Secrets

Jag har tänkt på detta en del. Det finns hemligheter som INGEN vet eller ytterst få i alla fall. Min största hemlighet här i livet... är inte längre särskilt hemlig... och jag vet inte om det är bra eller dåligt. Men i alla fall.... gillar inte att ha hemligheter för mina kompisar... men vissa saker vet man inte hur man ska säga. När man väl tar sig mod till att säga det... så är reaktionen inte så stark som man tidigare trott.

Så jag vet inte... jag är inte den person som håller inne med någonting precis. Kan säga det mesta om mig själv till andra.. även folk som jag inte känner. Jag är väldigt öppen... men även jag har gränser.

JOBBIGT


Mmm... I like that



Man tröttnar aldrig! :)

En söndag (3 days left!!!)

Hej alla!
Om 3 dagar åker vi till ett av världens varmaste länder - Thailand. Sjukt NICE! Just nu är där mellan 35-40 grader och det GILLAS... tror dock jag kommer få en chock när jag stiger av planet!

Igår var det utgång som gällde. 7 tjejer hemma hos Malin i Öllsjö. Fan vad jag har kul när det bara är tjejer. Så jävla mycket bättre att slippa alla killar. No offence... men... tjejer är fan bäst! :) Blev utgång på class... synd att alla inte var samlade bara.

Massa konstiga människor ute igår... bla en kille;
Kille: - Vad heter du?
Jag: - Spela inte dum, du vet mycket väl vad jag heter...
Kille: - Aha, är det Filippa? Kände inte igen dig med uppsatt hår..
Jag: - Hehe, nehe...?
Kille: - Förlåt, jag är lite dum
Jag: - Hehe, JAPP det är du
Kille: - Fan vad sjukt att jag försökt ragga upp dig två gånger på krogen nu!
Jag: - Ja, det måste ju betyda att jag är sjukt snygg
Kille: - Japp, det är du!

Och en annan kille som försöker få kontakt med mig medan jag dansar iväg från honom hela tiden...:
Kille: - Leker du svår?
Jag: - Jag ÄR svår (och kör upp förlovningsringen i nyllet på honom)

Så jävla irriterad!!!

Hade omtenta nu imorse... läkemedelsräkning. Hade 1 fel förra gången men eftersom man måste ha 100 % rätt så kuggade jag ju... det fula är att den förra tentan var skitlätt men jag gjorde ett slarvfel of course. Verkar som att detta missöde upprepade sig idag. FAN VAD IRRITERANDE! 1 litet jävla fel.... och man räknar inte ens med sånt ute utan det finns PM till i princip allt.

Usch och fy... omtenta nummer 2... here we come!

Jaja... ska försöka bortse från detta missöde och fokusera på kvällen som kommer tillbringas hos Malin i Öllsjö med Micca och Maria. Ska bli jävligt kul :) Har alltid kul tillsammans! Underbart :) Sen blir det utgång efter det me :)

Sen på onsdag åker jag ju... så hela söndagen och måndagen blir det packa.
Ha det brau :)
//Ippa

Jag mår dåligt, för din skull...

Jag vet inte vem du är, men Karin heter du tydligen. I ålder med honom är du också, så grattis till dig. Känner inte dig, men ändå har vi så mycket gemensamt. Finns så jävla mycket jag vill säga till dig. Förmodligen hade du tyckt att jag var en jävla snorunge som minsann inte alls ska komma och säga till dig vad din pojkvän är och inte är. Men jag vet! FAN alltså... jag dör av tanken att du snart... är som jag...

Varför bryr jag mig om en tjej jag inte ens känner? Jo för ingen förtjänar att må som hon kommer att göra om sisådär 2-3 månader.

Så Karin.. även om du säkert inte läser det här... så vill jag bara säga dig... att jag är på din sida. Nu och för alltid.

6 days left

Heeej alla!
6 dagar kvar i kylan och snön.... NAJS! Låt det går fort nu! :)

Är sjukt irriterad... sov skitdåligt inatt. Dels så hade Dagge förfest igår och de drog ut vid 12 och då gick jag och lade mig... så jag sov bara 5,5 timmar. Stressar upp som fan till praktiken... går i blask dit... och sen får jag reda på att min handledare är sjuk så jag har alltså ingen att gå med.. hon kunde ha ringt, tycker man.. men nejdå. Duschade några boende och hjälpte de med lite vardagliga sysslor fram till 11.15 sen stack jag hem. Nu är jag hemma. Ska plugga inför tentan... annars ingenting.

Ha en bra dag!
//Ippa


Hemma sent igen...

FAN vad dryg jag är... jag spenderar flera timmar på stan varje dag när jag egentligen har en massa annat att göra. SÅ TRÖG! Tentaplugget kommer lite i skymundan känner jag... men va fan... jaja... idag var jag med Mim på stan. Handlade två blommiga klänningar som jag ska ha i Thailand :) Sen köpte jag ett par skor till min baby som han kanske kan ha i Thailand... får se vad han tycker. NU... MAT... sen: plugg... hemma helt själv hos fästmannen tillsammans med en kopp te. MYS <3

BAJ!
//IPPA

EN VECKA!

JA EN VECKA KVAR IDAG! LYCKA!
Hemma nu efter en halvdag på praktiken. Skönt att sluta tidigt. Nu ska jag bege mig upp till stan och träffa Mim en runda. Ska käka lunch och göra de sista ärendena innan helgen. 
Imorgon: Praktik 7.30-16, tentaplugg
Fredag: Praktik 7.30-16, tentaplugg
Lördag: Tenta, utgång
Söndag: Packa
Nu har jag alltså 3 dagar på mig att plugga inför tentan... gah... hoppas jag klarar det denna gången... hade bara 1 fel förra... :(
//Ippa

En dag på stan

Som sagt... varit i stan med Micca, Malin och Maria också en liten stund. Var i stan från 10-15. Köpte schampo och balsam, solkräm (30 och 15... tror ni det räcker? Den första veckan lär man ju få ha 30...), nya trosor. Det var trevligt med tjejerna i alla fall, finns alltid massa att snacka om <3

Resten av kvällen = plugg... ska göra min sista uppgift och sen plugga inför tentan... så jävla trisst... vill bara packa en massa nu men man får prioritera det till helgen istället.

