En bra dag :)

Snoozade lite för länge imorse, men annars toppen :) Har haft kul på praktiken idag. Fått ta en massa prover och så :) Annars har det varit ganska lugnt :) Ikväll blir det ingen fest för min del då jag ska upp klockan 5 imorgon igen. Ska dock till Micca och kolla film och ha mysigt :) Blir läggdags ganska tidigt dock...

Är helt ledig i helgen vilket ska bli underbart :)

//Ippa

Både positiv och negativ dag

Idag har jag varit ledig och det har varit så skönt :) Sov till 8 och sen skjutsade D hem mig vid 9-tiden innan han skulle börja jobba. Åt frukost gjorde jag och sen stack jag och vägde mig på Viktväktarna. -2,7 kg på två veckor och -4,7 kg på 4 veckor. Jag är sjukt nöjd och stolt :) Jag märker det inte särskilt mycket utseendemässigt förutom att ansiktet blivit mycket smalare än innan. Även magen har inte lika mycket "överflödigt" som innan. I like it :) Har redan gått ner 1 storlek i kläder vilket innebär att vissa kläder jag hade tidigare passar igen :) Inte de allra minsta dock. Så nu har jag lika många kilon till att gå ner innan jag nått mitt mål :) Jag längtar.

Sen skulle jag som sagt lämna blod då de har jätte blodbrist i hela Skåne, särskilt min blodgrupp då. De stack mig 5 gånger men de lyckades inte få något blod. Jag är grymt svårstucken. Alla sjuksköterskors mardröm haha. Så nu sitter jag med massa hål i armen utan att det gjort någon nytta. Störigt. Om 3 veckor när det läkt ska jag komma igen och bli plågad haha. Nej det gör inte särskilt ont, fast ondare än ett vanligt venprov då nålen här är mer än dubbelt så tjock.

Men Shit vilket väder vi har haft idag då :) 24 grader och sol. Härligt, eller vad? Jag har suttit ute i solen och fått en massa fräknar. Nu klockan 8 på kvällen har jag varit ute och gått i t-shirt. Helt sjukt. Blir så lycklig av fint väder :) Gillar värme.

På tal om värme så längtar jag sjukt mycket till Thailand nu. Om mindre än ett år åker vi dit. Kommer bli så grymt roligt. Först ska vi vara 1-2 nätter i Bangkok för shoppingens skull och sen ska vi vidare till Hua Hin där jag, dagge, emma och martin ska bo i ett hus tillsammans. Mamma och Patrik bor brevid deras bekanta som har ett hus där nere. De bekantas barn ska också med så vi kommer bli ett stort gäng :)

Här är området i Hua Hin som vi ska bo i:







Och här är huset som vi 4 ska bo i. Det är ett stort hus med 1 vardagsrum+kök, 2 sovrum med 2 tillhörande toaletter. Till huset finns en jättestor terass på framsidan.


















Ja ni kanske förstår varför jag längtar... Sagolikt.

Resultat: Vecka 3 + 4

Under vecka 3 + 4 har jag gått ner 2,7 kg.

Total viktnedgång: 4,7 kg


Blodbrist i Kristianstad

De har smsat och ringt nu imorse från blodcentralen och varit desperata. Det finns 1 påse blod med blodgruppen 0+ i Kristianstad (min blodgrupp) och bara några få i Skåne. Eftersom jag är twinrixvaccinerad så trodde jag inte att jag fick lämna. "Det skiter vi i just nu" svarade dem. Så vem ska åka dit och lämna snart då? Jo, hon som vill rädda liv. "Åh, vilken lättnad, tack tack tack" fick jag som svar.

Haha, ibland känner jag mig stolt.

Thailand 3-22 Mars 2010 :)

19 dagar i paradiset med mamma, Patrik, Emma, Martin och Dagge :)

Suck....

Ledig dag idag men ingenting att göra... jag får väl gå ut och gå en runda eller något och rensa huvudet. Fint väder i alla fall och det uppskattas.

Dock känner jag mig inte särskilt uppskattad.

Robinson

Jag älskar programmet. Det är så spännande! Tyvärr åkte min favorit ut ikväll - Erik Billing. Han var bäst på alla sätt och vis. Så jävla skön stil och alltid klockrena kommentarer som alltid överensstämmer med mina åsikter. You go boy!

Nu vet jag inte riktigt vem jag ska hålla på. Jag gillar Angela för hon är en sån person som jag vill vara - skittuff. Grymt vältränad är hon också. Vem hade tackat nej till den kroppen? Inte jag i alla fall.

