Wednesday

Idag fyller min kära pappa år - grattis! :)

Idag står det bara fixa och dona på schemat. Imorgon åker jag nämligen till Göteborg. Nu hoppas vi att alla bussar, tåg och spårvagnar går som de ska! Ska snart dra till stan med Maria. Får bli lite shopping på mellanrean maybe :) Ska även göra en spraytanning - spännande! Hoppas det blir bra :) Gör det egentligen inte för färgens skull... jag kan till och med tycka det är ganska fint att vara blek på vintern - särskilt om man har mörkt hår som jag :) Men då jag har en MASSA hormon-utslag på armarna... blir värre på vintern och nu har de spridit sig till underarmarna också.... så tyckte jag att detta kunde täcka dem lite :)

Hoppas ni får en härlig onsdag!
//Ippa

En liten tisdag :)

Hej!

Idag har det stått arbete på schemat tillsammans med Maria. Blev mycket snack också och hämtmat :) Mysigt!

Jag vet inte vad det är... men jag känner mig... levande på något sätt. Hade detta varit för 3-4 år sedan så hade jag reagerat helt annorlunda på saker. Jag antar att man utvecklas hela tiden. En stor bidragande fakta är att jag faktiskt litar på min pojkvän. I mitt tidigare förhållande gjorde jag inte det. Förstår ni hur mycket energi jag ödslat på att tänka på "vad gör han nu?", "undra var han är?", "undra om de är vänner eller om de...", "undra egentligen om han VERKLIGEN är på jobbet... eller om han bara ljuger". Jag letade ständigt efter fel och läste ständigt mellan raderna, trodde inte på något.

Det är väl så... att tider läker alla sår. Det gör det. Det är svårt att tro i en del skeden... men man glömmer. Man glömmer alla de negativa sakerna, tillslut även de positiva. Man glömmer hans röst, hur han doftar och de där skämten han brukade dra. Man glömmer interna små fraser och mycket annat som tillhör dåtid. Det är en tröst för mig för jag vet nu att det är verkligen så... även om det inte är till någon tröst när något väldigt värdefullt tagit slut.

Jag antar att det många gånger var mitt fel att det blev som det blev. Men man ska förtjäna tilliten också. Så var det inte alla gånger. Nu däremot... nu kan jag lägga min energi på annat och det känns FANTASTISKT!

Puss
//Ippa

2010

Hur har året 2010 varit för dig? Det har varit ett år som stavas erfarenhet. Jag kommer alltid minnas 2010 för alla minnen det har gett mig, både bra och dåliga.

Bättre än förra året? Nja... tror inte det slår 2009 :)

Har du träffat några nya vänner? Ja det känns det som jag gör hela tiden :)

Någonting du aldrig kommer glömma från 2010? Midsommar, när jag och mitt ex gjorde slut, interna händelser i Göteborg mm :)
 
Har du flyttat under år 2010? Nej

Har du hittat en ny låt som du älskar? Jadå, sånna kommer hela tiden :)

Isåfall vilken? Hmm... jag har börjat lyssna mycket på OC Soundtracken... och den musiken är ju bara ljuvlig.

Har du druckit alkohol? Alkohol är något jag hatar och älskar och som alltid finns där

Har du rökt? Har väl hänt kanske... haha

Har du kysst en främling? Nepp!

KÄRLEK:
Hur har din kärlek varit 2010?
 Jag var i ett stabilt men otryggt förhållande som betydde allt för mig. Jag tog trots detta steget och valde att följa mitt hjärta. Det var en sjukt tuff tid med många om och men under hösten och vintern. Nu känns allt stabilare och jag ser fram emot en framtid med förhoppningsvis mycket kärlek :)

Har du sagt jag älskar dig till någon? Ja absolut :)

Har någon sagt jag älskar dig till dig? Ja :) 

Har du haft sex någon gång under året? Jadå :)

Har du haft ett hemligt förhållande? Nej det vill jag inte påstå :)

PERSONLIGT:
Har du gjort någonting du ångrar?
Gillar egentligen inte att ångra saker... för alla saker ger en erfarenheter som gynnar en i slutänden.

