fram tills tentan. Sorgligt men sant. Hoppas jag klarar den så jag slipper plugga igen till omtentan...
Ha det gött!
//Ippa

Wednesday

Hej!
Onsdag idag, vilket innebar sovmorgon med min älskade och sen direkt iväg till slutbedömningen på praktiken. Jag fick VG och de var jättenöjda med mig så det känns sjukt bra. En sak att checka av på listan. Börjar se slutet nu, underbart om det går vägen!

Fick hem papper från sekten (ja jag kallar sjukhuset för sekten... för att det är som en sekt) som var i storlek med ungefär 3 biblar eller liknande. Nog för att det ska bli spännande med sjukhuspraktik (just för att det var så längesen) men jag gillar inte när det verkar helt överseriöst. Jag är fortfarande i stadiet där det betyder mycket mer att ha kul än att göra nytta ;P Hoppas jag kan få ändra uppfattning om sjukhusvård under den kommande praktiken.

Ska snart bege mig iväg till träning. Blir core och step idag. Och ni får ingen matdagbok av mig idag, för dagens kosthållning har verkligen varit hemsk. Den har bestått av det som har gått att få tag i ungefär. Så nej, ni hade inte blivit särskilt impade av den kan jag säga! Imorgon däremot så får ni nog se lite fina bilder igen ;)

Efter träningen ikväll så blir det nog lite plugg och sen ta det lugnt och ladda inför SKOLA imorgon! Herregud... skola? Det var ju 100 år sedan... ;P

Ha en bra dag/kväll!
//Ippa

Mat för en vinnare; Tuesday

Frukost
1 smörgås med 1 skiva skinka
1,5 dl yoghurt 0,5 %
1 kiwi
+ morgonmedicin



Lunch
1 enchillada med kyckling
Sallad - bladspenat, isbergssallad och gurka
Vatten



Middag
Tacopaj
2 st tomater
Vatten



När man är medlem i viktväktarna så blir man lite av en expert på att veta vad och hur mycket man kan äta för en sund kosthållning och viktnedgång. Dessa tre målen + frukt till mellanmål är minimum vad jag ska äta för att tillgodose mitt energibehov. Som ni vet så har alla människor ett individuellt energibehov och detta är beroende av ålder, aktivitet, kön och vikt. Ungefär denna mängd mat fick mig att gå ner 17 kilo på ungefär ett år. Enligt mig är det inte jättelite mat, utan precis lagom - och man blir mätt! Det gäller givetvis att tänka på vad måltiderna innehåller och enligt viktväktarnas metod så är det att dra ner på fettet som gäller (logiskt.... eftersom allt handlar om inkomster och utgifter... och fett står för mycket kcal). Det finns tabeller på www.viktvaktarna.com där man kan räkna ut hur mycket PROpoints en måltid innehåller, och då utgår du ifrån mängden av de olika livsmedlen du har i. Lycka till!

Today's workout

Mix Spinning/Indoor
60 minuter

Tuesday

Japp, tisdag idag vilket innebär LEDIG! Sjukt skönt. Har förberett inför slutbedömningen imorgon och nu ska jag snart börja tentaplugga fram tills det är dags för träning ikväll. Blir 60 minuters löpning. TAGGAD! Alltså... nog för att det är svinjobbigt och allt det där. Men desto jobbigare det är, desto mer förbannad och taggad blir jag, alltså tar jag i mer än vad jag skulle gjort om det inte var SÅ jobbigt. Efter träningen blir det nog en lugn kväll skulle jag tro. 

Har börjat föra mat- och träningsdagbok igen. Ett hett tips för er som har svårt att nå era mål när det gäller vikt osv. Jag säger bara... gud vad man äter mycket som man inte tänker på! Skriver man ner allt man äter så blir man mycket mer medveten. För mig som räknar PROpoints är det ju nödvändigt att skriva ner allt, annars håller jag inte koll på hur många jag ätit upp. 

Så... är ni med mig nu fram till beach'11? Tänkte även jag skulle dela med mig i bilder och ord hur en matdag á la Ippa kan se ut. Men snälla... bara ni inte tror att jag lever ett exemplariskt liv vad gäller kosthållning och sådär. Jag slarvar REJÄLT ibland, och även lite för ofta ibland. Men va fan, man måste ju faktiskt LEVA levande också, inte bara finnas till för sakens skull. Livet är alldeles för kort för det. Jag säger som alla andra svenskar: lagom är bäst!
//Ippa

Get to know me

Namn-Hilma Kajsa Filippa "Ippa" Lindenbjär Knutsson

Ålder-22 i sommar

Längd-1.68 m

Vikt-58 kg

Familj-Mamma, pappa, styvföräldrar, syskon, pojkvän och hundar

Bor-Kristianstad

Husdjur-3 vovvsingar

Tattoo-2 stycken

Favoritfärg-Grönt

Största passion-Allt som är vackert för ögat och för själen dvs. mode, inredning, smycken, kärlek, träning, hälsa, mat och sport

Dröm-Leva ett långt, lyckligt liv med de jag älskar mest och att alla får vara friska

Drömjobb-Herrejisses. Jag vet faktiskt inte.

Beroende-Träning, blir knäpp i huvudet annars med noll koncentration som resultat. Och mina nära och kära såklart!

Längtar-Tills vi tar examen och flytten till Norge!

