Bästa sminket enligt Ippa

Nedan presenterar jag enligt mig världens bästa sminkprodukter. I kommande inlägg kommer jag även att skriva lite om hårprodukter och komma med lite andra produkt-tips vad gäller skönhet.

Jag är ingen tjej som lägger lång tid på sminket utan för att det ska bli av ska det gå lätt och snabbt och inte se för påklistrat ut. Det värsta jag vet är när tjejer ser jättesminkade ut. Då menar jag inte när man sotar ögonen en massa innan man ska gå ut en kväll, utan när tjejer använder ungefär 30 lager foundation för att dölja sin orena hy (har ni tänkt på att det kan vara sminket som gör det?).

1. Jag börjar (endast vintertid) att lägga på foundation. För att få den där osminkade looken som jag vill komma åt använder jag mineralfoundation (hallelujah!). Jag älskar att vara sminkad men inte se särskilt sminkad ut. Det är guld! Den bästa foundationen enligt mig är ID bare minerals mineralfoundation. Täcker bra och man ser den inte när den väl är applicerad. Dessutom är den sanslöst bra för huden. Innan jag upptäckte mineralmakeup så hade mycket mer synliga porer och pormaskar, fick fler finnar och var torrare i hyn. Produkten är super så därav priset. Men värd varenda krona enligt mig! Den innehåller inga tillsatser och är så ren att man till och med kan sova på med den (för det gör man ganska ofta efter sena utekvällar...). Sjukt skönt när man ibland är så trött på kvällen att man verkligen inte orkar ta bort sminket. Då säger man bara till sig själv: "näh men gör inte det då, för du behöver inte det!".




Såhär skriver Hudoteket.se om produkten: i.d. BareMinerals foundations är 100% naturliga och baseras på rena mineraler från naturen. De är vårdande och fungerar som en förlängning till din övriga hudvård, och kan till och med hjälpa till med att förbättra din hud. De ger även ett naturligt och säkert UV-skydd (SPF 15) som är så pass säkert att produkterna till och med rekommenderas av amerikanska Skin Cancer Foundation. De innehåller inga konserveringsämnen, inget talk, olja eller vax och ingen parfym eller tillsatser.

2. Efter att jag lagt på denna sanslöst sköna produkt så täcker jag eventuella finnar och ojämnheter med en concealer, även denna från ID bare minerals. Den heter "bisque" och är faktiskt helt fantastisk. Bättre concealer får man leta efter. Lätt favoritprodukt! Den täcker allt... och sen voila, så har du hollywoodlooken utåt när du egentligen har en sisådär 100 finnar i pannan.



Såhär skriver Hudoteket.se om produkten: Äntligen en täckande concealer att räkna med! Multifunktionsconcealern från i.d. BareMinerals är som magi, då den effektivt trollar bort skönhetsfläckar och skavanker och gör din hud felfri. Den döljer allt från fläckar och ärr till synliga blodkärl och finnar (vilka de även förhindrar uppkomsten av). De krämiga nyanserna smälter perfekt in i huden och matchar din BareMinerals Foundation. Concealern innehåller mineraler som har en ljusreflekterande och täckande effekt för att skapa ett perfekt och naturligt resultat. I och med att den innehåller spf 20 skyddar den även huden från solens skadliga UVA- och UVB-strålar.

3. Efter att jag fått den där übersnygga hyn som alla drömmer om, så drar jag över ansiktet med ännu en produkt från ID bare minerals. Nämligen produkten "Warmth" som är ett slags solpuder. Man får den lilla extra lystern på sommaren, och man blir lite mindre "blekfis" på vintern. Skitbra verkligen! Man får verkligen ett helt annat utseende med den!



Såhär skriver Hudoteket.se om produkten: i.d. Bare Minerals Skin Enhancer Warmth är ett mineralbaserat solpuder som ger en fräsch och naturlig solbränna. den är framställd från en ren blandning av krossade mineraler och pigment som återfinns naturligt i jorden. De innehåller ingen parfym, olja, emulgeringsmedel, konserveringsmedel eller tillsatser.