Har du skämt ut dig?
Jodå. Jag har gjort bort mig x2 i Göteborg då jag var stenpackad båda gångerna. Sen en gång i Kristianstad där kvällen stavades karatefylla.

Har du varit ute en hel natt?
 Aaa :) 

Har du blivit tagen av polisen?
 Den tiden är över! 

Har du sovit i samma säng med någon av det motsatta kön?
 Ja, massvis :) Mysigt! 

Har du sovit i samma säng med någon i samma kön?
Jaaaa :)

VÄNSKAP:
Har du förlorat en vän? Nej, thank god! 

Har du fått tillbaka kontakten med en gammal vän?
No need

Har du gått bakom ryggen på en vän?
  Nej :)
Har du ljugit för en bästavän? Nej :)
Har du haft en relation med en vän? Kompisrelation?


Jul, Helsingborg och en massa annat skoj :)

Julafton: Mamma, Styvpappa, Syster + sambo och styvfars mamma var med på julfirandet. Jättemysigt och jag fick jättefina julklappar + en som var särskilt fin :)

Juldagen: Sanerade mitt rum sen blev det middag med Maria, Carro, Louise och Madde. Var supertrevligt och även då fick jag jättemånga fina klappar :) Så glad!

Annandagen: Åkte till Helsingborg för att hälsa på släkten. Åt middag, även här blev det julklappsutdelning. Ibland är det bra att ha skilda föräldrar och en stor släkt. Sov hos kusin i hennes skitfina lägenhet och sen träffade jag J också. Trevlig visit!

Idag har det bara blivit hemresa och packa upp och ner. Snart ska jag in i duschen och då blir det hemma-SPA för hela slanten. Det ska vaxas så det står härliga till. Ska nämligen göra en spraytanning på onsdag så då får man varken vaxa eller raka inom 24 timmar innan. Sen får man inte duscha samma dag som man gör det heller så det blir en snabbdusch innan jag drar till Göteborg på Torsdag. Snart är det nyårsafton, tjohej. Det brukar inte vara en "högtid" som jag ser fram emot, men detta året ska det bli riktigt riktigt kul :)

Julklappslistan (detta fick jag i julklapp):

- En svart väska (Wera, Åhléns)

- En brun väska (Tiger)

- Presentkort H&M

- Pengar

- Dagkräm (Yvonne Ryding)

- Set med scrub, bodybutter och duschkräm med doft av Coconut (Bodyshop)

- En pepparkvarn

- En drömtydningsbok

- Ett lila set med BH + trosor (Lindex)

- Ännu fler trosor från Lindex och H&M

- En stelton kaffekanna

- En grön glas-skål

- Långa sugrör

- Godis

- Armband

- Prenumeration på Veckorevyn

- En stor kromfärgad vas

- En orange skål till min samling (Jellybean)

- Supersöta muffinsformar

- En citruspress

- En wakeuplight

- Ett halsband

+ Säkert fler saker men kan inte komma på fler... ;P


Maginfluensa = GONE?

JAG HOPPAS! Mådde illa på förmiddagen men inte ens i närheten av vad jag gjort tidigare. Nu är jag faktiskt riktig hungrig. Bara ätit lite filmjölk på över 2 dygn nu... inte konstigt med lite hunger, kanske?

Under dagen har jag mest vilat... varit ute i trädgården med hundarna i den SJUKT höga snön. Sen har jag försökt rensa bland pappershögarna på skrivbordet och det går framåt :)

Nu ska det snart serveras min favoriträtt; gorgonzolapasta. Sjukt gött om man älskar pasta och älskar ost :)

Puss&Kram
//Ippa

Maginfluensa...