Nu ikväll har jag unnat mig Cola Zero och viktväktargodis. Fatta gott det var... eller ja, det är ju inte som videomixgodis i alla fall, men ändå... sött och gott i alla fall. Fatta vad man uppskattar det lilla i matväg nu för tiden. Jag blev mätt på 6 små kolor. Innan kunde jag äta ett halvt kilo lösgodis. Positivt :)

Efter robinson så var jag ute en halvtimme med hundarna. Belker han vaktar så mycket. Så fort han hör någon på gatan så rusar han dit och vrålskäller. Det gick förbi några killar innan när vi var i trädgården:

Kille 1 : "Shit, de där jävla hundarna... verkar helt livsfarliga"
Kille 2 : "Ja jävlar, vad stor den är"
Kille 1 : "Jaja, voff voff på dig också"
Kille 2 : "Jag tror seriöst den vill äta upp oss"
Kille 1 : "Nej, det gör den nog inte. Den är så himla lydig"
Kille 2 : "Ja hade vi gått fram där så hade den nog gått till attack i alla fall"
Gaston kommer springandes och ställer sig vid kanten
Kille 1 : "Och shit, hur många är där? Tre eller?"
Kille 2 : "Nej, där bor bara två"
Kille 1 : "Ja det ser jag nu. Där är två"



Tuffare än vad han ser ut ;)

Saturday :)

Hej allihopa.
Nu är jag äntligen hemma efter en ganska hektisk dag. SKITMYCKET kunder idag, vilket iofs gjorde att det gick snabbt så det var ju bra. Men stressigt.

Igår var jag hos Micca på förfest med henne, Selda, Dagge och grabbarna :) Det var trevligt. Sen stack vi till grand, men jag gick hem ganska snabbt... inte kul att gå ut utan att ha druckit alkohol. Usch nej det är ingen höjdare.... Ska aldrig mer göra om det. Så jag stack hem vid halv 1 tiden och somnade som en stock klockan 2 efter att ha suttit och tjötat med pappa en stund. Sen kom Dagge senare på natten men det märkte inte jag, haha. Lite snopet när man vaknar och han helt plötsligt ligger där, haha.

Så idag har jag bara jobbat. Nu ska jag snart köra till Maxi och handla lite nödvändigheter. Ska faktiskt handla viktväktargodis och en Cola Zero. Har inte ätit något sånt på 2 veckor... och jag har många points kvar :)

Nej nu får jag ta tag i det dära...
//Ippa

Är så äckligt trött..

Jobb idag 07-16, stack hem till Micca direkt efter det. Nu är jag hemma och ska snart käka. Utgång planerat ikväll men ja ska antagningen inte ut... är svintrött och har sprängande huvudvärk.

Usch

Ledsen :(

... av olika anledningar som jag inte orkar skriva om.

Jag klarade dagen i alla fall, både med case och målsamtal. Nu ska jag gå och lägga mig en stund.. ikväll ska jag träffa D. Skola imorgon klockan 9.... :(

Fy fan för denna veckan...

Igår, första dagen på veckan, var det bara att masa sig upp klockan 5 på morgonen för att börja kvart i 7. Var så dödens trött och hade sprängandes huvudvärk när jag kom hem så då sov jag några timmar. Sen var det bara att masa sig upp igen för träning. Ja ska fläsket bort så ska det... var jävligt nära på att strunta i det då kan jag ju säga...

Idag har det bara varit en massa äckelplugg och sen träning på det. Träningen satt fint idag, dock. Kändes bra i kroppen :)

Imorgon är det dags att gå upp klockan 5 igen. Sen är det praktik som gäller mellan 6.45-09.00. Mellan 09.00-12.00 så ska vi ha caseseminarium där vi diskuterar ett patientfall (som vi ska ha förberett oss på...). Sen är det lunch och sen praktik igen till klockan 15. Klockan 15 ska jag ha målssamtal med handledarna. Ska ta upp vad jag vill lära mig, vad mina mål är osv.

På torsdag är det skola vilket innebär sitta och lyssna hela dagen. Värre kan det knappast bli efter en jobbig gårdag.

På fredag är det praktik igen så det är upp tidigt igen som gäller för min del. På kvällen är det fest hos Micca, men ingen alkohol för min del faktiskt. Men närvara kan man ju, dock inte så länge... antar att jag är död redan vid 9-tiden ;P

På lördag ska jag jobba kl.12-17. Sen på söndagen... DÅ är jag ÄNTLIGEN ledig från allt. Hallelujah.

Förstår ärligt talat inte hur jag ska överleva...
//Ippa

Ny dag, nya tag?

Godmorgon.
Har varit vaken sen klockan 7. Svårt att sova längre när jag brukar gå upp vid 5. Sitter i alla fall hos D nu, väntar på att han ska köra mig hem. Hemma ska jag skriva i en lapp för målsamtal som jag ska ha imorgon på praktiken. Lite nervös inför det eftersom jag inte har en blekaste vad jag ska säga. Men det fixar väl sig det med.

Sen måste jag plugga på vårt första case som vi har på fredag (handlar om ortopedi). För er som inte vet så är case när du får ett fall som du ska utreda. Spännande och se om man kan något av det ;P

Sen ska jag träna också... blir nog lite styrketräning i gymet. Laga mat ska jag också... så jag har fullt upp. Blä =/ Gillar bättre dagar då man inte har någonting planerat, men men.

Resten av veckan ser ut såhär:
Onsdag: Praktik 6.45-16.00
Torsdag: Skola (vet ej vilken tid...)
Fredag: Praktik 6.45-16.00
Lördag: Jobba 12-17
Söndag: LEDIG

Förbannad, ledsen, whatever

Jag säger bara: fy fan. Fy fan för nuläget. Hade jag trivts dåligt på praktiken så hade jag antagligen tagit livet av mig nu. Just nu pågår en av de tuffaste prövningarna jag varit med om. Bantningen, praktiken, plugget, förhållandet, vänskapen.

