Propoints istället för points?

Som ni läste så var jag på viktväktarmöte igår för att ta tag i mina sista kilon som jag vill gå ner. Det är lite jobbigt nu bara... för nu har viktväktarna ett nytt kostprogram. Nu räknar man propoints istället för points, som man gjort tidigare. Tidigare med pointssystemet tog de bara hänsyn till kcal istället för vad livsmedlet verkligen innehöll. Jämförelse: En banan innehöll tidigare 1,5 points och en viss sorts kaka 1,5 points. Ibland är man sötsugen och då tar man ju givetvis en kaka istället för bananen. I själva verket är ju bananen mycket bättre så det nya kostprogrammet hjälper en att välja rätt. Nu följer Viktväktarna SNR = Svenska näringsrekommendationer. Det känns seriöst och bra! Dock är det lite jobbigt eftersom man nu får tänka helt annorlunda. Men i slutändan är detta nog det bästa. I jämförelsen med bananen innan: Med de nya propoints är bananen värd 0 propoints och kakor som innehåller mycket socker och fett "kostar" mer än vad de gjorde tidigare. Bra va? Än så länge räknar jag både points och propoints för att vänja mig lite.

Propoints är bättre än points eftersom man kan leva lite spontant numera. Om en vän bjöd över mig på fika en kväll så fick jag snällt tacka nej om jag ätit av mina 20 points redan under dagen. Nu med nya propoints kan man ta av sin veckobonus som man får fördela hur man vill över veckan. Jag har 35 propoints som jag får äta som jag vill för. Givetvis behöver jag inte äta upp dem... Imorgon är det fest vilket innebär alkohol (många pp...) och då kommer ja ta till min veckobonus där. Riktigt bra :)

Jag har märkt att jag blir mättare med propoints eftersom jag äter bra saker som är värda lite. Tidigare kunde jag äta dåligt om jag ville vilket man också gjorde eftersom det ofta var värt lika mycket som de nyttiga alternativen, vilket gjorde att man inte blev lika mätt. Igår åt jag 21 propoints av mina 29 som jag har att äta för. Detta är inte särskilt bra eftersom man måste äta sina 29 om dagen för att det ska vara bra för kroppen. För 21 propoints åt jag under gårdagen detta:

o Frukost: 2 dl yoghurt, 1 dl flingor, 1 banan = 4 propoints
o Middag: 2 dl pasta, 2 dl köttfärssås + grönsaker = 11 propoints
o Kvällsmat: 2 dl mellanmjölk, 2 dl flingor = 6 propoints

Ska nog börja öka portionerna lite så att jag kommer upp i mina dagliga. Man kan ju ta 3 dl yoghurt istället tillexemepel. Det är bara att prova sig fram till vad som känns bra :)

Sen tjänar man ju aktivitetspoints när man tränar. igår gick jag en promenad (lågintensiv träning) i 45 minuter vilket gav mig 2 pp. Idag ska jag träna Indoor walking (högintensiv träning) i 60 minuter vilket ger mig 11 pp.

Så fungerar det, och det är skitbra! :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0