Helgen förresten... då blir det utgång med tre underbara tjejer <3 Micca, Maria och Malin. Haha M x 3 jag känner mig lite utanför... tre underbara M är det i alla fall :) Två av dem, mina bästa vänner, och den tredje en underbar jättesöt Malin som jag tycker mer och mer om för varje gång <3 Tänk vad lyckligt lottad jag är... att ha så underbara människor runt omkring mig.

Life is great!
//Ippa

8 days left

Hej! Idag är en ledig dag, underbart :) Vaknade hyfsat tidigt faktiskt och det känns bra. Håller på att göra vid mig lite för jag ska till stan med Micca och kanske Malin också :) Jag ska köpa en massa saker inför resan som behövs och så ska vi äta lunch också :) I eftermiddag blir det plugg... har bara 1 uppgift kvar av de 4... och plugg till tentan på lördag of course. 
Annars känns det som jag har hyfsat koll på läget :) Känns skitbra! Nu vill jag bara ivääääg :)
Puss 
//Ippa
ps! har en sjuk sak att berätta... snart blir mina läppar större.. restylane here we go ;) ds!

9 days left

WIHO!!! :):):) Har så jäkla mycket att fixa nu alltså... får knappt grepp om det. Låt de här 9 dagarna gå fort nu! Ska i alla fall in till stan och göra alla inköp som behövs nu innan resan...

Idag har jag varit på praktiken... tjäääna vad jag var trött imorse... sovit länge nu i helgen :) Men det blev en mjukstart för imorgon är jag ledig och på onsdag jobbar jag halvdag. Schysst!

Nu ikväll ska jag försöka kurera mig... skallebank som fan... och sen ska jag göra klart någon av alla uppgifterna och plugga lite inför tentan på lördag. Så jag har att göra så att säga... wish me luck!

Nej... snabbt och effektivt heter det!
//Ippa

Sunday

Hej alla!
Igår var det dags för utgång - jag, Maria och Cina blev det. Hade trevligt hemma hos mig innan men ute var katastrof. FAN VAD MUSIKEN PÅ LÖRDAGAR SUGER! Nej... nästa lördag blir det banken faktiskt. Usch och fyyy alltså... låt mig ALDRIG bli gammal! :(

Sen suger jag på att bli berusad nu för tiden... hinner ju aldrig. Behöver massa tid på mig... toleransen ökar, läskigt. Men den sänks nog under de 3 veckorna i Thailand :) Blir lite rehab där... fast kommer nog festa lite där också med "ungdomarna" haha :)

Idag: städa, göra vid mig, gäster, plugga, mysa med min fästman :)

Ha en bra dag!
//Ippa


Saturday

Japp, lördag it is och alla vet vad det innebär. Fest ikväll... men är dock inte så sugen på det nu. Fett sliten efter en jobbedag... men en powernap sen fixar det sig nog : ) Blir förfest hos mig och sen class där de har "Suit up night" dvs kostym/den lilla svarta. Nice! : )

Har ont i min läpp (underläpp!) och jag gillar det!

//Ippa


Saturday

Japp, lördag it is och alla vet vad det innebär. Fest ikväll... men är dock inte så sugen på det nu. Fett sliten efter en jobbedag... men en powernap sen fixar det sig nog : ) Blir förfest hos mig och sen class där de har "Suit up night" dvs kostym/den lilla svarta. Nice! : )

Har ont i min läpp (underläpp!) och jag gillar det!

//Ippa


Vet ni vad jag älskar?

Att det är snö och att ni ska bli kvar här medan jag åker till 35 graders värme och steker! Fi fäään vad vi ska schteka. Älskar sol och värme, det bästa jag vet :)

Jävla SKIT!

Nu kan jag ärligt säga att jag provat varenda preventivmedel som finns. Lite stolt är jag allt. Är expert på området, så undrar ni något så är det bara att fråga. Finns ingenting som funkar för mig. Kan inte ens använda kondom eftersom jag är allergisk mot latex. Finns ju latexfria men de är svindyra. Tur jag inte är singel...

Det preventivmedel som fungerat sämst... utan tvekan p-staven. Gick upp 13 kilo... plus att min lust försvann, plus att mensen kunde komma när den kände för det... De 13 kilona har förstört min kropp... Även om jag gått ner 10,5 av dem så har jag ändå några kvar... och de sitter som berget. Mina bröst är väl knappast som de en gång varit... magen likaså.

Oh well... jag får väl vara nöjd med att jag har någorlunda snygg kropp i alla fall. Kommer aldrig bli nöjd... så är det. Men 5,5 kilo till ska väl fan inte vara så svårt... tycker man.. men jo, det är det. Det är det svåraste jag försökt med i hela mitt liv om jag ska vara ärlig.

Fuck this shit!


I love the way you smile

Hej!
Idag har jag en ledig dag. Hur skönt som helst. Igår stack jag hem till pappa, käkade lite och la mig för att kolla på skidskyttet... men jag somnade... förflyttade mig från soffan till sängen och somnade igen. Skönt! Behövs verkligen efter 4 dagar i sträck... att ha praktik är jobbigt! Trodde jag skulle dö första veckan då jag var där 7 dagar i rad... men nu är det avklarat :)

Idag blir det plugg och sådär sen ikväll vid halv sju ska vi på middag hos Emma och Martin. Blir trevligt. Sen blir det jobb imorgon 9.50-16.00. Utgång sen på kvällen! :)

Har nu 5 dagar kvar på praktiken innan vi åker till Thailand. 4 dagar nästa vecka och sen tisdag nästa vecka igen, dagen innan vi åker. Ska bli så jääävla skönt detta! Så värd det! :)

//Ippa

Finally!