Det hela började igår när jag och Maria skulle käka i stan. Jag brukar kunna äta upp typ allt..  men denna gången åt jag bara hälften. Det tog bara stopp. Tänkte inte mer på det och efter det fortsatte vi vår stanrunda. Sen gick vi hem till min pappa och då var det längesen vi ätit. Mådde lite halv-illa men jag sa till Maria att jag säkert bara inbillade mig eftersom jag visste att läraren som vi haft minilektion med hade spytt under natten (varför kom hon till skolan?!). Sen drog vi hem... Maria till sitt och jag hem till min mamma. Surfade lite... var fortfarande inte hungrig. Gick och la mig vid 23 och tänkte att jag minsann skulle få sova måååånga timmar för en gångs skull (ja kl 23 är supertidigt för att va mig...). Somnade som en stock och vaknade 00.30 igen. Mådde illa och saliven bara sprutade ur munnen. Satte mig vid toastolen... ingen spya... gick upp för att hämta en alvedon då jag hade jääätteont i magen. Sen blir det svart för ögonen. Jag står naken i vårt vardagsrum och skriker "maaaammmaaa nu svimmar jag" varpå mamma svarar "lägg dig ner på golvet!". Haha fy och vakna av ett sånt vrål, superförvirrande :P. Sprang bokstavligt in på toan och la mig på golvet (tack för golvvärme!).

Sen låg jag mest där och kved hela natten... hjärtklappning... extremt illamående och magknip som inte är av denna värld. Tog min kudde och täckte och la mig där... ville ha nära till toan. Slumrar till i någon minut och sen vaknar jag och bara reser mig upp och spyr. Äckligt men ändå lättande... mådde mycket bättre direkt efteråt. Lägger mig på golvet och vilar lite till... efter en stund gör det ont i magen som fan igen... sätter mig på toa och då kommer det från andra hållet. Och så har det väl mest hållt på hela natten. Usch och fyyy FAN alltså... jag är hellre megaförkyld 25 veckor om året än att få maginfluensa igen.

Nu är det något bättre... illamående fortfarande dock men har inte spytt eller så. Skönt. Hoppas det går åt rätt håll nu. Idag blir det bara vila i sängen. Tänker verkligen inte gå upp härifrån. Nu vill jag bara bli frisk till julafton. Vore ju kul att inte kunna äta en bit av julbordet...

Puss&Kram
//Ippa

Måååndag

Ja nu är det ny vecka - igen. Julveckan till och med. Tycker det är mysigt med jul. När man var liten var det mest kalle anka och julklapparna som lockade. Nu är det även mat och umgänge med släkt och vänner som man uppskattar :)

I lördags var vi på förfest hos Micca i Öllsjö. Jag hade jättetrevligt och blev inte för full. Perfekt. Hela kvällen var väldigt bra om jag får skryta lite ;) Dagen efter var inte så rolig p.g.a. vissa snedsteg och sådär. Inte från min sida men ändå. Det är omöjligt att inte bli inblandad i sånt och det är skitjobbigt att stå mitt emellan. Man vill gärna spola tillbaka tiden men då det tyvärr är en omöjlighet så får vi hoppas att detta löser sig på bästa sätt.

Så gårdagen gick väldigt mycket åt reflektion och sådär. På kvällen var jag och Yazdan på handboll. Supertrevligt :) IFK vann (för en gångs skull måste jag väl säga...). Sen blev det matlagning (eller ja... Yazdan lagade mat... jag sov) och efter det lite mys :)

Idag har jag gjort arbete med Maria... och nu har jg nyss deltagit i en glöggfest som pappa ordnade här hemma. Julklappar har även delats ut :) Fick jättemycket fint :) Tack tack! Min kära pojkvän har åkt hem till Göteborg nu så nu får jag klara mig hela 10 dagar utan honom innan jag kommer upp dit och firar nyår. Det ser jag riktigt mycket fram emot :)

Vi hörs kära ni!
Puss
//Ippa


Det är dags för en karatefylla

Jag laddar för fullt här hemma. Ska bli riktigt kul ikväll. Men massa att göra tills dess. Städa, handla och göra vid mig. SKYYYNDA!

//Ippa

Relief

Just nu känner jag en otrolig lättnad. Min själ är tillfredsställd och för första gången på typ... hundra år kan jag äntligen slappna av.

Tillit är viktigt. Ja det är faktiskt allt och har alltid varit den sista pusselbiten jag aldrig hittat.