Bantningen... jag står still just nu... fattar inte varför eftersom jag äter som jag gjort de andra veckorna. Men det tillhör väl... iallafall så är jag sjukt trött på att aldrig bli mätt. Det tär på mig och humöret tryter mer än 10 gånger om dagen. Bita sig i läppen, ja det börjar bli en vana. Tröttheten dödar mig. Jag orkar ingenting.

Praktiken... jag älskar den, verkligen. Känns så himla skönt att äntligen veta att jag valt rätt. Det är världens bästa yrke, utan tvekan. Dock tär det otroligt mycket att varje dag se dessa dödssjuka människor. Jag blir förtvivlad ganska ofta. På "jobbet" håller jag masken, gör vad jag ska och gör mitt bästa för patienternas skull. Men när man kommer hem går luften ur en. Det är konstigt att jag orkar med det. Det är väl för att det ger så otroligt mycket. Jobbigt som fan, men samtidigt är jag lyrisk. ÄNTLIGEN får jag göra något viktigt. De gånger då man ser glädjen och lyckan i patienternas ögon, mitt i detta kaos... det kan jag leva på i flera dagar.

Plugget... orkar inte plugga, har inte pluggat på skitlänge. It sucks... men får väl ta tag i det... snart.

Förhållandet... vi älskar varandra så otroligt mycket. Det är starkt... snart 4 år. Men ibland blir det bara för mycket med allt som snurrar i mitt huvud. Det är svårt att hålla ett förhållande vid liv samtidigt som man har tusen andra bollar i luften. För jag är sån... sån som har tusen grejer att göra och tänka på, samtidigt.

Vänskapen... jag har världens bästa vänner, verkligen. Vänskap är något jag alltid satt högt på listan, förmodligen högre än många andra. Blir så ledsen när jag inte får någon respons för mina försök att hålla vänskapen vid liv. För ibland känns det bara som att det är jag som kämpar. Jag har gjort mitt bästa och det är jag sjukt stolt över eftersom det är oerhört svårt att göra det med allt som snurrar i mitt huvud.

Så... just nu vill jag bara gå och lägga mig och inte vakna på ett tag... jag är så grymt trött. Vilket peppinlägg detta blev, jag vet... behövde väl ventilera I guess.

Puh...

NU är jag äntligen lite ledig efter en hård dag. Många patienter som skulle hem idag så det var fullt upp. Imorgon är jag ledig i alla fall innan det är dags för nästa jobbedag. Ska gå med Sjuksköterska på onsdag så då hoppas jag på lite prover och annat skoj :)

Dagens planer annars är träning klockan 18 (Indoor walking) och sen hem till D för att umgås. Men innan dess - powernap!

//Ippa

Skumt...

Enligt vågen har jag inte gått ner ett smack sen i onsdags. Jag brukar ju gå ner varje dag! Mycket konstigt då jag ätit precis som jag ska. Är iofs lite sjuk så kanske därför... kroppen lagrar. Men men... det gör nog inte så mycket eftersom jag förmodligen inte kan gå och väga mig på onsdag ;P

Skit också.

Helgen

Hej!
Igår var det jobb på CSK mellan 14-22. Somnade direkt när jag kom hem så det blev ingen blogg då inte. Idag steg jag upp vid 5 igen och började jobba 06.45 fram tills nu. Nu är det dags för en långpromenad med mamma.

//Ippa


Lördagens planer

Nu är jag uppe, gott folk :) Gick faktiskt upp vid 9 och åt frukost. Duktigt va? Nu ska jag klä på mig och göra vid mig lite för sen ska jag till gymet och träna lite. När jag kommer hem ska jag försöka hinna göra mat och käka, för sen är det praktikdags klockan 14-22 ikväll. Gillar inte kvällar egentligen... det händer ju inte så mycket då. Inga undersökningar eller något sånt. Patienterna ska ju bara äta och sen sova typ... men jaja, får hoppas att det blir kul ändå :)

Kommer hem vid 22.30 tiden ikväll och sen ska jag upp 5 på morgonen imorgon för att börja praktiksera klockan 06.45-16. Drygt när man bara hinner hem och sova. Dött!!! =/

Nej, träning var det :)
//Ippa

Lista :)

Hur mår du?
Jag mår ganska bra, tack :)
Gör du saker som får dig att må bra?
Ja, som att träffa vänner till exempel :)
Träffar du människor som får din mage att pirra?
Ja, ofta :)
Känner du dig starkare eller svagare än förut?
Mycket starkare tack och lov.
Tar du hand om dina vänner?
Det tycker jag.
Älskar du?
Alldeles för mycket
Håller du dina löften?
Ja, alltid
Längtar du? 
Ja jag längtar till sommar och sol :)
Tänker du?
Way too much..
Brister du ut i öppna ärliga skratt som kommer ända från magen?
Haha, ja ibland kan jag inte hålla mig
Önskar du att det var som förut?
Nej fy...
Går du vidare?
Haft svårt med det innan men nu går jag nog vidare fortare...
Gråter du när ingen ser?
Ja det händer
Skrattar du?
Ja, väldigt ofta nu för tiden

Första riktiga praktikdagen

Jajamensan. 06.45 började jag men fick dock gå hem tidigare. Fanns inte så mycket att göra på avdelningen. Vad har jag fått göra då? Jo jag har tagit så in i helvetes med venprover. Tror till och med jag är grym på det nu. Är riktigt glad för att jag lyckats känna mig bekväm med det. Det var inte mitt favoritmoment direkt... sätter nästan hellre kateter, men inte nu längre! :)

Sen var jag med på en gastroskopi också :) Det var mycket intressant! Fan vad coola vi är inuti egentligen :)

Mår dock skitdåligt nu. Ont i huvudet =/ Så blir ingen träning idag.