Hej!
Det har gått bra på praktiken nu de senaste dagarna. Jag är mycket nöjd och trivs bra :) Det är ofta väldigt frustrerande och psykiskt jobbigt för en själv men det är SÅ givande. Love it :) Har varit med på case idag... och sökt sommarjobb. Hoppas på det bästa :)

Nu ska jag iaf snart hem till min kära pappa och äta mat och sådär... sen ska jag väl försöka göra ett case ikväll också... är ju redan halvvägs på case nummer 2... fast jag är väldigt trött på case efter idag :S Men men! NU: paaacka!

//Ippa

Dagens/senaste

Klädsel
Vad har du på dig idag:
Svart tunika, leggings
Vad använder du just nu för skor: Svarta stövlar
Favoritfärg på kläder: Blir mest svart, grått och vitt

Senaste person som
Sov i din säng:
Maria
Du pratade med: Mamma
Du delade en drink med: Var säkert Maria eller Micca :)
Du gick på bio med: Dagge och Maria
Du gick på stan med: Micca
Skällde på dig: Mamma of course, haha

Senaste
Låt du hörde:
Sexy bitch
Film du såg: Hmm... film vet jag inte... men the oz kollade jag på i förrgår
Mat du åt: Köttbullar med potatismos
Kram: En patient
Puss: Dagge
Fest: Lördags hos Malin. Bästa :)
Känslan: Trött.... vill sova..
Ilska: Det var ett tag sen nu..
Resa: I Augusti förra året - Ayia Napa Cypern
Glädje: Är jag för det mesta
Dröm: Kommer inte ihåg
Boken du läste: En psykiatribok skulle jag tro
Personen du träffade: Syrrorna, uskorna och patienterna på praktiken
Personen du pratade i telefon med: Maaami
Personen du fick sms av: Maria
Gången du åt en 7-eleven korv: Flera år sen
Gången du var utomhus: För en timme sen när jag gick hem från praktiken
Gången du sov: I natt... från 23.00-05.30
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Like I've said... never happened.
Saken du köpte:
Köttbullar och potatismos på ICA

En onsdag

Hej!
Idag har jag varit på praktik, som vanligt. Fick sluta redan klockan 13 idag. Hur skönt som helst! Fanns inte så mycket att göra så min handledare tyckte inte det var lönt att sitta där och hänga.

Annars idag... blir lite plugg och så... slappa senare ikväll. Vill träna men min hals sprängs nog snart seriöst... känns som jag sväljer taggtråd.

//Ippa

Jag är en snoozig chick!

Visste ni att jag snoozar en timme varje dag, oavsett klockslag som jag ska gå upp? T.ex. idag... jag gick upp 06.40 men klockan ringde redan 05.30.

Förresten så älskar jag Vakna! Med TheVoice's rapattacks! ÄLSKA JAKOB ÖKVIST OCH JINGELMANNEN!


Uttråkad...

ALLMÄNT...
Namn: Filippa "Ippa"
Piercingar: Örat, hade i naveln för 100 år sedan
Tatueringar: Ja, 2 på G och har bokat tid för den första :)
Längd: 167 cm
Skostorlek: 37
Hårfärg: Brunett
Är du kär i någon: JA
Önskar du att du bodde någon annanstans: Just nu önskar jag att jag bodde på betydligt sydligare breddggrader... så nära ekvatorn som möjligt.
Tänker du på självmord: Nej?
Tycker andra att du är attraktiv: Jag hör ofta att jag är attraktiv, eller "farlig" som en kille på krogen sa. Haha, jag hoppas det stämmer.
Vilket shampoo använder du: Matrix biolage
Vilken parfym använder du: typ 6-7 olika...
Vad är du rädd för: Sjukdomar eller dödsfall bland nära och kära
Gillar du att tvätta: Nej vem fan gör det?!
Gillar du Berg-och-Dalbana: Nej jag kräks av bergochdahlbanor

SENASTE...
Film du hyrde: Kommer inte ihåg
Film du köpte: Kommer jag inte ihåg det heller
Låten du lyssnade på: Akon - shut it down
Låten du hade på hjärnan: Vet ej
Låten du laddade ner: Vet ej
Personen du ringde: Micca
TV program du tittade på: The oz
Personen du tänkte på: Dagge


FAVORIT...
Mat: KÖTT!
Låt: Kan jag la inte välja...
Sak att göra: Shoppa, träna, ha sex
Sport: Friidrott i mitt hjärta
Dryck: Beror på... dagen efter: coca-cola annars vatten
Kläder: Tunikor/klänningar och leggings till det
Film: 8 mile
Bil: Hmmm... pass


ANTAL...

Gånger du varit kär: riktigt kär har jag inte varit mer än 1 gång, men lite sådär pirrigt smårkär har jag varit mååååååååååånga gånger... och se hur bra det gick!
Gånger ditt hjärta brustit: 1 gång riktigt mycket
Hjärtan brustit på grund av dej: Det är nog bara 1 gång...
Gånger ditt namn varit med i tidningen: Massor :)
Ärr du har på kroppen: Säkert 100000... massor från vattkoppor speciellt...


SENASTE...

Bok du läste: "Omvårdnad vid psykiatriska sjukdomar"
Personen du fick mail av: Facebook haha
Personen du fick brev av: Telenor
Personen du fick sms av: Dagge
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Alla som jag räknar till min familj har nog aldrig ätit tillsammans

ÖVRIGT...

Vad har du gjort idag: Praktiserat, suttit vid datorn
Var det kul: Jadå
Hur tidigt stiger du upp: Nu för tiden... 6.30
Gillar du att slåss: På fyllan tycker ja nog de
Vad ska du göra ikväll: Äta, plugga, slappa

Är du seriös: Beror på... haha
Vad är du allergisk mot: Gah... massor... men mest allergisk mot gräspollen och penicillin
Var har du ont: Nu? Ingenstans
Använder du hårspray: Nej typ aldrig... blir så himla.... stelt... av det..
Kan du stå på händer: Neh
Favorit serie: SATC


ÖVRIGT MER...

