Framsteg...

Läste nyss Kenzas inlägg om huruvida nöjd/missnöjd man är med sin kropp. De som skriver nedvärderande inlägg om folks kroppar på bloggar borde ju verkligen tänka igenom sitt beteende. De som skriver sådant är de som oftast själv har väldigt dåligt självförtroende och är missnöjda med sig själva, sin kropp eller annat som har något med sig själv att göra.

Vad jag skulle komma till... jo jag kom att tänka på mig själv. Jag har haft stora problem vad gäller mitt självförtroende genom åren. Det började i tonåren med att jag inte trodde att någon tyckte om mig som jag var. Det var då man försökte göra saker som skulle imponera på andra... typ få MVG på ett prov, dra ett halsbloss som 12-åring (det är ju bara sjukt... inte alls häftigt som ens vänner tyckte på den tiden). Ja, alla har vi väl varit där då vi gör massa saker för att ANDRA ska vara nöjda... inte vi själva.

Sen i de övre tonåren kom kroppskomplexen... för stor rumpa, för tjocka armar, för runda lår, fula fötter, för stora bröst osv osv... fan vad  l ö j l i g t  egentligen... nu i efterhand tänker jag bara; "fan det är väl bara att acceptera, vi är skapade på olika sätt, så är det bara".

När jag tränade friidrott som mest var jag alltid störst av alla där. Jag var den enda som hade bröst och höfter medan de andra förblev smala och slanka. Jag tränade med tejpade bröst och dubbla träningsbh:ar för att ingen skulle kunna se att jag hade lite mer bröst än de andra. Sen samtidigt i skolan var jag alltid den mest vältränade av dem alla... så där fanns lite kontraster. Jag mådde piss och ibland sket jag i att komma till träningen för att jag inte orkade gå igenom hela proceduren om och om igen.

Vad jag egentligen skulle komma till: idag gjorde jag ett framsteg. Stod på skoltoaletten och tänkte: vad snygg jag är! För första gången på hur länge som helst så tänkte jag en positiv tanke om mitt utseende. Ja, om jag ska vara ärlig så hade jag gärna gått ner de där 4 kilona till sommaren. Men va fan... jag är smal, har snygga former och har ett vackert leende och en hy som vissa bara kan drömma om. Sen finns det givetvis dagar då jag mår urkasst och inte vll gå ut för att jag tycker jag ser bedrövlig ut. Men idag är en bra dag, och det var längesen jag hade en sådan.

Så... all creds till mig.
Och ni, ni är vackra. Alla människor har något vackert. Så är det.
För att inte tala om mina vänner. Mina vänner är de vackraste som finns!
//Ippa

Kommentarer
Postat av: Micca

du är det vackraste som finns och jag blev SÅ glad av detta inlägget, att du tycker du är lika snygg som vi tycker du är <3

2010-03-29 @ 21:33:02
URL: http://miccii.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0