Nej nu blir det maaat!
//Ippa

Nu är det...

... 51 dagar kvar till sommarlovet! :) Då är det 2 veckors ledighet som gäller. GUUUD vad jag längtar! :)

Vecka Nummer 2 - Check!

Denna veckan har varit en bra vecka när det gäller maten. Har varit mätt för det mesta. Det märks att magsäcken krymp. I början var det ju ren tortyr. Men nu är det lugnt :) Klart... hade gärna satt i mig ett marabou nu... men nej nej :) Har Ippa bestämt sig för något så blir det så!

Resultat: - 1 kg
Total viktnedgång: - 2 kg

Det går åt rätt håll, skitbra :) Gud vad jämn jag är då jag gick ner exakt 1 kg denna gången precis som förra.
Grymt jobbat, eller hur?

//Ippa

Öh...

Fan vad jag mår dåligt. Känns som huvudet ska sprängas och ögonen ploppa ut. Får hoppas att det inte händer ;)
Idag är jag som sagt ledig och imorgon är det praktik. Jag är förväntansfull och tycker det ska bli spännande samtidigt som jag är livrädd och skitnervös. Märkligt... så inför praktiken känner jag mig både glad och rädd? Haha... lustigt.
Är mest rädd över att få frågor som jag inte kan svara på. Men då är det iofs bara att säga "Jag vet faktiskt inte, men jag kan ta reda på det". Jaja... det kommer säkert bli kul. Jag oroar mig alltid i onödan. Jag måste lära mig att lita på mig själv. Jag är en sådan människa som inte tror att jag klarar någonting, men egentligen så har jag ju klarat allt hittills.

Oh well ikväll är det vägning som gäller :S Nervös som vanligt haha :) Hoppas på runt ett kilo till i viktnedgång, men vi får väl se :)

Pusshej
//Ippa

Veckoplanering

Måndag: LEDIG
Tisdag: @ ögonmottagningen 8.00, Introduktion @ CSK till kl.16.00
Onsdag: LEDIG, Viktväktarna 18.00
Torsdag: Praktik 6.45-16.00
Fredag: LEDIG
Lördag: Praktik 14.00-22.00
Söndag: Praktik 6.45-16.00

Som ni ser så är det mest praktik och sen vila inför och efter de dagarna. Jag tycker det är grymt kasst att man får jobba kvällstur och sen morgontur direkt efter. Jag menar jag måste gå upp klockan 5 om jag ska vara på CSK 06.30. Kommer jag då hem 22 och somnar klockan 23 så sover jag 6 timmar (max med tanke på att man måste göra vid sig och inte somnar prick klockan 23). Jaja, kasst. Inte konstigt att sjukvårdspersonal är de som förtidspensioneras mest och sjukskriver sig mest. Torr och dåligt luft, kassa arbetstider, dålig lön (vilket ökar den psykiska pressen), tunga lyft, stressigt arbete osv osv.

Ibland undrar jag varför jag valt det här egentligen. När jag rabblar upp alla dessa sakerna så tänker jag bara "fy fan vilket skityrke". Men sen kommer jag på det som motiverar mig och det som jag alltid har i bakhuvudet: "tänk att få vara den där fantastiska sjuksköterskan som gör allting så mycket lättare, just när det är som svårast".


Hemma efter en minst sagt turbulent dag...

Klockan 8 imorse var jag på ögonmottagningen. De gjorde en massa tester - synfältstest, ögonbottenfotografering, färgtester och en massa annat. Allting verkade normalt, och jag har en fantastisk syn. Något översynt men inget som kräver glasögon än på ett tag. Så det var ju bra. Det jobbiga är att om det inte är fel på ögonen så är det ju sannerligen fel på något annat. Därför ska jag göra en MR och checka hjärnan för att utesluta tumörer.

För visst hade det varit pricken över i om jag hade haft hjärntumör och typ 1 år kvar att leva... som jag sa till mamma; "va fan! Då hinner jag ju inte bli färdig Sjuksköterska". Som om det vore det viktigaste. Det viktigaste för mig är att leva ett bra och lyckligt liv, inte nödvändigtvis jättelångt (men längre än till 20...) och hinna bilda familj och se mina barn växa upp.

Efter alla undersökningar var färdiga så var det dags att träffa huvudhandledarna samt ta en titt på min avdelning. Såg bra ut och alla verkade trevliga... eller ja, undantag finns ju givetvis... överallt. Tror nog det blir bra detta. Jag kommer mest att vara på Gastoavdelningen (mag-tarm och leversjukdomar) vilket innebär många yngre patienter. Det gillar jag med tanke på att inlevelseförmågan samt förmågan att förstå sina patienter säkert blir något större när de faktiskt är i ens egen ålder. Sen att vara ung och sjuk är ju fruktansvärt... jag menar det är ju mer sorgligt när en ung person dör om man jämför med en gammal. Hade jag kunnat stoppa det hade jag gjort det... men det kan jag ju inte tyvärr.