Salt eller socker: Båda?
Gillar du ketchup: Jo
Är du glad nu: Ambivalent
Var du glad igår: Njao... kanske
Känner du någon som jobbar på sjukhus: Ja massor
Vad dansar du till: RnB eller House om jag får välja
Stockholm är: En fin stad :)
Göteborg är: Bäst och nostalgi
Kan du sjunga: Ja, hyfsat
Mer värt än guld: Livet
Spaghetti eller makaroner: Both!
Ett land jag helst vill besöka: Något land i Afrika
Ska bli skoj: Att åka till Thailand!
Ska inte bli skoj: Att gå upp tidigt imorgon igen
Sparar till: Thailand
Väntar på: 3 Mars
Pålägg som gäller: Skinka
Dagens dryck: Vatten?


Mittbedömning + examination

Hej!
Idag hade jag mittbedömning och examination. Mittbedömningen gick fint. Var godkänd på allt förutom "lagar och författningar" men det har vi inte pratat om än så det kunde jag omöjligt vara godkänd på heller :) Examinationen gick också bra. Valde omvårdnadsproblemet "oro och ångest" och jag hade fått med allt som man skulle :) Till er som ska göra den: det är inte alls så farligt som det låter, man bara snackar 5-10 minuter tillsammans med handledaren och den kliniska adjunkten.

Sen har vi tagit lite prover, delat läkemedel och sådär. Imorgon ska vi vara på ett annat ställe. Kul att få se det också :)

Nu: slappa och plugga!
//Ippa

Sjuksköterskepersonlighet?

Jag har länge funderat på en sak, nämligen om jag verkligen kan bli sjuksköterska. Jag, personligen, tycker att min personlighet skiljer sig mycket från alla de sjuksköterskor jag träffat. De är seriöst, duktiga, haft en stabil barndom, är lugna och sansade. Är jag det? Nja.

Många människor har sagt att de inte kunde tänka sig att jag ska bli sjuksköterska, inklusive alla mina familjemedlemmar. Jag är galen, hämningslös (ibland), vulgär och sarkastisk. För att bli sjuksköterska måste man vara guds lilla ängel här på jorden verkar det som.

För det första... jag är inte ens 21 år fyllda. Jag kommer vara väldigt ung när jag tar min examen, vilket jag ångrar idag. Dels p.g.a. att man inte inger respekt som ung, dels för att man inte tas på allvar och dels för att jag inte alltid orkar vara seriös. Som sagt... hade jag vetat... så hade jag börjat läsa senare.

Men kan man inte ha empati och vara seriös på jobbet åtminstone? Jag tycker inte att ens privata personlighet och beteende har något att göra med hur man är på jobbet, där är jag HELT annorlunda.

Jag älskar att festa och vara totalt galen och hämningslös. Det betyder inte att jag kommer vara det på jobbet. För då hade jag nog verkligen legat risigt till.

Frågan är... är det inte mer mänskligt att få vara just människa istället för att vara så himla duktig och vuxen jämt? Jag tror att alla borde bete sig lite galet ibland för att orka med jobbet. Man kan inte både vara seriös på jobbet och på fritiden... funkar inte. Så i längden....

Så är jag nog fan den bästa sjuksköterskan av dem alla!

Dagens låt



Motiveringen är enkel. Jag älskar Basshunter. Och Aylar Lie är SNYGG! Visste ni att det var en person som trodde jag var Aylar Lie en gång.... dock vet jag inte varför, eftersom jag var blond då... men det är bara att tacka och ta emot! Ifrågasätter INGENTING! Knäppt... jag var blond, han var blind.

Veckoplanering

Måndag: Praktik 7-16, göra klart examinationsuppgift

Tisdag: Praktik 7-16, mittbedömning + examination

Onsdag: Praktik 7-16

Torsdag: Praktik 7-16

Fredag: Ledig, ungdomsmottagningen kl. 8.00, plugga

Lördag: Ledig, plugga

Söndag: Ledig, plugga

Lite halvjobbig vecka... det mesta är jobbigt nu innan resan. Så mycket att göra... imorgon tisdag är en ångestdag till 100 %. Dels mittbedömning och dels examinationsuppgift då jag ska prata om oro och ångest. Jobbigt... men jag hoppas det går ok. Handledaren sa att jag var "skitduktig" idag så det bådar ju gott inför bedömningen imorgon. Dock vet jag inte med examinationsuppgiften... känns som jag har alldeles för lite fakta men jag har iaf tagit med det jag tycker är intressant och relevant. Svårare än så kan det inte vara, eller?

Nu ska jag sätta igång med uppgiften tills imorgon och andra förberedelser. Sen efter det ska jag hem till min älskade fästman och bara ladda mentalt inför morgondagen.

Håll tummarna för mig!
//Ippa


KUUUUUL :)

Igår började kvällen med förfest hos Malin i Öllsjö. Där spenderade jag, Micca, Maria, Selda, Selma, Volkan och några tjejkompisar till Malin kvällen. Började väl lugnt, men sen blev det vildare och vildare haha. Gillar förfest alltså :) Men det var sjukt kul! Tack alla för en rolig kväll!

Gick till Class sen efter förfesten. Där var också skojjigt :) Dock mådde alla lite halvilla och hade ont lite här och var så blev en hyfsad tidigt hemgång. Blev av med alla förutom Maria och sen helt plötsligt vaknade jag upp i farsans säng nu imorse. Brevid mig låg Maria. Fattade ingenting. Men jaja, sånt är livet :)

Idag har jag mest legat och degat... ätit massa skit och snart kommer familjen på alla hjärtansdagfika. Ska planera lite inför Thailand och så. Sen ikväll ska jag och Dagge till bar-b-ko och äta. Ska bli supergott! :)

Nej... nu blir det lite plugg... de kommer redan om en timme... my goood.
//Ippa




Jag och Micca igår (Snodde den av Micca :))

Shopping :)

Yes för idag har jag shoppat lite. Köpte ett par gladiatorsandaler som jag ska ha i Thailand. Sen köpte jag en tubklänning som jag ska ha när vi går ut imorgon :) Kommer bli säääxy :)

Ikväll händer inte ett skit... ska bara vila, ta det lugnt...
//Ippa

Dagens låt



Kan tyckas löjligt, men jag älskar den.
Cause I am flying, my heart is taking over.