Men nu. Nu är det julfrid även här.


Friday :)

Ja då var det fredag. Blir skriva arbete hela dagen lång sen ikväll skulle det egentligen blivit filmkväll men det blev changed plans där så nu ska jag ragga upp någon ny att mysa med :)

Nej, nu plingade Maria på dörren!
Trevlig helg (sug och svälj?)
Puss

Positiv

Jag har verkligen blivit den jag alltid velat vara. Allt har ordnat sig till det bästa (nästan allt iaf). Hoppas att det håller i sig :) Känner mig verkligen lycklig, positiv och glad :) Har mycket att se fram emot nu känns det som. Lördagen (fest med mina fiiina flickor), julen och allt mysigt som hör där till. Ser fram emot nyår och att få lämna Kristianstad i några dagar. Ska bli supertrevligt.

Det dåliga är att jag är sjuk. Ont i halsen och hostar snart upp mina lungor. Trots detta känns allting fantastiskt. Är verkligen positivt överraskad av det mesta. Så träning blir det nog inte mycket mer innan jul, synd... men så är det.

Planeringen innan jul är väl mest... skriva färdigt examensarbetet, handla de sista julklapparna och bara njuta av livet :)

Puss&Kram
//Ippa

Ciao!

Nu drar jag iväg och käkar julbord!

 








Quests!

Vad är det bästa med dig?

Det bästa med mig är mina erfarenheter som gjort mig stark. Sen en annan bra sak med mig är att jag har lätt för att förstå människor och är en bra lyssnare!

Hur många har du legat med?

Antalet kommer förbli en hemlis!

Var ser du dig själv om 5 år?

Om 5 år... då är jag 26. Hmm... jag hoppas att jag är i ett lyckligt förhållande och har ett arbete jag trivs med!

Har du några planer med ditt liv? Finns det något som du verkligen vill och kommer förverkliga?

Jag har massor med planer! För det första vill jag uppleva den ultimata lyckan. Jag vill bli sjuksköterska, hudterapeut och barnmorska och jag kommer sträva efter det. Sen i framtiden vill jag ha en man och några underbara ungar. Det är mitt mål i livet.

Hur stor åldersskillnad neråt har det varit med den yngsta perssonen du legat med?

Den yngsta jag legat med var född -89 dvs lika gammal som jag.

Om du fick välja en enda materiell sak som du skulle leva med i hela ditt liv. Vad för sak skulle det bli då?

Hmm... materiella saker spelar ju mindre roll i mitt liv. Men det skulle nog bli... min ipod... musik är guld!

Vad anser du om folk från mellanöstern?

Går inte att säga hur folk är utifrån var de kommer ifrån men jag har upplevt både positivt och negativt, som med folk från alla ställen i världen :)

 


Jadå

Detta ångrar jag: Jag ångrar alla misstag jag gjort nu på sistone...
Mina förebilder: Min pojkvän som alltid är så himla positiv
Mina dåliga sidor: Jag är lättirriterad och har ett hett temprament. Vet dock inte om det ingår i min personlighet. För att ta reda på det så har jag slutat med mina p-piller idag. Med hopp om en ljusare tillvaro :)
Det här upprör mig: Otrohet
Hur  muntrar jag upp mina vänner?: Genom umgänge med mig ;) Hitta på saker med dem.
Det här får mig att gråta: Ovissheten och rädslan att förlora de jag älskar
Det här är jag bra på: Att visa känslor
Mina rädslor: Förlora de jag älskar, åter igen...
Min favoritplats: Finns många. Men Landön, Thailand och i sängen med min underbara.
Det här saknar jag: Tryggheten
Det här ska jag bli när jag blir stor: Lycklig

En dag i ljuset

Efter gårdagen kan jag äntligen se ljusglimtar igen. Nu går jag all in och satsar fullt ut. Funkar det inte så har jag i alla fall verkligen försökt. Men jag tycker om dig så himla mycket. Utan dig i mitt liv är livet tomt. Du har alltid varit väldigt speciell för mig, och kommer alltid att vara.