Imorgon är jag ledig, sen blir det praktik torsdag, lördag och söndag denna veckan.
Ha det bra!
//Ippa

Skjut mig...

Fan vad allt blev jobbigt nu då. Kan knappt titta längre då mitt öga är helt fucked up. Blir ögontrycksmätning och kontroll av synnerven imorgon. Jobbigt =/

Sen mår jag inte bra av flera andra anledningar. Bantningen tar hårt på mig då jag är konstant hungrig och noll energi... vill bara ha en videomixpåse (typ 1 kg) och trycka i mig nu. Herregud vad gott det ska bli den dagen jag gör det igen (om några månader ska jag unna mig det). Jag har minskat 3 cm runt midjan och 2 runt låren (det ni...) emn just nu är jag inte ens glad över det. Jag är bara hungrig och saknar livslust.

Vill äta, vill ha kärlek.

Hemma igen

Det var ganska snabba ryck på akuten. De tittade på mitt öga. Fick en remiss till ögonmottagningen så jag ska dit imorgon. Eftersom jag tidigare haft svullen synnerv så är det extra viktigt att de kollar upp det. Kan även vara tryck i ögat. Det återstår väl att se. Hoppas det inte är något allvarligt bara.

//Ippa

Akuten

Ja nu åker jag in.

Mitt stackars öga

Vad har hänt med mitt öga? Det är jättesvullet och känns som det ska ploppa ut vilken sekund som helst ungefär. Jätteobehagligt och irriterande. Fuck. Blir det inte bättre så får jag nog gå iväg och visa det. Tack vare detta kunde jag knappt sova inatt. Bajs.

Jaja nu ska jag göra något annat... frågan är vad.
//Ippa

Besviken

Det finns inga ord.


Ippa har fått ett kusinbarn igen :)

Ja det är min kusin Alexandra som födde en liten flicka idag :) Hihi tänk att min släkt bara blir större och större, just när jag inte trodde det gick. Men jodå :) Åh, jag längtar tills jag får träffa den lilla.

Sjukt att jag var hos henne för två dagar sen och då låg den lilla i magen. Nu återstår det bara att se vad hon ska heta :)
Hon ligger tydligen på Neonatal precis som hennes storebror Lukas också fick göra, var något med andningen tydligen. Men hon är stabil så det är skönt :)

//Ippa

"The botten is nådd"

Ja, den är egentligen nådd för längesen men det är först nu jag reagerar. Jag är så sjukt irriterad att jag skulle kunna skjuta någon nu. Mitt glukos ligger på 3,1 mmol (lågt...) samtidigt som folk provocerar mig.

Det är väl tur att det inte är någon hemma nu känns det som.
Ska gå och lägga mig på spikmattan och få bort lite aggressioner.

Från och med nu - it's up to you.

Vid andras irritation kommer man på sin egen...

Pratade med Micca nyss om hur kasst man ibland blir behandlad. Man förväntas hela tiden vara en perfekt vän som alltid ställer upp hit och dit, alltid finns där när det är jobbigt osv. Varför ska man göra det när man inte får något tillbaka?

Jag menar hela grejen... sitta uppe på nätterna och lyssna på vänners problem, åka hem från skolan för att man tror personen i fråga ska ta livet av sig av sorg, ödsla tid på att vara irriterad på personer som gör sina vänner illa och framför allt; ödsla tid på att ställa upp och sen inte få ett skit tillbaka. Jag förstår inte hur vissa människor är funtade ärligt talat.

Vissa människor alltså... som jag faktiskt tycker om men som jag även är grymt irriterad på. Det är hela tiden snack om att "vi måste ses snart" och blablabla men händer det något? Nej...

Sen har vi pojkvänssyndromet. SKAFFA ETT LIV! Herregud måste man vara med sin jävla pojkvän hela tiden? Jag har flera vänner för tillfäller som lider av detta tillstånd. Visst... de första månaden i förhållandet.. full förståelse, jag har varit där också. Men kom igen.. hur kul tror ni det är när det bara är pojkvännen som existerar för den andra? Då är det inte kul att vara en vän, det ska jag säga er...

Nej en jävla skärpning för vissa av er.
Ni vet vilka ni är.

Det är tur att jag har Micca så jag åtminstone har en ömsesidig vänskapsrelation i mitt liv.

Haha

Nu har vi till och med tvingat våra gäster att ligga på spikmatta :) Haha de skrek ganska bra i början men sen tyckte de att det var skönt. Imorgon kommer min pojkvän hem... och jag vet ju vad han ska göra då, moahaha.

Själv ska jag nog börja morgonen med en grötfrukost och sen - mattan <3

Påskafton

För det är det väl idag? Haha... jag är helt borta. Sorry för en kass uppdatering btw, har helt enkelt inte hunnit.
Fredagen spenderades i Göteborg hos min tjocka höggravida kusin. Hoppades starkt på en bebis när vi var där men det hände ingenting ;P Det var trevligt att träffa släkten. Vi åt middag och var ute och gick och lite så :) Sen vid 18 tiden var vi tvungna att köra hem eftersom jag skulle ut på kvällen. Kvällen blev också perfekt. Finns inget bättre än att festa med mina girls :) Lagom packad dessutom. Tummen upp för det!