Veckorna går fort...

Ja, shit... herregud det var ju nyss fredag... och nu är det fredag igen. Skönt att det går fort dock för då sitter jag snart i solen i Thailand :)

Var på ansiktbehandling imorse. Brukar gå på det lite då och då. De tömmer porerna och vaxar/noppar ögonbrynen. Är väldigt nöjd men man är helt svullen coh röd de första timmarna efter. Portömning gör ont! Vaxning av ögonbrynen känns det med, men gud vad fina de blir :) Efter det mötte jag upp Micca på BK och sen tog vi en snabbrunda inne på h&m. Sen var jag tvungen att sticka hem och gå ut med hundarna. Nu sitter jag här och ska snart börja göra klart min examinationsuppgift tills på tisdag. Hoppas verklien att jag kan bli färdig idag. Hade varit himla skönt... har ju en massa andra uppgifter som också måste göras...

Ska in till stan sen igen... ska se om det finns något fint att ha på sig imorgon.
Ha det gött!
//Ippa

Tack Sandra för den värmande kommentaren! Jag tycker detsamma om dig. Bäst är vi ;) Kram!

Worthless

Jag är      v ä r d e l ö s     !


The biggest test eeever


Testet börjar 15.08
1. Fullständigt namn? - Hilma Kajsa Filippa Lindenbjär Knutsson
2. Ålder? - 20
3. Vart bor du? - Kristianstad
4. Bor tillsammans med? - Mamma & Patrik på ena stället, Pappa & Eva på det andra sen mycket hos min fästman : )
5. Färg på ditt hus? - Blått/vitt, rött tegel                    
6. Hus eller lägenhet? - Både och
7. När är du född? - 6 Juli 1989
8. Klass? - Hk08B1
9. Vilket år tar du studenten? - Tog studenten 2008
10. Något jobb? - Biltema för nuvarande
11. När gick du upp i morse? - 06.30
12. När ska du sova? - Vid 23 eller 00 kanske?
13. Duschat idag? - Nej, får ta tag i det med ;P
14. Kramat någon idag? - Ja
15. Pussat någon idag? - Ja
16. Vad har du ätit idag? - Mjölk och flingor till frukost, macka vid fikan sen en kanelbulle, skitbra....
17. Dagens klädsel? - Sletna joggingbyxor och en Nikehoodie
18. Dagens smink? - Bristfällig sminkning idag...
19. Dagens sötnos? - Jag själv, haha
20. Dagens roligaste? - Ingenting faktiskt

SOCIALT:
21. Har du många vänner? - Om man bara ser alla som vänner, så ja, men mina riktigt nära vänner är få.
22. Hur många har du kysst? - Vem fan räknar?
23. Vem kramade du senast? - Dagge
25. Hur många har varit otrogen mot dig? - Alla mina pojkvänner förutom 2.
27. Har du pojk-/flickvän? - Yes
28. Vem pratade du med i telefon senast? - Maria
29. Vem fick du senast sms ifrån? - Sofie

FAVORIT:
31. Film? - 8mile
32. Låt? - My god.... hur ska man kunna välja?
33. Mat? - KÖTT!
34. Dryck? - Cola
35. Färg? - Svart
37. Stad? - Göteborg
38. Land? - Spain
39. Ämne i skolan? - Idrott, filosofi
40. Människa? - Haha, hade varit jobbigt att svara på

SENASTE:
41. Personen du tänkte på? - En patient
42. Personen du kysste? - Dagge
43. Gången du spydde? - Kommer jag inte ihåg ens
44. Gången du grät? - Idag
45. Pizzan du åt? - Har ingen aning
46. Gången du var i Göteborg? - 2009
47. Gången du var i Stockholm? - Den 6-8 November 2009
48. Gången du var full? - I fredags
49. Gången du var hög? - Förra fredagen igen

ANTINGEN ELLER:
51. Svart eller vitt? - Svart
52. Hund eller katt? - Hund
53. Ut och festa eller hemma och mysa? - Festa utan tvekan... fullt ös medvetslös!
54. Tvspel eller datorspel? - Datorspel
55. Singel eller upptagen? - Upptagen
56. Hångla eller ha sex? - SEX
57. Lunarstorm eller helgon eller Playahead? - Fejjan
58. Ragga eller bli uppraggad? - Bli uppraggad
59. Big Brother eller Paradise hotel? - Paradise i mitt hjärta
60. Blont eller svart hår? - Svart
61. Har du blåa ögon eller bruna? - GRÖNA
62. Choklad eller lakrits? - Choklad
63. Göteborg eller Stockholm? - Göteborg
64. Högerhänt eller vänsterhänt? - Höger
65. Coca cola eller fanta? - Coca cola
66. Pizza eller kebab? - Kebab
67. Randigt eller prickigt? - Randigt
68. Älska eller älskas? - Båda ?
69. Leva eller dö? - Leva

ANTAL
70. Personer du älskar? - Mamma, pappa, systerx2, bror, pojkvän + några nära kompisar (10 st?)
71. Personer du hatar? - 1
72. Gånger du varit full? - You gotta be kiddin' me... well... ungefär 40 gånger under 2009 iaf.
73. Personer du hånglat med inom en 24timmars-period? - 2-3 stycken kan det nog vara
74. Glassar du ätit på en dag? - 4-5 stycken?
75. Festivaler du varit på/ska på detta året? - Ingen vad ja vet
76. Gånger du haft minnesluckor? - Händer nog varje gång mer eller mindre...
77. Gånger du varit hög? - *Beep*
78. Personer du saknar just nu? - Alla jag älskar! Se ovan
79. Gånger ditt hjärta brustit? - 1 gång men det var riktigt rejält