Ska bege mig till frisören nu. Sen blir det tentaplugg för hela slanten. Omtenta imorgon i Läkemedelsräkning. En tenta där man måste ha 100 % rätt. Sist hade jag 1 fel... remember? Uh! Jaja, kämpa på!!!

Puss&Kram
//Ippa

In my mind

Du sa att du älskade mig
Kanske var det bara ord
För de där hjärtslagen jag älskar att lyssna på...
De slår nog inte för mig

Hur det än är...
Så vet jag i alla fall att det gör ont ända ut i fingertopparna
I varenda liten cell i min kropp
En smärta som inte går att bota
För både orsaken till smärtan och medicinen mot den är du


Tur i kärlek?

Jag hört både det ena och det andra... om huruvida jag har tur i kärlek. Men jag kan meddela er att det har jag inte. Jag må alltid ha förhållande, men jag träffar sällan killar som är bra för mig.

Aldrig någon som kan hålla sig trogen mot mig. Aldrig någon som älskar mig villkorslöst. Aldrig någon som älskar på riktigt.


Att älska någon på riktigt
är för mig att vilja göra en person starkare, att finnas där för henne i vått och torrt och när det är som svårast. Att älskar någon är inte för mig att trycka ner någon till marken så att hon känner att hon kanske aldrig kommer resa sig upp igen.


Att älska någon på riktigt är inte att tycka det är skönt att vara ifrån den personen. När man älskar någon på riktigt så är det enda man vill... att vara med den personen.


Jag är riktigt jävla nertryckt i marken, igen. Det känns faktiskt som att jag aldrig kommer komma ur detta. Det gör man alltid, men det känns som en omöjlighet just nu. Jag är förnedrad med den yttersta förnedring som en människa kan uppleva.


Förut tänkte jag på dig med ett leende. När jag tänker på dig nu så känner jag mig bara äcklad. Äcklad av hur du får mig att framstå.


Nere i botten, igen...

Nu är det kaos igen i mitt liv. Jag vet inte vad jag ska tro. Det finns så mycket jag har att säga så att om jag skulle säga allt så skulle jag aldrig kunna sluta. Jag är oerhört besviken och ledsen. Finns inga ord.

Godnatt alla ni underbara där ute.

Kompis med livet? Nja...

Just nu är jag inte alls polare med livet. Inte alls överhuvudtaget. Jag vill spola fram tiden till den 10 Juni 2011. Allting är så jävla ovisst. Jag vet ingenting om min framtid. Jag hatar det, hatar att inte ha kontroll.

De senaste dagarna har jag känt mig som en zombie. Jag orkar ingenting, jag vill ingenting. Jag kan inte sova, inte äta. Jag är inte alls mig själv och jag ogillar verkligen det. Jag gillar mig själv, när jag är mig själv på riktigt.

Känner mig skyldig. Känns som jag är en riktigt dålig vän och flickvän.

Bedövar smärtan med träning. Bästa ever.
//Ippa

Promise me?




Promise me to think of us, as a time so wonderful
Promise me to think of us, still bright, still colourful
Promise me to look back at us, as a time in your life you enjoyed



Thoughts...

När du en gång blivit sårad så är du livrädd för att bli det igen. Det är som att gå ut på tunn is igen när den en gång tidigare brustit. Du vill inte göra det, du är livrädd för att göra det... men du gör det ändå... eftersom det faktiskt kan finnas något som är bra för dig där på andra sidan. Du vill inte generalisera... men har du en gång gått igenom isen... så är du rädd för alla frusna sjöar och hav, inte enbart den som brast för dig. Hjärnan fungerar så. Den generaliserar. Hur orättvist det än låter och hur orättvist du än tycker att det är... så är det så det fungerar.

När sedan flera isar brustit under dina fötter så börjar du fundera över om felet ligger hos dig. Detta gör att du analyserar allting grundligt, in i minsta detalj. Hur gjorde jag? Kunde jag gjort annorlunda? Vad gjorde jag för fel?

Till slut börjar du tvivla på dig själv, ogilla dig själv för att senare hata dig själv. Hata dig själv för att ingen kan älska dig. Är det ovärt att hoppas på en ömsesidig och evig tvåsamhet? Är polygami det enda som existerar?