Vaknade imorse med ett "ajaj-huvud" instängd i ett illaluktande rum tillsammans med Maria. So fresh... not. Luktade sprit, svett och cigarettrök... men vad gör man, hehe. Sen var det bara att gå upp och klä på sig och åka till jobbet. Det gick bra att jobba också. Vilken kanonpåsk.

Det jobbiga är att jag inte får äta mer idag eftersom jag redan ätit upp mina points. Var så grymt hungrig när jag gick upp imorse och sen var jag tvungen att dricka juice. Fatta längesedan det var jag drack någonting som smakade något. Har bara druckit vatten i 1,5 vecka. Jobbigt... men jaja... lite sallad ska jag väl trycka i mig då. Nu börjar jag bli nervös för att jag inte ska ha gått ner någonting. Jag har hållit mig till mina points varje dag men det känns som man syndar ändå när jag festar osv. Jaja.... det återstår att se.

Nu ska jag duscha!
Ha det!
//Ippa

Spikmatta

Jag har införskaffat mig en spikmatta. Låg på den nyss i 10 minuter. FY FAN VAD ONT det gör de första minuterna. Sedan däremot, är det asskönt. Spikmattan trycker på alla akupunkturpunkter i ryggen, aktiverar det autonoma nervsystemet samt leder till frisättning av Endorfiner. Hormonet Oxytocin som står för välbefinnande frisätts även i samband med detta. Det sägs vara positivt för att motverka stress och sömnproblem.



Såhär ser den ut :)

Vecka nummer 1 - check!

Vecka nummer 1 var grymt tuff i början men mot slutet hade jag till och med svårt att få i mig mina points. Magsäcken vänjer sig sjukt snabbt. Häftigt!

Resultat: - 1 kg

Hej och hejdå

Nu sticker jag till Viktväktarna. Håll tummarna för att jag gått ner åtminstonde 0,5 kg. 0,5 - 1 kg är det optimala att gå ner så jag hoppas på någonting där emellan!

BYE BYE BYE
//Ippa

5 hela dagar med Viktväktarna

Detta är den 6:e dagen :) Många tror att Viktväktarna är en bantningsmetod, vilket det inte är. Det är en långsiktig, sund och genomförbar "diet". Många tror att man bara får äta 1 äpple om dagen och en ingenting mer. Därför tänkte jag visa er vad jag ätit de 5 senaste dagarna, allt för att motbevisa "snacket"

Dag 1 = pointsvärde 17 (4 sparade)
Frukost
1 portion havregrynsgröt (2 points)
1 banan (1,5 points)
1 dl mjölk (0,5 points)
Lunch
Pasta 1,5 dl  + Köttfärssås (5 points)
Gurka (0 points)
Middag
Kycklingkebab, Viktväktarnas egen (6 points)
Mellanmål
1 apelsin (0 points)
1 kiwi (0 points)
1 ägg (2 points)

Dag 2 = pointsvärde 17 (4 sparade)
Frukost
1 portion havregrynsgröt (2 points)
1 dl mjölk (0,5 points)
1 äpple (0 points)
Lunch
1 drickyoghurt (3 points)
2 ägg (4 points)
Middag
Fläskfilé med potatis (6 points)
Sallad (0 points)
Mellanmål
Gurka (0 points)
2 morötter (0 points)
1 banan (1,5 points)

Dag 3 = pointsvärde 20 (1 sparad)
Frukost
1 portion havregrynsgröt (2 points)
1 äpple (0 points)
1 dl mjölk (0,5 points)
1 msk linfrön (0 points)
Kanel (0 points)
Lunch
Fläskfilé med potatis (6 points)
Tomater (0 points)
Middag
Potatis och rotsaksgratäng (4,5 points)
3 msk créme fraiche (2 points)
Mellanmål
1 drickyoghurt (3 points)
1 äpple (0 points)
3 kolor, Viktväktarnas egna (2 points)
1 päron (0 points)

Dag 4 = pointsvärde 17 (4 sparade)
Frukost
1 portion havregrynsgröt (2 points)
1 dl mjöl (0,5 points)
1 äpple (0 points)
Lunch
Potatis och rotsaksgratäng (5 points)
Middag
Skinkrullar (6 points)
Mellanmål
2 päron (0 points)
1 banan (1,5 points)
3 kolor, Viktväktarnas egna (2 points)

Dag 5 = pointsvärde 33 (1 sparad)
Frukost
1 portion havregrynsgröt (2 points)
1 äpple (0 points)
Kanel (0 points)
1 dl mjölk (0,5 points)
1 kiwi (0 points)
Lunch
Skinkrullar (6 points)
Middag
Gulash (4 points)
2 potatis (2 points)
Mellanmål
Tårta (16 points)
Drickyoghurt (3 points)

Ja där har ni vad jag ätit de senaste 5 dagarna från och med i torsdags. Ni ser säkert mönstret ganska tydligt. Jag äter ju alltid samma till frukost. Hmm... ändring snart! Men gott är det - älska gröt! Sen lagar jag mat en gång om dagen och gör alltid dubbel sats så att jag kan ha det till lunch dagen efter. Väldigt bra! :)