VEM:
80. Vill du kyssa nu? - Min beeeebis
81. Ska du träffa imorgon? - Många hoppas jag :)
82. Sjöng du senast för? - Mig själv haha
83. Hade du senast en msn-konversation med? - Ändy
84. Spelade du tvspel med senast? - Haha... var säkert Micca i hennes lägenhet... SuperMario och det där snowboardskitet hahah
85. Vill du ta med på en romantisk resa nu? Dagge!
86. Vill du kasta en sten i huvudet på? - P....
87. Förtjänar att dö? - P....
88. Är söt? - Nästan allaa :)
89. Vill du sova jämsides med i natt? - Dagge

VAD:
90. Gör dig glad? - Mina vänner
91. Gör dig ledsen? - Svek och lidande
92. Vill du helst göra nu? - Sova
93. Önskar du att du slapp göra? - Plugga
94. Vill du ha nu? - Lördag
95. Önskar du dig i födelsedagspresent? - Inte den blekaste
96. Längtar du till? - Thailand!
97. Tycker du om dina betyg? - De kunde varit bättre men fan så mycket sämre också
98. Ångrar du i ditt liv? - Inte mycket faktiskt
99. Är det bästa som hänt dig? - Min pojkvän

100. Hur mycket är klockan? - 15.20

Dagens låt



Älskar när LadyGaga pratar svenska :)

Jobbig dag...

Ja, tänka sig att jag kände på mig redan imorse att det skulle bli en jobbig dag. Praktiken var bara på förmiddagen och på den tiden hann både det ena och det andra hända. Mycket tråkigheter. Det är nog inte förrän nu man inser att livet hänger verkligen på en skör tråd. Så ja, idag är jag lite ledsen. Brukar inte bli det men omständigheterna runt omkring var nog det som gjorde det.

Sen efter skolan hade vi case... satt i en helt annan värld och lyssnade inte. I mitt huvud fanns det andra saker att tänka på. Gick fort i alla fall vilket var bra.

Nu idag ska jag först ta och vila mig lite... det är jag värd. Sen ska jag väl plugga lite också tänkte jag. Ikväll ska jag hem till Dagge. Ingenting betyder mer än att vara med familj och vänner. En dag som denna känner man verkligen hur mycket de betyder <3

Idag är det 20 dagar kvar!!! :)
//Ippa

Palla whina....

Träffade en kille idag som kom från Irak och kom till Sverige för 6 veckorsen. Han talade bara negativt om Sverige... hur jävla otrevliga svenskarna var, hur kasst allting var osv....

Jag kunde inte bara låta bli att tänka... "men va fan, stanna hemma då!"

Här bombar vi inte sönder varandra i alla fall. Inte varje dag åtminstone.
//Ippa


Friisväska nummer 10000



Älskar den älskar den älskar den!!! Välkommen till familjen älskling!

Mitt i artikelletandet...

Regler
Det här är svårare än du tror!
Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn!
Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord!
Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort.
Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar (men du får skriva ditt eget namn på fråga 1)!
Lycka till!
1. Vad heter du?: Filippa
2. Ett ord på fyra bokstäver: Fisa
3. Flicknamn: Frida
4. Pojknamn: Fredrik
5. Yrke: Frisör
6. Färg: Färg? HAHA
7. Klädesplagg: Flanell
8. Mat: Fisk
9. Sak i badrummet: Fluor
10. Plats/stad: Frankrike
11. En orsak att vara sen: Fisen satt långt inne
12. Något man skriker: FYFAAAN!
13. Film: Flightplan
14. Något man dricker: Flaskvatten
15. Band: Foo fighters
16. Djur: Fluga
17. Gatunamn: Frans G Bengtssonsväg
18. Bil: Ford
19. Sång: Fireflies

Dagens låt



Ren och skär glädje. Så bra! :)

Praktikdag nummer 11

Hej allihopa!
Ja, elfte dagen på praktiken. Gick för första gången med en av mina handledare idag. Det gick kanon. Fick massa beröm och det är bara att tacka och ta emot :) Tar åt mig av alla komplimanger! Hon hade aldrig sett någon som var så duktig på att dokumentera så precis i början. Haha, jag som känner mig jättesäker på dokumentationen. Men jaja, då behöver jag inte oroa mig för det :) Har fått sticka lite idag också. Kul! :)

Nu sitter jag och ramlar snart ihop av trötthet.... kul att man ska sätta igång med examinationen nu... men det måste göras.. får vila ikväll :) Praktik imorgon också från 7-12.30 sen efter det blir det case.

Ska ta min första dos dukoral ikväll (Vaccination mot kolera) inför resan... lika bra så man inte blir sjuk... för det är nog INTE kul med kolera.

Nu ska jag vila en liten stund sen ska jag titta igenom caset tills imorgon och leta artiklar till examinationen.
Trevlig kväll!
//Ippa

ps! har köpt en till friisväska... jag är inte klok, jag vet... men den är SÅ snygg. Ni får se den sen när jag har fått den :) ds!