Man börjar undra hur det ligget till egentligen...


Middag med favoritsystrarna

Hallå alla!
I eftermiddags bjöds det på glögg hos Sandra sedan begav alla systrarna sig till Rosegarden för lite buffé (lite?). Supergott men nu är jag proppmätt. Verkligen illamående. Och jag som mått illa idag och till och med spytt av min sjuka mensvärk. Usch... ibland önskar jag VERKLIGEN att jag var född till man! ;P

Så mycket mer än så har det faktiskt inte hänt. Ska strax krypa ner i sängen... supertrött. Sovit dåligt inatt men mysigt var det trots allt :)

Imorgon; Skriva c-uppsats, träna och sedan... vem vet :)

//Ippa


Ny vecka, nya idéer.

Jag känner mig helt apatisk. Jag vill ingenting, orkar ingenting. Sov hos hjärtat inatt. Sov sådär med tanke på alla ljud som hörs när man bor i lägenhet. Och grannarna verkar ha vänt på dygnet....

Nu är jag däremot nyduschad och nysminkad. Ska hämta Maria nu så ska vi försöka komma någon vart med vår uppsats. Sen blir det glögg hemma hos Sandra med trevliga klasskamrater. Efter det blir det middag på Rosegarden. Perfecto :)

Puss och kram
//Ippa

Happ...

Hela lördagen ägnades åt flytt, IKEA och sådär. Kom väl hem igår vid halv elva och då stack jag direkt till Micca. Hur känns det nu då när min pojkvän flyttat? Jag ska inte ljuga. Det känns förjävligt. För mig känns det helt fel. Det känns som vi gjort slut. Helt fel ordning det här. Ja visst, jag visste att det skulle bli såhär och jag är såklart tacksam över att ha honom så nära som han faktiskt är (i jämförelse med Göteborg vill säga...) men... jag hatar att vara ensam, jag hatar att sova ensam.

Sova ensam är nästan det värsta. Såklart för att jag då känner mig ensam... men även för min tinnitus. Tog nog mer än 1 timme innan jag somnade igårkväll för att jag låg och lyssnade på pipet där inne. När jag sover med någon så hör jag den personens andetag och koncentrerar mig på dem tills jag somnar, vilket ibland inte tar mer än några sekunder. Skönt!


Ja, kalla mig patetisk eller vad ni vill. Men i över 5 år har jag knappt sovit själv en enda natt. Senast jag sov själv en period var mellan detta förhållandet och mitt förra, dvs. nu i somras. Då var jag ledsen, förvirrad och kände att jag nästan bara ville dö. Inga roliga minnen alls. Verkligen näradödenupplevelse. Jag hade sån ångest att jag inte visste var jag skulle ta vägen. Innan dess... jag då var det för över 5 år sedan innan jag gick in i ett seriöst förhållande. Då var jag 15 år, förvirrad och var upptagen med tankar på hur jag skulle överleva nästa dag.


Nej... låt tiden spolas fram tills jag blir sambo igen, tack. Om det nu någonsin kommer hända. Känns lite som att jag försuttit min chans där ;P

Vad som är positivt är att jag kan börja bo hos min pappa igen. Gillas! Idag blir det en shoppingrunda med honom på stan :)

Kram
//Ippa


FAAAAAAAAAAAAAAAAAN!

Fan också! Min mamma är hemma från jobbet idag då hon är sjuk. Gissa vem som hostar upp grönt, segt slem nu? Jo, jag! Helvete! VILL INTEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!

Ska tröstäta nybakade lussebullar ikväll.

ARG ÄR JAG!!!

Bästa sminket enligt Ippa

Nedan presenterar jag enligt mig världens bästa sminkprodukter. I kommande inlägg kommer jag även att skriva lite om hårprodukter och komma med lite andra produkt-tips vad gäller skönhet.