Som ni säkert ser så åt jag dag 5 för 33 points. Eftersom jag sparat 4 points om dagen eftersom jag visste att pojkvännen min skulle fylla år och ha tårtkalas. De sparade åt jag då upp. Man får spara max 4 points om dagen i max 7 dagar. Kanonbra! :)

TIIIISDAG

Hej! :)
Idag har varit en helt okej dag i skolan. Hade vår andra föreläsning om diabetes. Riktiga experter nu ;) Fick bland annat sticka oss med insulinpenna (fast inget insulin i såklart, bara saltlösning eller något i den stilen) fast jag gjorde aldrig det i skolan. Var dock tvungen att testa när jag kom hem, kunde inte hålla mig. Det kändes faktiskt ingenting :)

Efter lunch hade vi föreläsning om riskbedömningar. Intressant? Nja... jag diggar diabetes mer alltså. Slutade klockan 15 och sen stack jag hem och gjorde världens äckligaste mat... eller äcklig och äckligt... den smakade ju absolut ingenting, helt meningslöst. Nej usch... och det värsta är att jag gjorde skitmycket... har äcklig lunch i några dagar nu :S

Dagens planer är ; promenad med mamsen och sen mys med min baby!
Pusshej
//Ippa

Snart skola...

Så drygt... orkar verkligen inte med att lyssna så länge när jag har så lite energi i kroppen. Jaja... det får väl gå =/ Sista veckan nu iallafall innan praktiken. Är grymt nervös inför den. Men det klarar jag väl det också :) Går i skolan idag från 10-15. SUUUUX.

Imorgon blir det vägning på Viktväktarna. Undrar om jag gått ner något? Det känns och syns ingenting på kroppen. Men jag borde gått ner med tanke på att jag äter dubbelt så mycket i vanliga fall....

Nej nu blir det tandborstning och sen schkuulan.
/Ippa

Grattis :)

Grattis säger vi idag till min kära pojkvän som idag fyller 21 år :) Nu går det bara utför ;)
Vaknade brevid honom imorse och sa grattis sen stack jag hem, haha :) Skulle nämligen hem och baka tårta till honom. Så nu har kladdkakan varit i ugnen. Vet ni hur svårt det var att inte smaka av smeten? Herregud. Jag tryckte i mig äpplen under tiden, haha. Nu ska jag göra vid mig och sen upp till stan och träffa mamma :) Ska handla lite fler presenter till D. Sen ska jag till jobbet och köpa lite grejer samt snacka med chefen.

Sen blir det hem igen och göra tryffeln som ska på tårtan. Efter det blir det nog ut och springa en stund i det vackra (20-gradiga) vädret. :)

Ha en bra dag!
//Ippa

Fy fan vad jag har tråkigt idag...

Söndagar är grymt tråkiga. Borde kanske plugga, men då blir ju dagen inte roligare precis? Jaja snart ska jag i alla fall till gymet. Sen vet jag faktiskt inte vad som händer? Jo just det... baka kaka skulle jag göra. En skitgod tryffeltårta som jag fick smaka hos Carro någon gång. Blev helt frälst, den är verkligen sjukt god. Carro vet du hur många points det är i den? 126,5 ;P Vilket innebär att jag kan äta en 8del av den imorgon för mina sparade points ;) HAHA fy fan vad lite.

Nej nu ska jag minsann städa upp lite, seeen löpbandet!
//Ippa


Dag 4

Hejsan!

Igårkväll kom D hit och då åt vi gratängen som jag lagat :) Den var god. Sen gick vi ut med hundarna och lite så. Sen gick vi och la oss ganska tidigt :) Skönt var det... men jag vaknade tidigt idag.. klockan 8.30 redan vilket är ovanligt tidigt för att vara mig. Men det är väl hungern som spökar :)

Ja, detta är iallafall dag 4 med viktväktarna och jag tycker faktiskt det går riktigt bra. Över förväntan måste jag säga. Visst är jag hungrig ibland men det är inte olidligt. Jag märker vilken skillnad det är på motivationen när man faktiskt tagit tag i det på riktigt istället för att försöka banta på egen hand då man lätt skiter i det. Och med points-systemet är det lättare att hålla reda på exakt hur mycket man kan äta. Det är riktigt bra :) Metoden rekommenderas. Jag går omrking och är nervös över att jag inte ska ha gått ner något tills på onsdag... men det vore ju bara sjukt om jag inte hade gjort det.. jag menar jag äter ju säkert dubbelt så mycket i vanliga fall. Jag hoppas på 0,5 - 1 kg iallafall vilket är det optimala också :)

Tortyr idag kommer vara att behöva baka världens godaste tårta och inte kunna smaka något av den. Men imorgon ska jag ta till mina sparade points till den. Den är underbar :) Imorgon fyller D år och jag har inte köpt tillräckligt med presenter... bara lite.

Nej nu ska jag gå och väcka sömntutan D som fortfarande ligger och sover. Upp och hoppa säger jag!
//Ippa

Ippa gillar


En trip till Lund

Yes, fick följa med D som sällskap då han skulle lämna något till en kompis. Det var trevligt! Ikväll blir det en massa mys. D kommer hit snart. Ska äta maten som jag gjorde innan, och sen blir det robinson :) hihi.