Praktikdag nummer 10

Praktiken idag gick bra! Förutom en tråkighet så gick allting kanon... men tråkigheten är tyvärr inget vi kunde gjort någonting åt ändå. Lär väl sova med mardrömmar inatt och kan inte tänka på mycket annat... men det är väl något man får ta och leva med när man valt detta som yrke...
Kom iallafall hem till världens bästa pojkvän som lagat mat till mig. Han är underbar <3 Utan honom hade jag inte överlevt!
Imorgonbitti bär det av igen... praktik 7-16. Sen efter det blir det Aerobic på kvällen. Längtar! Om jag inte har ont i halsen of course... har svinont just nu och hjärtklappning... men jag tror hjärtklappningen mest beror på ångesten som smygit sig på. Life's a bitch.
Nu ska jag njuta av mina underbara blivande man!
//Ippa

Dagens låt



De flesta tycker den är passé men jag älskar den :)

22 days left

Tjenna!
Idag är det tisdag, om ni har missat det. Tisdag innebär 22 dagar kvar.. woho, nu är nedräkningen verkligen i full gång! Praktik idag 14-21.30 sen efter det blir det hem till Dagge och slappa och sova tidigt. Börjar nämligen 7 imorgon... zzzz... hatar tidiga morgnar! :( Men nu ska jag stå ut med praktik i 3 dagar sen blir det lite ledighet igen... dagarna innan thailand nu blir sjukt hektiska. Massor att göra... och inte orkar jag ta tag i det heller. Men idag ska jag börja på min examinationsuppgift iallafall... ska göra den på tisdag nästa vecka nämligen.

Ha det gött!
//Ippa

Ny familjemedlem <3

Ja jag har fått tillökning här hemma. En ny Friisväska har anlänt till mig :) Jag älskar den. Kommer bli så snygg vid min sida i sommar :)



Friis Company nypris: 800 :-

Dagens låt



För att den är mysig :)

23 days left

Sen åker jag till Thailand. Wihoooo! :)

Idag är jag uppe i tid trots att jag inte börjar förrän 14.15. Ska ha seminarium om självskador. Håller på att läsa artiklarna till det... sen efter skolan blir det träning ikväll (indoor walking). Efter det blir det mys med min "man" :)

Fan vad jag längtar till resan nu....
//Ippa

Dagens

Dagens klädsel: Smutsiga, skabbiga, svettiga kläder...
Dagens bästa: En ledig dag
Dagens sämsta: Thoughts...
Dagens låt: Som ni redan vet "whatcha say" Jason Derulo
Dagens tv-program: Ingen än sålänge...
Dagens person: Min kära S, som är så jävla rolig haha :)

Dagens låt



För att den påminner mig om en speciell period i mitt liv. Lyssna på ironin i refrängen så förstår ni säkert.

Life's a bitch, right?

Hej!
Igår efter "shall we dance" och ett besök hos Maria så åkte jag hem och slocknade igen. Fattar inte hur jag kunde somna om vid halv 1 då jag sovit i princip hela dagen. Men efter en tuff vecka med massa praktik och sen utgång på det så antar jag att det kan bli så :) Nu har jag i alla fall sovit ut. Nu resten av eftermiddagen och kvällen blir det plugg. Ska göra ett case som vi ska ha genomgång på torsdag. Sen ska jag förbereda mig inför ett seminarium imorgoneftermiddag. Men ja... annars ser väl veckan ganska bra ut. Kommer ha jättemycket att göra. Måste ta igen både plugg och träning.

Veckoplanering
Måndag:
Plugga, Seminarium kl. 14.15-15.30, Träning (Indoor walking 60 minuter)
Tisdag: Plugga, Praktik kl. 14.00-21.30
Onsdag: Praktik kl. 7.30-15.45, Träning (Aerobic 60 minuter)
Torsdag: Praktik 7.00-13.00, Skola (Case) kl. 13.00, Träning (Indoor walking 45 minuter)
Fredag: Plugga, Träning (Gym)
Lördag: Plugga, Förfest hos Malin sen utgång med mina tjejer :)
Söndag: Bakis, Plugga



Grr ;)

Utgång och shall we dance

Hej!
Igår var jag ute med Maria och Karin. Det var skoj :) Låg i sängen exakt hela dagen idag... ända till halv fem.. bara låg och segade och sov om vartannat. Det var skönt, eller hur Maria? :)

Sen var jag dock tvungen att gå upp och göra vid mig... skulle ju åka till "shall we dance". Det var också trevligt :) Efter det så åkte jag hem till Maria, kollade på lite film en snabbis och hämtade hunden som Maria hade passat till oss :) Tack!

Nej nu blir det sängen... bäst att vända tillbaka dygnet :)
//Ippa

Äntligen helg :)

Ja nu är det äntligen helg och massa roligheter! Var endast 4 timmar på praktiken idag. Sista dagen med min USK-handledare. Hon tyckte jag var duktig. Känns bra :) Nu ska jag börja gå med sjuksköterskan från och med nästa vecka. Nice! :)

Nu är jag i alla fall hemma och ska snart gå och vila en stund. Ikväll blir det middag hos pappa, handbollsmatch i idrottshallen sen utgång med Maria. Ska bli kuuul hihi :)

Nu: sängen!
//Ippa

That's just the way it is, thing's will never be the same... lalala

Fan vad jag saknar! Saknar en del vänner! :( Men snart blir det en visit, I promise!

Nu har jag bestämt mig för att tatueringen blir i typsnittet "exmouth". Länk: http://www.dafont.com/exmouth.font?text=you+only+live+once. Så det är ungefär så den kommer se ut. Den kommer dock bli lite större och lite mer "utdragen"/längre.

Ni kanske vet att jag tidigare planerat in "nothing's big enough to hide me" som text för min tatuering. Anledningen till att det inte blir det denna gången är att jag ska ha den på ett annat ställe senare i samma typsnitt som ovan. Så tattoo number 2 kommer bli på sidan, precis på revbenen (aj). Kommer bli supernöjd :) När jag glömt smärtan från den första så planerar jag nog in tvåan ganska fort :)

you only live once har en speciell betydelse för mig. Den handlar om det som jag påminner mig själv om varje dag när allt känns tråkigt och trisst eller när man funderar på att banga en fest. För man lever bara en gång, så ta vara på livet. Ha kul, för du kan dö imorgon.

nothing's big enough to hide me har även den en väldigt stor betydelse för mig. Den påminner mig om att det är värt att kämpa och att ingenting minsann kan stoppa mig. Jag har klarat allt i mitt liv hittills. Jag borde nog egentligen varit död nu. Jag har en tendens till att inte tro på mig själv. Men med orden från min favoritlåt "Angel" med Leona Lewis så påminner jag hela tiden mig själv om att jag visst kan, och att jag är bra!