Jag är ingen tjej som lägger lång tid på sminket utan för att det ska bli av ska det gå lätt och snabbt och inte se för påklistrat ut. Det värsta jag vet är när tjejer ser jättesminkade ut. Då menar jag inte när man sotar ögonen en massa innan man ska gå ut en kväll, utan när tjejer använder ungefär 30 lager foundation för att dölja sin orena hy (har ni tänkt på att det kan vara sminket som gör det?).

1. Jag börjar (endast vintertid) att lägga på foundation. För att få den där osminkade looken som jag vill komma åt använder jag mineralfoundation (hallelujah!). Jag älskar att vara sminkad men inte se särskilt sminkad ut. Det är guld! Den bästa foundationen enligt mig är ID bare minerals mineralfoundation. Täcker bra och man ser den inte när den väl är applicerad. Dessutom är den sanslöst bra för huden. Innan jag upptäckte mineralmakeup så hade mycket mer synliga porer och pormaskar, fick fler finnar och var torrare i hyn. Produkten är super så därav priset. Men värd varenda krona enligt mig! Den innehåller inga tillsatser och är så ren att man till och med kan sova på med den (för det gör man ganska ofta efter sena utekvällar...). Sjukt skönt när man ibland är så trött på kvällen att man verkligen inte orkar ta bort sminket. Då säger man bara till sig själv: "näh men gör inte det då, för du behöver inte det!".




Såhär skriver Hudoteket.se om produkten: i.d. BareMinerals foundations är 100% naturliga och baseras på rena mineraler från naturen. De är vårdande och fungerar som en förlängning till din övriga hudvård, och kan till och med hjälpa till med att förbättra din hud. De ger även ett naturligt och säkert UV-skydd (SPF 15) som är så pass säkert att produkterna till och med rekommenderas av amerikanska Skin Cancer Foundation. De innehåller inga konserveringsämnen, inget talk, olja eller vax och ingen parfym eller tillsatser.

2. Efter att jag lagt på denna sanslöst sköna produkt så täcker jag eventuella finnar och ojämnheter med en concealer, även denna från ID bare minerals. Den heter "bisque" och är faktiskt helt fantastisk. Bättre concealer får man leta efter. Lätt favoritprodukt! Den täcker allt... och sen voila, så har du hollywoodlooken utåt när du egentligen har en sisådär 100 finnar i pannan.



Såhär skriver Hudoteket.se om produkten: Äntligen en täckande concealer att räkna med! Multifunktionsconcealern från i.d. BareMinerals är som magi, då den effektivt trollar bort skönhetsfläckar och skavanker och gör din hud felfri. Den döljer allt från fläckar och ärr till synliga blodkärl och finnar (vilka de även förhindrar uppkomsten av). De krämiga nyanserna smälter perfekt in i huden och matchar din BareMinerals Foundation. Concealern innehåller mineraler som har en ljusreflekterande och täckande effekt för att skapa ett perfekt och naturligt resultat. I och med att den innehåller spf 20 skyddar den även huden från solens skadliga UVA- och UVB-strålar.

3. Efter att jag fått den där übersnygga hyn som alla drömmer om, så drar jag över ansiktet med ännu en produkt från ID bare minerals. Nämligen produkten "Warmth" som är ett slags solpuder. Man får den lilla extra lystern på sommaren, och man blir lite mindre "blekfis" på vintern. Skitbra verkligen! Man får verkligen ett helt annat utseende med den!



Såhär skriver Hudoteket.se om produkten: i.d. Bare Minerals Skin Enhancer Warmth är ett mineralbaserat solpuder som ger en fräsch och naturlig solbränna. den är framställd från en ren blandning av krossade mineraler och pigment som återfinns naturligt i jorden. De innehåller ingen parfym, olja, emulgeringsmedel, konserveringsmedel eller tillsatser.

4. När jag lagt grunden så mattar jag ner partier i ansiktet som ibland är lite glansiga med "Mineral Veil" från ID Bare minerals. Kanon. Man blir väldigt matt och fräsch!



