Träning i Kristianstad?

Det är konstigt egentligen att folk kan tycka så annorlunda. Jag har märkt detta då folk har så blandade åsikter angående träningsställen i Kristianstad.

Jag ska faktiskt motivera mitt val av gym en gång för alla. Jag tränar på Friskvårdshuset som ni säkert inte missat. Det gör jag för att jag tycker det är bäst helt enkelt. Tidigare var jag på Friskis och svettis men det var inget som passade mig alls. Jag var bland annat trött på att man skulle boka vissa pass EN VECKA i förväg och att man då helt enkelt var tvungen att sitta vid en dator just vid den tidpunkten... annars tog de slut. Sen tyckte jag det var dumt att man skulle betala en viss summa om man bara ville ha tillgång till gym, en om du skulle gympa osv osv. Sen gillar jag inte amatörinstruktörerna heller. Visst... alla behöver inte vara 100 % professionella... men lite profession över det hela måste i alla fall jag ha för att bli peppad. Passen i sig gillade jag inte heller. Dåliga uppvärmnings- och nedvarvningsövningar enligt mig. Sen... 3 ledare på ett gympapass? Gör de så bara för att de ska sysselsätta alla ledare eller? Sen en sista sak.... hur seriöst är ett gym om de säljer godis vid entrén? Sånt spelar faktiskt roll, enligt mig.

Jag måste ju faktiskt försvara Friskvårdshuset för det är ett fantastiskt ställe - mitt andra hem. Lokalerna är för det första jättefina. Sen har du har ETT kort vilket faktiskt gör att du varierar dig mig. Alla vet ju hur viktigt det är med varierad träning. Köper man ett kort till t.ex. spinning på Friskvårdshuset så är risken att du bara spinnar... och tröttnar. Inte som att man köper ett kort "i fall" man skulle vilja gympa, stepa eller vad som. Den stora skillnaden är tränarna. Huvudtränarna är dessutom utbildade personliga tränare och jobbar som det när de inte är på Friskvårdshuset. Av alla tränare där så tycker jag bara det finns en dålig... och hon är inte där så ofta, tack och lov. Passbiljetterna släpps en halvtimme innan varje pass vilket är smidigt och dessutom rättså smart för under den halvtimmen då väntar på ditt pass har du ändå ingenting att göra - och då kan du ju träna i gymet vilket de flesta också gör :) Nackdelen är då de nya passen bildar köer 45 minuter innan passet ska börja... men som sagt... nyhetens behag... det lugnar sig efter ett tag.

Tack vare att många är personlig tränare så kan vi få superbra individuella program i gymet - som funkar. Min mamma tillexempel som har ryggproblem har fått ett program i gymet individuellt anpassat. Superbra. Sen... passen. De är grymma. Och Friskvårdshuset har dessutom ett bättre utbud än alla andra gym i Kristianstad vad jag kan se. Hela gymet utstrålar att det är seriöst. Dvs. Inget godis i entrén haha. :)

Ja, valet var enkelt :)

Kommentarer
Postat av: helelen

Ja, jag vet. Det är verkligen bäst. Men eftersom både Renset och hans kära pucko-tillbehör tränar där (och OFTA!) så känns det ... sådär kul.

Vill ha ett alternativtips på annat ställe att träna på. Så besvärlig är jag! ;)

2009-03-12 @ 12:35:10
URL: http://tusenstjarnor.blogspot.com
Postat av: Malin

Ja träning tror jag säkert att man får. :) Så länge dom engagerar sig och verkligen hjälper en att utvecklas. Det är värdelöst med tränare som inte engagerar sig.

2009-03-12 @ 15:44:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0