Nu; duschen!
//Ippa


Tattoo

Hej!
Idag har varit en bra dag! Hade ju som sagt en ledig dag vilket innebar sovmorgon. Sen träffade jag Micca, åt frukost/lunch med henne på Trendie. Sen träffade vi Maria och då gick jag rundor med henne lite överallt. Jag och Maria var även hos ttueraren idag och bokade tid. Den 23 Mars blir det, dagen efter att jag kommit hem från Thailand. Hihi den kommer bli så fin! Det blir ganska högt upp på ryggen ovanför skuldrorna med texten "You only live once". Så jävla snyggt! Vi har nog inte bestämt typsnitt än riktigt... möjligt att vi inte kommer ha samma, och min kommer nog vara större. Budskapet har en viss betydelse för mig, och för oss. Längtar! Jag kommer börja, och Maria kommer då alltså göra sin efter mig. Gött det ska bli att redan ha den gjort haha ;)

Resten av dagen blir det först lite vila... sen plugga.
//Ippa

En sovmorgon :)

Guuud vad jag förtjänade det nu efter 7 dagar praktik! Idag blir det stan med Micca, kanske en liten lunch eller så. Sen efter det kommer nog Maria så ska vi beställa tid till vår tattoo :) Har till 99 % bestämt mig nu. Blir så jävla snyggt! (tror jag, höhö).
Om jag får tid nästa vecka så blir det då... för det går inte senare eftersom det då bara är tre veckor kvar till thailand. De säger att det tar 2 veckor ungefär för de att läka helt. Men givetvis kommer jag ha hög solskyddsfaktor på den (50). Återstår att se om jag får tid snart dårå... hoppas! Är taggad till tusen nu :)

Jobb upp över huvudet! :S

Jag har just nu upptäckt att jag har tuuuusen uppgifter att göra innan resan... men desto mer jag gjort innan resan desto mer kan jag njuta av den! När jag kommer hem från resan har jag endast 6 dagar kvar på praktiken :) Lovely!


Min mami <3

Bara för att min mami är den bästa i världen som alltid ställer upp för mig så skänkte jag en större summa pengar till henne. Hon betalar trots allt allting här hemma till mig och allt nere i Thailand.

Älskar dig mami!

Finally!

Nu har jag äntligen "jobbat" färdigt. 7 dagar i rad... ska bli så skönt att vara ledig imorgon :) Ska plugga lite då iofs men hoppas jag kan göra något kul också :) Ser fram emot 3 dagars ledighet också efter fredagen. NICE!

Resterande dagar ser ut såhär:
Torsdag: Plugga
Fredag: Praktik 7-13, Handboll kl. 19, utgång
Lördag: Shall we dance kl. 18
Söndag: Ledig

Nu blir det slappa och sen hem till min älskling :)
//Ippa

7:e dagen på praktiken

Nu börjar det gå bra. Vanligt rutinarbete imorse sen gick jag med sjuksköterskan nu imorse. Nu är jag verkligen övertygad om hur jävla stressigt jobb jag har framför mig. Sjukt! Har fått dokumentera massor idag och det var kul. Sjuksköterskan tyckte jag var kanonduktig. Överöste mig med komplimanger och det är bara att ta åt sig :)

Nu känns det däremot som om jag bor där mer eller mindre... har varit där torsdag, fredag, lördag, söndag, måndag, tisdag och imorgon (onsdag)... 7 dagar i rad. Bara imorgon också sen är jag ledig i en dag, hah :) Fredag ska jag också dit sen blir det helgledigt. Ska bli superskönt!

Nu ska jag bege mig till min kära man och sen ska vi åka och handla. Det blir matlagning sen tillsammans. Det är faktiskt riktigt kul när man gör det båda två :) Mysigt! Sen blir det bara kolla tvn och slappa :) Final i Paradise hotel ikväll. MISSA INTE! Har hejjat på Jackie ända från början så jag hoppas verkligen att hon vinner. You go girl!

Imorgon: målsamtal. Spännande ;)
//Ippa

6:e dagen på praktiken

Yes, nu är jag inne på min andra vecka och man börjar verkligen komma in i det. Har kommit in i det där med bemötandet och tagit efter personal med olika fraser och knep man kan ta till i pressade situationer. Jag har även börjat vårda lite mer på egen hand nu än i börjar. Har börjar lära mig patienternas rutiner nu. Känns superbra. Sen om det finns någon som gillar mig där... det vet jag inte. Men jag gör mitt bästa och det får jag vara nöjd med.
Praktiserade idag 13-21 och är därmed nyss hemkommen till min fina man :) Ska snart bänka mig framför teven. Paradise hotel kl. 22-23. Missa inte!!
Sen blir det sova. Upp 06 imorgon!
CIAO
//Ippa

Vecokplanering

Måndag: Praktik kl. 13-21
Tisdag: Praktik kl. 7-17
Onsdag: Målsamtal kl. 8, Studiebesök på hundarnas hus kl. 19
Torsdag: Praktik kl. 7-17
Fredag: Praktik kl. 7-13, Festa
Lördag: Shall we dance kl. 18
Söndag: -

Blir en lugnare vecka än föregående... utöver detta ska jag mest försöka bli frisk. Ska även skriva några uppgifter till skolan.

1 Februari 2010

Yey, nu börjar det hända grejer. På onsdag, den 3:e, är det nämligen bara 1 månad kvar tills vi åker :) Idag är jag fortfarande förkyld men känner mig lite bättre efter Alvedon och Rinexin. Ska praktisera idag kl. 13-21. Sen efter det blir det hem till Dagge och kolla på Paradise Hotel kl. 22-23. Vilken dag, va? Haha!

Neh... borde verkligen ta och snygga till mig...
//Ippa

RSS 2.0