Såhär skriver Hudoteket.se om produkten:  Transparant "puder" för alla hudtyper och hudtoner. Nyckelingredienser:

  • Majsstärkelse: Vegetabiliskt derivat som skonsamt absorberar fett och värme och hjälper till att fixera makeupen.
  • Magnesium stearat: Mjuk, flortunn och lätt mineral som anpassar sig efter alla hudtoner och ger en tunn slöja åt huden.
  • Zinkstearat: Zinksalt av natrium som ger Mineral Veil "long-lasting" effekt samtidigt som den lugnar rödhet och irritation.
  • Järnoxider: Naturliga mineraler utvunna från jord, som innehåller ett spektra av olika jämarter och syre, som finns som ett naturligt färgspektra i alla hudtyper- Ger en neutral färg till Mineral Veil.

5. Sedan är det dags för steg fem i sminkningen. Då går jag på ögonbrynen och fyller i de med en ögonbrynspenna för att korrigera eventuella felplockningar (oups!) och för att fylla i glesa partier som finns hos de flesta människor. Jag har testat hur många som helst allt från produkter som kostar 20 kronor till 200. Här är det precis tvärt om... du får verkligen inte vad du betalar för. Den självklara vinnaren enligt mig är H&M's egna ögonbrynspenna. Finns i olika nyanser. Själv använder jag färger "blond".



Sökte lite på denna på google och den har fått väldigt bra recensioner. Stort plus för priset!

6. Sedan fixar jag själens spegel - ögonen! Jag personligen har väldigt besvärliga ögonfransar då de är extremt långa och täta och inte allt för lätta att lägga på någon mascara på. Detta har resulterat i en oändlig jakt på en mascara som lyckas sära på mina fransar. Den som jag testat som varit bäst hittills är "Lóreal Telescopic mascara" Lovely!



7. Sist, men inte minst så fräschar jag till den gudomliga looken med en rouge från Cosmopharma. Denna produkt har tyvärr utgått från deras sortiment men jag slår vad om att deras nya rouge säkert också är jättebra. Även "blush" från ID bare minerals är superbra så den rekommenderas varmt.



Såhär skriver Hudoteket.se om produkten: BareMinerals Blush är ett rouge som direkt lyser upp ditt ansikte och definierar dina ansiktsdrag. Den krämiga men lätta konsistensen ger huden en frisk och fräsch livfullhet som både känns naturlig och ser så ut - eftersom det är naturligt. Rouget innehåller en frisk blandning av 100% ren bareMinerals, vilket gör huden silkeslen samt håller den fri från konserveringsmedel, utfyllningmedel och bindemedel. Ger ansiktet en vacker ton och de levande färgerna lyfter fram ditt allra bästa jag. BareMinerals Blush passar alla hudtoner och hudtyper, inklusive känslig och problem-benägen hud, och kan även användas på ögon och läppar.


Detta är nästan alla väldigt dyra produkter men här är det verkligen (förutom ögonbrynspennan) att du får vad du betalar för. Du har bara en hy, och den blir knappast bättre med skitprodukter. Ett hett tips när det gäller IDprodukterna är Tradera där de säljs med obrutna förpackningar för ibland halva priset. Kanon!

Fortsättning följer...


Mysig onsdag :)

Tack S för din fina kommentar :) Värmer fint i vintermörkret, ska tänka på vad du sagt varje gång jag dras ner i de negativa dalarna!

Ja då var det onsdag. Fick sovmorgon och sen stack jag och mannen till hans nya lägenhet och mätte och grejjade lite. Ikea on saturday vettni! :) Sen stack jag hem till Maria och fixade lite inför skoldagen imorgon. Sjukt att jag ska gå i skolan, inte alls van vid det nu ;P Sen blev det lite shopping också idag minsann... både på Bodyshop och Harald Nyborg ;) Efter den shoppingen blev det matshopping med mamma på ICA Maxi. Nu har jag bara kollat tv, tagit det lugnt och slagit in julklappar. Blev ingen träning då jag var tvungen att handla + min sinnessjuka träningsvärk sen igår (över 6 månader sen jag gick på ett step-pass...).

Imorgon; fika med Micca, skola och sen på kvällen lussebullsbak med hjärtat. Hoppas hinna med träningen också! :)

Puss&Kram
//Ippa


RSS 2.0