Avskyr-När folk är dryyyyga

Sommar-Den tror jag kommer bli lite kaos faktiskt. Ska jobba röven av mig och flytta till Norge. Jag ska vara utan min älskade pojkvän hur länge som helst också, så det kommer bli tufft... men lärorikt. Men längtar givetvis lite ändå efter att få en rejäl förändring i mitt liv. Plugg är i princip det enda jag vet! Sorgligt.


Sjuk, blö....

Japp... en rejäl öroninflammation och feber dessutom. Blir läkaren imorgon för antibiotika. Kul! :(

Haft sista dagen på praktiken idag. Nu fattas bara slutbedömningen på onsdag. Sen är det full fokus på tentan nu i 1,5 vecka.

Beger mig ut på en promenix, hatar att sitta stilla... hoppas öronen blir bättre snart så jag kan träna ordentligt! :)

Ha det gott folket!
//Ippa

Pluggpaus

Klädsel
Vad har du på dig idag:
svarta jeans, vit blus/skjorta
Vad använder du just nu för skor: alla möjliga... kängor/boots/stövlar/converse
Favoritfärg på kläder: jag gillar nog de flersta färger :)

Senaste person som
Sov i din säng:
Yazdan
Du pratade med: Mamma
Du delade en drink med: Inte den blekaste
Du gick på bio med: Yazdan
Du gick på stan med: Maria
Skällde på dig: Det var säkert mamma, haha

Senaste
Låt du hörde:
Like a G6
Film du såg: Jag är nog dement...
Mat du åt: En macka imorse
Kram: Boyfriend
Puss: Samma som förra...
Fest: Förra helgen :)
Känslan: Jag duger fan inte till någonting!
Ilska: Den infinner sig just nu...
Resa: I somras, Turkiet
Glädje: Igår :)
Dröm: Det var ett tag sen jag kom ihåg någon
Boken du läste: Akutsjukvård... haha.
Personen du träffade: Mamma
Personen du pratade i telefon med: Jemsie
Personen du fick sms av: Yazdan
Gången du åt en 7-eleven korv: Vet i fan om jag ens gjort det
Gången du var utomhus: Idag när jag skulle handla
Gången du sov: Imorse
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Aldrig hänt
Saken du köpte:
Ingredienser till en tårta jag ska göra

Om dig

Namn: Hilma Kajsa Filippa "Ippa" Lindenbjär Knutsson
Ålder: 22 i sommar
Smeknamn: Ippa
Sysselsättning: Umgås med vänner, träna, festa, ha kul :)
Bra egenskaper: Ärlig och drar mig inte för att säga vad jag tycker och tänker, öppen och ödmjuk
Dåliga egenskaper: Kort stubin
Linje/klass: Jadu... vår klass heter något på cirka 85 siffror och bokstäver... men Sjuksköterskeprogrammet på Högskolan i Kristianstad, examensår 2011. Blir det bra?
Hårfärg: Mörkbrunt
Ögonfärg: Gröna
Skostorlek: 37

Söndagsångest

Som vanligt! Men nu är det snart ny vecka, nya tag. En vecka som innebär sista praktikdagen, slutbedömning och massa tentaplugg. Ingen kul vecka med andra ord. Men det SKA gå!
Igår var vi hos min systeryster i deras nya hus. Mycket fint var där :) Fick god mat och gott sällskap :) Sen sov jag hos min baby, mycket längesen! Gick upp vid tio imorse då ha väckte mig för han skulle skriva tenta, hoppas det går bra! :)
Själv sitter jag och pluggar... dött =/ Ska förhoppningsvis ut och gå en runda sen. Ska baka en kaka senare ikväll som ska förtäras imorgon då det är sista dagen som sagt :)
Ha det bra!
//Ippa

Sexy body

Detta är nog första gången jag säger det men; jag älskar min kropp! Den är fantastiskt vacker måste jag säga. Den har perfekta kurvor med rumpa, lår och bröst men är samtidigt ganska slank. I love it! Dessutom är den otroligt stark faktiskt :)

Hade jag varit kille hade jag definitivt velat ligga med mig! ;)
Jag vet inte om det är p.g.a. viktnedgången som jag älskar den och äntligen känner mig nöjd med den. Jag tror faktiskt inte det. Jag tror det beror på att jag äntligen mognat och lärt mig att älska mig själv precis som jag är. Sen har jag en pojkvän som överöser mig med komplimanger precis hela tiden. Han övertygar mig verkligen om att jag är vacker och bra, precis som jag är.

Jajamensan!!!

Detta blir en bra dag, det känner jag på mig! Efter lite träning blev det bullfrukost. Nu blir det strax duschen, göra vid sig och lite sådär. Sen plugga om jag hinner. Skulle egentligen behöva åka inom stan men vi får se vad jag hinner med. Kalas hos systeryster + sambo ikväll. Ska bli kul att få se nya huset och den fina magen som växer <3 Ska få träffa min pojkvän också, en vecka sen sist, känns nästan som att inte ha en pojkvän ;P men han finns i mina tankar hela tiden iaf :)

Jag klippte mig häromdagen förresten, ganska sorgligt med tanke på att jag håller på att odla långt hår. Fram tills klippningen hade jag superlångt hår (för att vara mig, jag har ju alltid haft kort). Trots att hon bara klippte 1,5-2 cm så känns det sjukt kort nu. Jätteledsen :( Tur det växer ut igen. Dock tyckte hon att det var på tiden. Jag hade supermycket kluvna hårtoppar :S Inte fräscht!
Ha en trevlig lördag!
//Ippa

RSS 2.0