Pouuusss
//Ippa

Mässan var kul :)

Massa spåtanter, tarotkort och detoxmänniskor :) Härligt! Mamma blev spådd med tarotkort.
Jag provade vibrationsplatta. SKITBRA träning alltså. Ska gå en gång i veckan sen :) Får unna mig det nu när ja inte kan unna mig något i matform ;P

Efter mässan lagade vi mat - rotsakts och potatisgratäng. Ska ha det ikväll när jag kommer hem från Lund :) Blir säkert gott!

Nej nu blir det promenix med doggarna :)
//Ippa

Lördag

Tji fick jag igår... hela eftermiddagen mådde jag skitdåligt p.g.a hungern. Höll på att svimma fram tills middagen igårkväll. Middagen blev fläskfilé med klyftpotatis och örtsås. Potatis får man ju äta hur mkt man vill så det bokstavligt tryckte jag i mig :) Blev faktiskt mätt. Efter middagen gick jag och Louise in till stan och hyrde en film, som var ganska kass. Sen roade vi oss med lite andra hemliga saker haha ;) Nej... inte som ni tror ;P

Sen kom D och hämtade mig och skjutsade mig hem :) Så det var en ganska lugn kväll.

Nu har jag nyss ätit frukost. Blir någon mässa med mamma sen på sommarlust :) Och säkerligen blri det en promenix i det underbara vädret. Igår var det ju helt sjukt fint väder. 20 grader till och med :) Sommaren är påväg. Måste göra er besvikna med att det blir regn imorgon eftersom jag dödade en spindel imorse på toaletten. NAJS! ;P

BYEE
//Ippa


Märkliiiigt...

Hej folket!
Imorse när jag vaknade var jag inte ett dugg hungrig, vilket var ganska konstigt eftersom jag somnade ashungrig. Detta är verkligen avgiftning. Dock så har jag vaknat några gånger inatt vilket kanske beror på hungern... 03.15, 04.00 och 05.30. Suck.

Idag är det i alla fall skola som gäller. Blir mellan 10-15. Skönt att sluta lite tidigare idag även om jag tycker det är länge det också... men man får vara glad för det lilla :)

Ikväll ska jag leka med Louise. Får väl se vad vi hittar på :) Det värsta är att jag är så grymt festsugen... men kan ju inte direkt festa då jag faktiskt är med i viktväktarna. Pust..... Fast jag sparade 4 points igår :) Men de vill jag ha till D's födelsedag eftersom jag ska baka världens godaste tårta... och jag vill inte direkt stå och titta på medan alla andra vräker i sig ;P

Nej... nu ska jag väcka min kära pojkvän som ska få skjutsa mig till skolan.

//Ippa

Skaffa aldrig telenor

För helvete alltså. För tre dagar sen så sa de "det är lugnt, vi fixar det idag så kommer du kunna använda din telefon om tre dagar senast". Ja visst... när jag ringer idag eftersom det var tre dagar sen så har det ännu inte kunnat hitta pengarna. Det enda felet ja gjorde var att jag betalade in "fel" OCR-nummer så jag betalade till deras plusgiro istället för via banken. Så de har haft pengarna hela tiden och har de nu också. Men de fattar ju så jävla trögt. Fattar de inte att man är handikappad utan mobil? Jävla fitthuvuden, fuck off!!!

Utvärdering

Hur har min första dag enligt viktväktarna gått då?
Hittills har jag ätit 9 points av mina totala 21.

Har ätit;
1 portion havregrynsgröt med 1 banan och 1 dl mjölk
1 kiwi
1 apelsin
1 portion pasta med köttfärssås

Ja... detta är ganska lite för att vara mig. Frukosten längst upp gav 4 points och pastan 5. Nästan alla frukter är 0 vilket är skitbra om man vill bli lite mättare någon gång :)

"Dottern Filippa blandar IKEA med stilleben från auktion"

Söt notis va? ;P (från artikeln nedan)

Jaha, första dagen för mig mot målvikten. Kommer bli tufft men jag kommer klara det.
Har ätit frukost nu bestående av 1 portion havregrynsgröt, 1 banan och 1 dl mjölk + ett glas vatten (4 points totalt). Det gäller ju att äta det man blir mätt av.

Skola idag 10-16. Ikväll blir det Indoor walking vilket kommer bli bajsjobbigt eftersom ja inte tränat på två veckor p.g.a sjukdom. Men, någon gång får man börja ta tag i det :)

Ha en bra dag!
//Ippa

Såg ni vår lägenhet i tidningen idag?

http://www.kristianstadsbladet.se/article/20090401/KRISTIANSTAD/204233225



Mitt rum var med :)

-9 kilo

Ja, det är mitt första delmål på viktväktarna. Oh my god detta kommer bli tufft. Imorgon börjar allvaret. Och jag vill sjunka genom jorden ;P Men det ska bli kul när jag väl är på mållinjen! :)

7 kilo är de jag gick upp sen jag satte in P-staven.. De andra två är väl mest bonus :)

BYE
//Ippa

Dagen D

Är hos D nu. Och på tal om D så är det onsdag idag, alltså dagen D... dagen då allt ska hända ;)
Är i skolan till 16.30 idag (!) sen direkt till VV med tjejerna :)

BYEEE
//Fatass Ippa påväg till size 0 (not)...

RSS 2.0