4. När jag lagt grunden så mattar jag ner partier i ansiktet som ibland är lite glansiga med "Mineral Veil" från ID Bare minerals. Kanon. Man blir väldigt matt och fräsch!



Såhär skriver Hudoteket.se om produkten:  Transparant "puder" för alla hudtyper och hudtoner. Nyckelingredienser:

  • Majsstärkelse: Vegetabiliskt derivat som skonsamt absorberar fett och värme och hjälper till att fixera makeupen.
  • Magnesium stearat: Mjuk, flortunn och lätt mineral som anpassar sig efter alla hudtoner och ger en tunn slöja åt huden.
  • Zinkstearat: Zinksalt av natrium som ger Mineral Veil "long-lasting" effekt samtidigt som den lugnar rödhet och irritation.
  • Järnoxider: Naturliga mineraler utvunna från jord, som innehåller ett spektra av olika jämarter och syre, som finns som ett naturligt färgspektra i alla hudtyper- Ger en neutral färg till Mineral Veil.

5. Sedan är det dags för steg fem i sminkningen. Då går jag på ögonbrynen och fyller i de med en ögonbrynspenna för att korrigera eventuella felplockningar (oups!) och för att fylla i glesa partier som finns hos de flesta människor. Jag har testat hur många som helst allt från produkter som kostar 20 kronor till 200. Här är det precis tvärt om... du får verkligen inte vad du betalar för. Den självklara vinnaren enligt mig är H&M's egna ögonbrynspenna. Finns i olika nyanser. Själv använder jag färger "blond".



Sökte lite på denna på google och den har fått väldigt bra recensioner. Stort plus för priset!

6. Sedan fixar jag själens spegel - ögonen! Jag personligen har väldigt besvärliga ögonfransar då de är extremt långa och täta och inte allt för lätta att lägga på någon mascara på. Detta har resulterat i en oändlig jakt på en mascara som lyckas sära på mina fransar. Den som jag testat som varit bäst hittills är "Lóreal Telescopic mascara" Lovely!



7. Sist, men inte minst så fräschar jag till den gudomliga looken med en rouge från Cosmopharma. Denna produkt har tyvärr utgått från deras sortiment men jag slår vad om att deras nya rouge säkert också är jättebra. Även "blush" från ID bare minerals är superbra så den rekommenderas varmt.



Såhär skriver Hudoteket.se om produkten: BareMinerals Blush är ett rouge som direkt lyser upp ditt ansikte och definierar dina ansiktsdrag. Den krämiga men lätta konsistensen ger huden en frisk och fräsch livfullhet som både känns naturlig och ser så ut - eftersom det är naturligt. Rouget innehåller en frisk blandning av 100% ren bareMinerals, vilket gör huden silkeslen samt håller den fri från konserveringsmedel, utfyllningmedel och bindemedel. Ger ansiktet en vacker ton och de levande färgerna lyfter fram ditt allra bästa jag. BareMinerals Blush passar alla hudtoner och hudtyper, inklusive känslig och problem-benägen hud, och kan även användas på ögon och läppar.


Detta är nästan alla väldigt dyra produkter men här är det verkligen (förutom ögonbrynspennan) att du får vad du betalar för. Du har bara en hy, och den blir knappast bättre med skitprodukter. Ett hett tips när det gäller IDprodukterna är Tradera där de säljs med obrutna förpackningar för ibland halva priset. Kanon!

Fortsättning följer...


Kommentarer
Postat av: S

Det sminket är skiiiitbra! Håller däremot inte med om ögonbrynspennan... tycker makeupstores är bättre! Testat?

2010-12-02 @ 16:03:01
Postat av: Ippa

S! Ja jag har testat den men neeeh... h&m ftw!

2010-12-06 @ 22:21:14
URL: http://ippaa.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0